Główna Poczekalnia (1) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 28 minut temu
Tak nam dopomóż Bóg !
staineer • 2013-08-14, 19:28
Arcybiskup Henryk Hoser z okazji zbliżającej się rocznicy bitwy warszawskiej oznajmił iż: "...Objawiła się Maryja i wywołała popłoch w Armii Czerwonej. I jest to udokumentowane.." ogólnie mam spory szacunek do ludzi wierzących no ale jest pewna granica ignorancji której nie powinno się przekraczać.. ponadto wciskanie ludziom że polska armia nie poradziłaby sobie bez boskiej interwencji jest jak dla mnie dość uwłaczające równie dobrze mógłbym powiedzieć że pod grunwaldem krzyżaków pokonały smoki .
Zgłoś
Mr.Benny 2013-08-15, 17:44 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-08-15, 18:11 2
@Mr.Benny
Ku Twojej wiadomości, Sadistic to właśnie takie pieprzone forum.
Zgłoś
konto usunięte 2013-08-15, 18:27 6
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Damain 2013-08-15, 18:42 3
Nie zapominajcie o Jezusie Chytrusie, który robił za medyka i leczył naszych.
Zgłoś
konto usunięte 2013-08-15, 18:54 3
JeMois napisał/a:

Radzę odstawić strony antify.

Jak zwykle niezawodni. pl.wikipedia.org/wiki/Bitwa_warszawska_1920 Niewygodny fakt usłyszą to cię traktują najlepszym stylem radzieckiego myślenia "kto nie z nami ten faszysta". Masz swoją antifę.
Zgłoś
Lynx 2013-08-15, 18:57 2
pietras_ja napisał/a:

Jak zwykle niezawodni. pl.wikipedia.org/wiki/Bitwa_warszawska_1920 Niewygodny fakt usłyszą to cię traktują najlepszym stylem radzieckiego myślenia "kto nie z nami ten faszysta". Masz swoją antifę.

tak, a wikipedia to zajebiście wiarygodne źródło historyczne
Zgłoś
konto usunięte 2013-08-15, 19:11 1
Dałem przykład pierwszy z brzegu. Jak widzisz nie trzeba szukać antify by znaleźć o złośliwej propagadzie ND. Ale z kim ja gadać mam. Zwolennikami gościa pragnącego początkowo autonomii polskiej w ramach wspaniałego Cesarstwa Rosyjskiego?
Zgłoś
konto usunięte 2013-08-15, 19:29 1
pietras_ja napisał/a:

No i co z tego linku wynika poza tym, że mam rację? Jest Józef Haller (armia Hallera - założona dzięki pracy Dmowskiego, och, straszne), Rozwadowski później zniszczony przez sanację oraz Piłsudski który przypisał sobie zasługi, oh wait...

Z "autonomią w ramach Cesarstwa" to lepiej się nie pogrążaj, tylko leć co sił do biblioteki i poczytaj Dmowskiego zanim zaczniesz powtarzać bzdury jego przeciwników.

Odpowiedziałeś marnym linkiem na moją argumentacje, mogłeś się bardziej postarać.
Zgłoś
konto usunięte 2013-08-15, 20:05 2
Ot i macie jak działa manipulacja mediów.
Wzięli jedno zdanie z kazania i krzyczą "ciemnogród", z tego co ja wyczytałem
to
"Abp Hoser podkreślał, że zwycięstwo w 1920 roku było wynikiem potrójnego cudu: jedności narodowej, sztuki militarnej i Bożej Opatrzności"
Zgłoś
konto usunięte 2013-08-15, 20:21 1
JeMois napisał/a:

Z "autonomią w ramach Cesarstwa" to lepiej się nie pogrążaj, tylko leć co sił do biblioteki i poczytaj Dmowskiego zanim zaczniesz powtarzać bzdury jego przeciwników.

Radzę, żebyś sam poczytał. Zacznij od wikipedii. I nie podawaj argumentu, że wikipedia to słabe źródło, bo w tym przypadku wikipedia ma rację.

pl.wikipedia.org/wiki/Roman_Dmowski

cytat: "Polski działacz niepodległościowy, postulujący w pierwszym etapie zjednoczenie wszystkich ziem polskich i uzyskanie autonomii w ramach Imperium Rosyjskiego, a później odzyskanie niepodległości w oparciu o sojusz z Rosją i ententą, zaś w opozycji do państw centralnych (w szczególności Niemiec)."

Roman Dmowski był za stworzeniem autonomii państwowej na zasadach Ruskich. Takie są fakty.
Zgłoś
konto usunięte 2013-08-15, 21:00
Brawo, zamiast podać tekst źródłowy Dmowskiego to podajesz fragment wikipedii
To co jest tam napisane nie oddaje charakteru myśli Dmowskiego, jedynie spłyca je i przedstawia w obiektywno-negatywnym kontekście. Zresztą napisał swoje dzieło na temat stosunków Rosyjsko-Polsko-Niemieckich i ta oś została tutaj odpowiednio zaznaczona. Mówienie, że jeden z najlepszych dyplomatów w historii chciał jednoznacznego kierunku w którym Polska jest tylko autonomią Cesarstwa jest godne politowania Zresztą ja nie musze bronić tutaj Dmowskiego, ciąg wydarzeń który przewidział i historia która się potoczyła wg jego planów wszystko wyjaśnia.
Zgłoś
konto usunięte 2013-08-15, 22:34
Zgłoś
konto usunięte 2013-08-15, 22:45 1
Dziś mamy święto "Wniebowzięcia Najświętszej Marii Panny". Pomijając już fakt że brzmi to delikatnie mówiąc dziwnie, to czytając Ewangelię dowiemy się że miała męża (Józef mu było). I co, mam uwierzyć że
1: Mając męża była panną?
2: Wieczorami patrzyli sobie w oczy zamiast zająć się sobą?
Zwolennicy kultu maryjnego zrzucą na mnie gromy ale z niej była taka dziewica jak ze mnie szach perski.
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem