Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
"Tęcza wróci na plac Zbawiciela. Koszt: 700 tys. zł. Ma być „niezniszczalna”

"W przyszłym roku na plac Zbawiciela wrócić ma zupełnie nowy projekt pod nazwą „Nowa Tęcza”, który symbolicznie ma odnosić się do tej poprzedniej, istniejącej przez trzy lata.

Aktywista LGBT, Linus Lewandowski ze stowarzyszenia Homokomando, zgłosił taki pomysł do Budżetu Obywatelskiego na rok 2026i na "Biurko prezydenta Warszawy".Trafił on do puli projektów ogólnomiejskich, gdzie dostał 6811 głosów (11 proc.). Oznacza to, że mieszkańcy Warszawy zdecydowali, że „Nowa Tęcza” zostanie zrealizowana."

Zgłoś
specjal01 2025-07-03, 9:34 4
Jak zarobić żeby się nie narobić?

Kibel za 1 milion
Tęcza za 700 tyś
Ławka za 228 tyś

A ja mam do sprzedania jeden kamień za 150 tyś, ktoś chętny? (w promocyjnej cenie)...
Zgłoś
Heliar 2025-07-03, 10:19 1
TwójCzarnyPan napisał/a:

No i c🤬j, niech sobie stawiają. A prawica niech sobie dla równowagi stawia krzyże i pomniki Najświętszego Papieża Polaka, też mnie to c🤬j obchodzi.

Problem nie w tym czy stawiają, tylko gdzie. Nie jestem z Warszawy, ale nie słyszałem, żeby to rondo odgrywało jakąś istotną, czy historyczną rolę dla LPG, nie wiem też, czy coś istotnego dla LPG się w pobliżu znajduje. Wiem za to, że ma nazwę zbawiciela i stoi tam kościół. Ciekawe jąka obstrukcję dostało by homokomando, czy inne stowarzyszenie LPG, gdyby pod ich siedzibą postawili pomnik zbawiciela.
Zgłoś
Spychacz 2025-07-03, 10:31 1
@żmij

tak jest, na pohybel wszystkim obecnym partiom
Zgłoś
alekoleś 2025-07-03, 10:51
Zgłoś
kuba1986 2025-07-03, 11:54
Nie ma rzeczy niezniszczalnych
Zgłoś
neon 2025-07-03, 11:55
Na Wykop z tym a nie na Sadola.
Zgłoś
majeńka 2025-07-03, 13:56
TwójCzarnyPan napisał/a:

No i c🤬j, niech sobie stawiają. A prawica niech sobie dla równowagi stawia krzyże i pomniki Najświętszego Papieża Polaka, też mnie to c🤬j obchodzi.

To mocno nierówne porównanie. Santo Subito organizował masową akcję krycia pedofili, która na całym świecie zaliczyła pewnie i dziesiątki jeśli nie setki tysięcy dzieci. I był ostatnim władcą za którego panowania kościelne zakłady niewolnictwa jeszcze funkcjonowały. Miał też talent do łojenia kasiory od najbiedniejszych.

Za to LGBTQNBUSBAGD to tylko banda ideologicznych świrów odstawiających brzydkie dla oka marsze mogące deprawować nieletnich — czyli kościelni, będący także bandą ideologicznych świrów odstawiających brzydkie dla oka marsze mogące deprawować nieletnich, są ściśle gorsi.

Nie lubię elgiebietów mimo że LB technicznie mnie obejmuje — nie należę do ich ideologii — ale chrześcijaństwo ma drugie miejsce w rankingu najbardziej zbrodniczych ideologii (i też technicznie zostałam ochrzczona).

podpis użytkownika

Powiedzcie proszę że pogib.
Zgłoś
RubasznyWęgorz 2025-07-03, 15:47
No i mamy pierwsze efekty rządów Nawrockiego. Cieszę się, że Karol popiera panów r🤬ających się w kakao. Bardzo postępowo panie Karolu, na pewno cała konfidentacja zadowolona, bo to same kryptopedały.
Zgłoś
tomnbb 2025-07-03, 16:44 3
darek1234 napisał/a:

Np postawić ławeczki wolności, albo pomnik Karolka?

Miałem na myśli jakieś użyteczne rzeczy: poprawa infrastruktury miejskiej (nie koniecznie kibel 😜), dofinansowanie OSP czy boisko. Takie rzeczy się robi z budżetu obywatelskiego w moim mieście. Jak widać warszafka lubi się inaczej bawić.
Zgłoś
Kaczor_Donald 2025-07-07, 12:26
Zapomnieli o ławkach pisiorskich po 100 tysięcy 😆

[ Dodano: 2025-07-07, 12:27 ]
RubasznyWęgorz napisał/a:

No i mamy pierwsze efekty rządów Nawrockiego. Cieszę się, że Karol popiera panów r🤬ających się w kakao. Bardzo postępowo panie Karolu, na pewno cała konfidentacja zadowolona, bo to same kryptopedały.

Przecież też lubisz .
Zgłoś
PieronJasnySzlag 2025-07-09, 21:18
Serio wstępna wycena takiej banalnie prostej instalacji to koszt 700tyś?? I nikt w tym nie widzi nic złego?? Warszawiacy to jednak stan umysłu.
Zgłoś
PsychoSz 2025-07-11, 0:25
Grzesiu już zaciera łapy

podpis użytkownika

Niech poleje sie krew
Zgłoś