1 Zdejmij proszę majtki. Muszę koniecznie sprawdzić, czy jak na takie mrozy nie masz zbyt delikatnego futerka.
2 Podoba mi się twoja czapka z pomponem... Jest tak fajna, że możesz nawet w niej zostać, gdy będziemy uprawiali seks.
3 Ależ tu zimno! Ale ty rozgrzewasz mnie lepiej niż herbata po góralsku.
4 Zajrzyj w moje spodnie. Wielkość tego, co się tam kryje, zaskoczy cię niczym zima drogowców.
5 Jakie gumy założymy na dzisiejszą szaloną przejażdżkę? Letnie czy zimowe?
6 Uważaj! Na chodnikach jest taki lód, że zdecydowanie bezpieczniejsza będziesz robiąc mi loda w ciepłym mieszkaniu. Gwarantuję, że wtedy nie złamiesz sobie nogi.
7 Zapomnij o jakiejś tam gorącej herbacie! Jeśli tylko chcesz, możesz wziąć w usta coś, co rozgrzeje cię znacznie skuteczniej.
8 Kurczę, zgubiłem gdzieś szalik... Może zamiast niego oplotłabyś wokół mojej szyi swoje nogi?
9 Czy wiesz, ile centymetrów śniegu napadało w nocy? Nie? Nieważne... Ważniejsze jest to, na ile moich centymetrów możesz liczyć dziś w nocy.
10 Jesteś niczym płatek śniegu: piękna i niepowtarzalna. A za sprawą dotyku mej dłoni już po krótkiej chwili zrobisz się mokra.
11 Cześć, może ulepilibyśmy razem bałwana? To będzie naprawdę świetna zabawa. Zwłaszcza ten moment, gdy na koniec wetknę ci moją marchewkę.
12 Uklęknę między twoimi nogami i popracuję językiem tak, że zrobisz się śliska niczym lodowisko drużyny Podhale Nowy Targ.
13 Pewnie musi ci być cholernie zimno... No ale nic dziwnego – w końcu w mojej wyobraźni jesteś zupełnie naga.
14 Zimno? Spokojnie – możesz użyć mnie jak elektrycznej grzałki. Włóż sobie moją wtyczkę, a poczujesz ciepło wewnątrz i na zewnątrz ciała.
15 Błagam, uratuj moje dłonie przed odmrożeniem – pozwól je na chwilę ogrzać na twoich gorących piersiach.
16 Będę jak porządna zamieć śnieżna – zatrzymam cię w domu na cały weekend.
17 Chyba mam zapalenie płuc... Bo przy tobie mam takie dreszcze...
18 Wiesz, jaka jest prognoza pogody na dzisiejszy wieczór? Moja zamieć śnieżna wprost na twoją twarz.
19 Jesteś piękna niczym Królewna Śnieżka! Zapomnij jednak o tych krasnoludkach, bo mogę zaoferować ci coś znacznie większego.
20 Jeśli marzyłaś kiedykolwiek o wspinaczce wysokogórskiej, to dziś masz niepowtarzalną szansę wejścia na pewien imponujący szczyt. Mój szczyt
21 Jesteś tak gorąca, że to pewnie z twojego powodu topią się lodowce na Antarktydzie!
22 Jest tak zimno, że z twoich ust leci para. A więc może masz ochotę gorące bara-bara?
23 Mam nadzieję, że naprawdę dobrze razisz sobie na nartach. Bo seks ze mną będzie jak zjazd alpejską czarną trasą. I to z jednym kijkiem.