Główna Poczekalnia (5) Soft (5) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 3:59
Jako stały użytkownik Sadistica odznaczający się od reszty okolicznego planktonu wysoką inteligencją chciałem się z wami podzielić wykrytym dziś przeze mnie w Tesco przestępstwem. Wyżej wymieniony market, z którego na co dzień korzystam w Poznaniu (przeniosłem się z Kauflandu, bo tam dziady zalegają między regałami i przejść nie można) celowo wprowadza w błąd klientów (nie wiem, czy w innych marketach Tesco też do tego dochodzi, bo korzystam tylko z tego jednego, może ktoś napisze, czy zauważył taką praktykę gdzie indziej). Na półkach nagminnym jest, że pokazana jest pierwotna cena towaru, która jest przekreślona napisane jest, że towar jest przeceniony np. o 30% po czym nowa cena jest dokładnie taka sama lub nawet wyższa chyba w nadziei, że ciemny klient się nie zorientuje. Również ceny promocji są źle przeliczane. Dziś dla przykładu, jako że pod koniec wypłaty zostało mi jeszcze dużo miesiąca szukałem czegokolwiek do jedzenia byle było tanie jak siora Wojtasa. Znalazłem pięknie w promocji jakieś mrożone gówno. Pierwotnie kosztowało 8 zeta i było przecenione o 25% wiec z mojej prostej arytmetyki wyszło mi, że będzie kosztowało 6 zeta. Jednak w Tesco obowiązuje inna arytmetyka niż ta, którą ojciec mi kablem wbijał do głowy i w Tesco 25% z 8 zeta to tylko 1 złoty i nowa cena wynosiła 7 zeta. Jako syn wcześniej już wspomnianego starego ORMOwca z największą satysfakcją pobiegłem do punktu obsługi klienta poskarżyć się komuś (czytaj drzeć mordę na cały sklep ) na wykryte przeze mnie nieprawidłowości. Uprzejma Pani, która w trakcie mojego przyjścia do punktu obsługi obskakiwała już solidny op🤬l od innego niezadowolonego klienta wytłumaczyła mi, że cierpią na brak pracowników i nie ma kto tego bajzlu z cenami na półkach ogarnąć. Tłumaczenie jak dla mnie słabe. Wszystkim, którzy to przeczytali dziękuje i gratuluje, bo osobiście jakichś żali, które mają więcej niż dwie linijki na Sadisticu nie czytam.
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
PanJacekPierwszy 2016-06-22, 23:30
Tesco ma tanio.Kto normalny łazi do żabki?
Zgłoś
konto usunięte 2016-06-22, 23:37
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2016-06-23, 0:49 3
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
8michal7 2016-06-23, 9:59
orisuniek napisał/a:

Mrożonka za 8 zeta a Ty się wykłócasz o 2 złote?? Student ???

Pracownik tesco?
Zgłoś
konto usunięte 2016-06-23, 10:20
Zgłoś
NieLubieWas 2016-06-23, 10:59
tycho napisał/a:

,(czytaj drzeć mordę na cały sklep

Już tak nie ściemniaj
Zgłoś
konto usunięte 2016-06-23, 11:07
Taka inteligencja (jak osobie piszesz), anie wiesz, że takie sprawy należy zgłaszać na Policję i do UOKiK'u?
Może inteligentniejszy od planktonu, ale ameba to wciąż nie człowiek...
Zgłoś
felek666 2016-06-23, 11:49
Tak się składa że pracuję w TESCO, jestem specjalistą do spraw zapasów, sytuacja opisana tutaj nie koniecznie jest sprawiedliwa, TESCO owszem ma problem z brakiem pracowników, szczególnie w okresie letnim kiedy to cebulaki jadą za granicę na truskawki czy ogórki a także dlatego że TESCO nie zawsze zatrudnia na cały etat, mimo to nie najgorzej się zarabia w takim sklepie ponieważ jest coś takiego jak dopełnienia, są to godziny dodatkowe do pół oraz 3/4 etatu, godziny te są tak samo opodatkowane i składki od nich są odprowadzane, mimo to za te godziny dostajemy więcej kasy, oprócz tego pracownik ma wszystkie świadczenia, jest system premiowania, imprezy firmowe, darmowe szkolenia, bony na święta (nawet do 800zł w boże narodzenie) i często paczki.
Ale niestety najbardziej odstrasza to ze nie zawsze się dostaje pełny etat.
Zgłoś
Rudy1234 2016-06-23, 12:44 1
Zgłoś
Mateo. 2016-06-23, 12:49
Cytat:

Jako stały użytkownik Sadistica odznaczający się od reszty okolicznego planktonu wysoką inteligencją

Cytat:

pobiegłem do punktu obsługi klienta poskarżyć się komuś (czytaj drzeć mordę na cały sklep ) na wykryte przeze mnie nieprawidłowości

No tak, określasz się jako wysoce inteligentny, a drzesz mordę na Bogu winną kobietę pracująca w punkcie obsługi klienta.
Zgłoś
MCanczej 2016-06-23, 12:59
Darł ryja bo myślał że próbując go szybko uciszyć dadzą mu darmowe parówki
Zgłoś
konto usunięte 2016-06-23, 17:40
better call saul
Zgłoś
Nizaryta1 2016-06-23, 21:22
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem