Główna Poczekalnia Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 13:51
🔥 Sosnowiec,31.07.2025 - teraz popularne
Tłuste bity
~Velture • 2017-09-28, 9:39
Nawet nie ogarniam jaki jest cel takiego 'tuningu' ale zakładam, że testują wytrzymałość karoserii...

podpis użytkownika

Chcesz LEGALNIE 90g MM na własny użytek? >> Wbijaj na naszą grupę MM <<
Medyczna Marihuana jest TAŃSZA w aptece niż u dilera ok 15-30zł/g !
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
~Velture 2017-09-28, 22:07 7
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.

podpis użytkownika

Zgłoś
Freedom_69 2017-09-28, 22:22 1
@Velture
Nie ma to jak konstruktywna odpowiedź...
Zgłoś
Taz 2017-09-28, 22:41 4
Up all
A ja myślę, że nikomu nic do tego, co sobie człowiek robi z samochodem. Jego własność, niech sobie nawet oklei łoniakami.
Skąd w naszym narodzie taka nieodparta chęć do oceniania?? Wszystko oceniamy, krytykujemy. A może to dlatego, że większość komentujących jedyne co może tuningować, to bilet miesięczny?
Również uprzedzam pytania - tak, miałem kiedyś civika, podobno wyszedł z klasą i gustem, nie wiem, mi się podobało, innym też
Po prostu, dopóki auto spełnia warunki dopuszczenia do ruchu, nie zagraża bezpieczeństwu, to nic nikomu do tego...
Już wolę, jak ktoś sobie carbonem oklei auto niż w garażu próbuje tuningować nieudolnie hamulce...
Zgłoś
kreatywnakrowa 2017-09-28, 22:51
Samochód pokazowy rosyjskiej firmy Pride Car Audio. Takie projekty powstają na potrzeby reklamy i zawodów car audio typu drag db. To ma grać i wygrywać a nie wyglądać jak dzieło sztuki. Oczywiście polska wiocha jebiąca cebulą, wypowiadająca się wyżej widzi tylko wiejski tuning.
Zgłoś
Timitum 2017-09-28, 23:09 4
Wiejski tuning czy 'prawilny' tuning... Te nazwy mijają się z celem. Cel to zaimponowanie ludziom na podobnym szczeblu hierarchii. Jak jesteś Sebixem, to chcesz zaimponować innym Sebixom, ewentualnie komuś kto jest trochę lepszy od Ciebie (np kierownik zmiany), niech to będzie odpicowana bejca. Jakiś kierownik zmiany chce zaimponować innym kierownikom: styl już nie ten so Sebix, ale przemówi i do Sebixa i do menadżera linii. Bejca, ale zrobiona na klasyk ale przyciemniana. Menadżer chce coś na pokaz przed innymi menadżerami, ale żeby przemówiło do niższych szczeblem (Sebixy i kierownicy), ale i dyrektorzy niech widza, że chłop się stara: bejca, nowa, m-pakiet. Tuning już nie potrzebny, ci poniżej widza siano, ci powyżej widzą klasę. I tak można iść dalej metodą indukcji.
Zgłoś
Freedom_69 2017-09-28, 23:19 1
@Timitum
Jeśli uważasz, że wszystko co robi każdy człowiek jest motywowane tym żeby komuś się przypodobać to współczuję...
Edit
Nawet rozwinę tę myśl - umeblowanie Twojego mieszkania jest podyktowane w 100% ekonomią i funkcjonalnością, czy jednak zmieniłeś w nim cokolwiek tak żeby trafiało w Twoje poczucie estetyki?
Zgłoś
~Velture 2017-09-28, 23:58 3
Freedom_69 napisał/a:

@Timitum
Jeśli uważasz, że wszystko co robi każdy człowiek jest motywowane tym żeby komuś się przypodobać to współczuję...
Edit
Nawet rozwinę tę myśl - umeblowanie Twojego mieszkania jest podyktowane w 100% ekonomią i funkcjonalnością, czy jednak zmieniłeś w nim cokolwiek tak żeby trafiało w Twoje poczucie estetyki?

Niesamowite jak po raz 2gi ktoś wali w stół i znów nożyce się odzywają...

podpis użytkownika

Zgłoś
kreatywnakrowa 2017-09-29, 0:25
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Sonal 2017-09-29, 9:41
Rosolsky napisał/a:

Up all
A ja myślę, że nikomu nic do tego, co sobie człowiek robi z samochodem. Jego własność, niech sobie nawet oklei łoniakami.
Skąd w naszym narodzie taka nieodparta chęć do oceniania?? Wszystko oceniamy, krytykujemy. A może to dlatego, że większość komentujących jedyne co może tuningować, to bilet miesięczny?
Również uprzedzam pytania - tak, miałem kiedyś civika, podobno wyszedł z klasą i gustem, nie wiem, mi się podobało, innym też
Po prostu, dopóki auto spełnia warunki dopuszczenia do ruchu, nie zagraża bezpieczeństwu, to nic nikomu do tego...
Już wolę, jak ktoś sobie carbonem oklei auto niż w garażu próbuje tuningować nieudolnie hamulce...

Chyba sam nie zrozumiałeś swojego tekstu......

Timitum napisał/a:

Wiejski tuning czy 'prawilny' tuning... Te nazwy mijają się z celem. Cel to zaimponowanie ludziom na podobnym szczeblu hierarchii. Jak jesteś Sebixem, to chcesz zaimponować innym Sebixom, ewentualnie komuś kto jest trochę lepszy od Ciebie (np kierownik zmiany), niech to będzie odpicowana bejca. Jakiś kierownik zmiany chce zaimponować innym kierownikom: styl już nie ten so Sebix, ale przemówi i do Sebixa i do menadżera linii. Bejca, ale zrobiona na klasyk ale przyciemniana. Menadżer chce coś na pokaz przed innymi menadżerami, ale żeby przemówiło do niższych szczeblem (Sebixy i kierownicy), ale i dyrektorzy niech widza, że chłop się stara: bejca, nowa, m-pakiet. Tuning już nie potrzebny, ci poniżej widza siano, ci powyżej widzą klasę. I tak można iść dalej metodą indukcji.

To co opisałeś ma zastosowanie tylko do tego najniższego szczebla, tylko bieda finansowa chce imponować i pokazywać, że ma więcej niż ma w rzeczywistości. Ludzie zamożni czy nawet z tzw. klasy średniej nic nikomu nie muszą udowadniać. Po prostu normalnie żyją - a tylko biedakom się wydaje, że sposób ich życia to próba komuś zaimponowania.
Czy nigdy tego nie widzisz np. na drodze? Jak ktoś próbuje się ze mną "ścigać" to zawsze to jest jakiś zdezelowany samochód. Znaczy jemu się wydaje, że on się ze mną ściga - a ja mam go głęboko w dupie i jadę jak zawsze. A potem na forach takiej Dacii możesz poczytać opowieści jak to jeden z drugim swoją Dacką objechał taki to a taki samochód, który np. do setki ma 4 sekundy mniej itp. No tia....
Ktoś kto ma kasę wie ile jest wart i nie musi nic nikomu udawadniać.
Zgłoś
Freedom_69 2017-09-29, 13:01
Zgłoś
~Velture 2017-09-29, 13:57 2

podpis użytkownika

Zgłoś
Timitum 2017-09-29, 17:51
Zgłoś
avic 2017-09-29, 18:03
Zgłoś
mateuszsadoltzr 2017-09-30, 2:42
Zgłoś
Taz 2017-10-02, 1:05
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem