Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Tomorrowland 2025
Marian_Koniuszko • 2025-07-16, 20:27
Boom, Antwerpia, Belgia - 16 lipca 2025 r.

Na terenie festiwalu Tomorrowland w Boom szaleje potężny pożar. Straż pożarna potwierdza, że płonie scena główna. Na nagraniach wideo słychać również odgłosy fajerwerków. Na miejscu są służby ratunkowe, ale pożaru nie udało się jeszcze opanować. Nie wiadomo, jak doszło do pożaru ani czy ktoś został ranny.

Obecnie na terenie festiwalu nie ma żadnych uczestników, ale organizatorzy są w pełni przygotowani. Jak informuje rzeczniczka festiwalu Debby Wilmsen, na miejscu obecnych jest około 1000 pracowników. Wszyscy na terenie festiwalu są ewakuowani. Nie wiadomo, czy ktoś odniósł obrażenia.

Pożar nie został jeszcze opanowany. Scena główna została niemal całkowicie zniszczona.

Mieszkańców Antwerpii prosi się o zamknięcie okien i drzwi. Dym nie jest toksyczny, ale jest uciążliwy, zgodnie z ostrzeżeniem BE wydanym dla mieszkańców.

Festiwal miał rozpocząć się w piątek. Co roku tysiące festiwalowiczów z całego świata zjeżdżają do Boom w Belgii. Przez dwa weekendy będą mogli cieszyć się elektroniczną muzyką taneczną.

Nie jest jasne, jakie konsekwencje pożar będzie miał dla rozpoczęcia festiwalu.

vrt.be/vrtnws/nl/2025/07/16/zware-brand-terrein-tomorrowland/

[ Dodano 2025-07-16, 20:41 ]

Zmieniono 1 razy Zgłoś
Hexlord 2025-07-17, 2:05 5
Mieszkam w Kołobrzegu zawsze po tomorrowland jest Sunrise u nas. Z niego Przyjeżdżają nabite świnie (faceci w łapach mają parę i brzuchy jak Asterix) fury mają, dziewczyny ładne też. Ludki na sunrise w 70% to j🤬a wieś z Warszawy, poznania Krakowa itp. Wchodzą do restauracji itp galerie chandlowe bez koszulek "k🤬a ja p🤬le na każdym kroku" 000000000000 kultury osobistej bo ja z dużego miasta "wiesniaki" kumam ze sa normalne ludki ale sorry większość to z🤬by naćpane śpiące na ławkach a na drugi dzień gdzie ja jestem. Najwiksza słoma z butów wystaje tym z największych miast. Tak to wygląda w Kołobrzegu(na czas Sunrise) poza nim kultura.
Zgłoś
rafalxp 2025-07-17, 2:45
A myślisz,że na Poland błoto festiwal jest inaczej ,daj szluga czy coś,a zrobię toi to, taka sama kultura ;E
Zgłoś
turbonekro 2025-07-17, 6:07
I spoko, nie zjadą się naćpane pigułkami ameby umysłowe, żeby się pobujać, przy gównianych rytmach z FL
Zgłoś
Prof_Dr_Wiktor_Traktor 2025-07-17, 6:55
Gdzyby wybudowali tam meczet to by stał nadal, a że to niezgodne z naukami Islamu to musiało spłonąć.
Zgłoś
Fx12 2025-07-17, 7:45 3
Marian_Koniuszko napisał/a:

2616 metrów sześciennych polistyrenu
2278 arkuszy sklejki
2460 puszek izolacyjnej pianki poliuretanowej
1440 tub uszczelniacza, rodzaj uszczelniacza
225 litrów kleju do drewna
108 wiader pasty modelującej"

ale to my "podpalamy świat" ogrzewając dom polskim węglem
Zgłoś
Bartvons 2025-07-17, 8:00
Jest juz podejzany o podpalenie. Grzegorz B.
Zgłoś
Stary_Pierwiastek 2025-07-17, 9:14 1
Hexlord napisał/a:

Mieszkam w Kołobrzegu zawsze po tomorrowland jest Sunrise u nas. Z niego Przyjeżdżają nabite świnie (faceci w łapach mają parę i brzuchy jak Asterix)

Asterix to ten mały w hełmie ze skrzydełkami. Może o Obelixa chodziło?

Zgłoś
spiritquake 2025-07-17, 10:04 1
Yesterdayland
Zgłoś
LukS 2025-07-17, 10:15
Hexlord napisał/a:

Mieszkam w Kołobrzegu zawsze po tomorrowland jest Sunrise u nas. Z niego Przyjeżdżają nabite świnie (faceci w łapach mają parę i brzuchy jak Asterix) fury mają, dziewczyny ładne też. Ludki na sunrise w 70% to j🤬a wieś z Warszawy, poznania Krakowa itp. Wchodzą do restauracji itp galerie chandlowe bez koszulek "k🤬a ja p🤬le na każdym kroku" 000000000000 kultury osobistej bo ja z dużego miasta "wiesniaki" kumam ze sa normalne ludki ale sorry większość to z🤬by naćpane śpiące na ławkach a na drugi dzień gdzie ja jestem. Najwiksza słoma z butów wystaje tym z największych miast. Tak to wygląda w Kołobrzegu(na czas Sunrise) poza nim kultura.

Zapominasz chyba, ze pewnie wiekszosc z mich to mieszka w duzym miescie od roku, dwoch bo aczela wlasnie prace w wymarzonym korpo. Auta pewnie z blachami powiatowymi.
Zgłoś
weźsięogarnij 2025-07-17, 10:36
zwierzak30 napisał/a:

Czyli styropian.
A takie skojarzenie?

szczerze, to u mnie nie było wymogu, ale sam , dla własnego bezpieczeństwa, zrobiłem trzy pasy z wełny w górnej części ocieplenia
Zgłoś
Rafuskacus 2025-07-17, 11:19 1
Gdyby było to w trakcie zabawy ćpuny pomyśleli by że to część atrakcji i dalej by się bawili juz wyobrażam sobie te zajebiste filmy na hardzie,🤭😆
Zgłoś
Kici-Kici 2025-07-17, 12:14
Marian_Koniuszko napisał/a:

"Tegoroczna scena miała 45 metrów wysokości i 160 metrów szerokości, a na jej terenie znajdowało się 2120 elementów atmosferycznych, w tym 65 fontann i 2 wodospady.

Ja tam tylko lwa widzę 😂
Zgłoś
pszkks 2025-07-17, 14:15
I gitara, ćpuny, wykręcacze żarówek, koksy i dupodajki zostaną w domach.
Zgłoś
JebacPis100procent 2025-07-17, 14:18
Stelaż wygląda lepiej niż ta zj🤬a aranżacja. Wsadzić tam kilka tańczących skąpo ubranych lasek w klatkach i będzie idealnie.
Zgłoś