oglądać od 0:40
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:42
dashadow napisał/a:
nie wolno wyprzedzać pojazdu, który ma włączony kierunek w lewo, a ten debil nawet tego nie widział zza białego. jak dla mnie właściciel kamerki do odstrzału.
Oddział 4
Zmiana kierunku jazdy lub pasa ruchu
Art. 22.
1. Kierujący pojazdem może zmienić kierunek jazdy lub zajmowany pas ruchu tylko z zachowaniem szczególnej ostrożności.
4. Kierujący pojazdem, zmieniając zajmowany pas ruchu, jest obowiązany ustąpić pierwszeństwa pojazdowi jadącemu po pasie ruchu, na który zamierza wjechać, oraz pojazdowi wjeżdżającemu na ten pas z prawej strony.
Sorry, nie ja to wymyśliłem. Każdy policjant, który przyjechałby na miejsce zdarzenia orzekłby, że winę ponosi albo skręcający w lewo, albo po obejrzeniu materiału, obaj.
Wina jest obustronna.
oglądać od 0:40
a ja sobie pozwolę oglądać od początku
Uwielbiam !!! Uwielbiam !!! Uwielbiam patrzeć na cierpienie ruskich kierowców.
a ja sobie pozwolę oglądać od początku
Uwielbiam !!! Uwielbiam !!! Uwielbiam patrzeć na cierpienie ruskich kierowców.
Slonx, mam nadzieję, że nie masz prawa jazdy, bo przez takich głąbów jak Ty ciągle tylko są wypadki.
Kierujący w czerwonym vito chce skręcić a nie zmienić pas. Jeśli zwalnia, żeby ustąpić pierwszeństwa jadącym z naprzeciwka to jest to zachowanie należytej ostrożności, skąd miałby wiedzieć, że jakiś palant będzie chciał go przy tym manewrze wyprzedzić/ominąć z lewej strony?
Skręcanie to nie zmiana pasu ruchu -.-
Kierujący w czerwonym vito chce skręcić a nie zmienić pas. Jeśli zwalnia, żeby ustąpić pierwszeństwa jadącym z naprzeciwka to jest to zachowanie należytej ostrożności, skąd miałby wiedzieć, że jakiś palant będzie chciał go przy tym manewrze wyprzedzić/ominąć z lewej strony?
Cytat:
4. Kierujący pojazdem, zmieniając zajmowany pas ruchu, jest obowiązany ustąpić pierwszeństwa pojazdowi jadącemu po pasie ruchu, na który zamierza wjechać, oraz pojazdowi wjeżdżającemu na ten pas z prawej strony.
c.maggio napisał/a:
Skręcanie to jest zmiana kierunku jazdy, która wiąże się z zajęciem zupełnie innego pasa ruchu, a jeżeli ktoś skręca w lewo na jezdni dwukierunkowej, to wiąże się to z przecięciem pasa ruchu w przeciwnym kierunku. Jest zatem, nawet logicznie rzecz biorąc, nie tylko w świetle przepisów, zmianą pasa ruchu, bo opuszczasz pas, po którym jedziesz. Przynajmniej odnosząc to do powyższego filmiku.
Zapytaj dowolnego policjanta z drogówki.
c.maggio napisał/a:
skąd miałby wiedzieć, że jakiś palant będzie chciał go przy tym manewrze wyprzedzić/ominąć z lewej strony?
Jest taki wynalazek, nazywa się boczne lusterko. Skoro o nim nie słyszałeś, to pewnie sam nie masz prawa jazdy.
Tak tak wina lezy po obu stronach choc osobiscie obil bym morde temu ktory podjal sie wyprzedzania bo jest baranem skoro nie zwrocil uwagi na migacz Vito bedac swiadomym tego w jakim miejscu wykonuje manewr. Po za tym w filmiku trzeba uwzglednic glos KOBIETY a to prawdopodobnie byla Pani z Vito
Pomijając temat, daje piwo za tytul utworu ktory leci w tle podczas tego manewru
Pomijając temat, daje piwo za tytul utworu ktory leci w tle podczas tego manewru
Slonx, pytałam się pana policjnta zanim napisałam mojego wcześniejszego komentarza, przejście do drugiego pokoju dużo mnie nie kosztowało, a nie zwykłam wypowiadać się na tematy o których nie mam pojęcia i w których mogę nie mieć racji.
Wyprzedający dostałby również mandat z tytułu rozpoczęcia wyprzedzania jeszcze na skrzyżowaniu lub zaraz po. Linia P2 zabrania wyprzedzania do 20 m za skrzyżowaniem.
Skręcanie to nie jest zmiana pasa ruchu, bo w pojęciu pas ruchu rozumiemy pas po którym się poruszamy oraz inne pasy tej samej jezdni w których ruch odbywa się w tym samym lub przeciwnym kierunku. Zmiana pasa ruchu odbywa się na pasach ruchu tej samej jezdni.
A to że ktoś po skręceniu też wjeżdża na jakiś tam pas ruchu to oczywiście prawda, ale nie jest to zmiana pasa ruchu tylko zmiana kierunku jazdy, czyli skręcenie.
A nawet jeśli jakimś cudem udało by mu się nie dostać mandatów z powyższych tytułów, to zapewne dostałby z tego powodu iż sygnalizujący skręt w lewo wcześniej rozpoczął swój manewr (czyli włączył kierunkowskaz) lub
Idź najpierw prawko zrób Slonx, a później rozmawiaj z mądrzejszymi od siebie.
Wyprzedający dostałby również mandat z tytułu rozpoczęcia wyprzedzania jeszcze na skrzyżowaniu lub zaraz po. Linia P2 zabrania wyprzedzania do 20 m za skrzyżowaniem.
Skręcanie to nie jest zmiana pasa ruchu, bo w pojęciu pas ruchu rozumiemy pas po którym się poruszamy oraz inne pasy tej samej jezdni w których ruch odbywa się w tym samym lub przeciwnym kierunku. Zmiana pasa ruchu odbywa się na pasach ruchu tej samej jezdni.
A to że ktoś po skręceniu też wjeżdża na jakiś tam pas ruchu to oczywiście prawda, ale nie jest to zmiana pasa ruchu tylko zmiana kierunku jazdy, czyli skręcenie.
A nawet jeśli jakimś cudem udało by mu się nie dostać mandatów z powyższych tytułów, to zapewne dostałby z tego powodu iż sygnalizujący skręt w lewo wcześniej rozpoczął swój manewr (czyli włączył kierunkowskaz) lub
Idź najpierw prawko zrób Slonx, a później rozmawiaj z mądrzejszymi od siebie.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie