Główna Poczekalnia Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 19:42
miczel99 2012-09-19, 18:08
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
basior88 2012-09-19, 18:25
a ja obejrze od początku!
Zgłoś
konto usunięte 2012-09-19, 19:03
podobno był trzeźwy
Zgłoś
konto usunięte 2012-09-19, 19:55
dashadow napisał/a:

nie wolno wyprzedzać pojazdu, który ma włączony kierunek w lewo, a ten debil nawet tego nie widział zza białego. jak dla mnie właściciel kamerki do odstrzału.

Oddział 4
Zmiana kierunku jazdy lub pasa ruchu

Art. 22.

1. Kierujący pojazdem może zmienić kierunek jazdy lub zajmowany pas ruchu tylko z zachowaniem szczególnej ostrożności.

4. Kierujący pojazdem, zmieniając zajmowany pas ruchu, jest obowiązany ustąpić pierwszeństwa pojazdowi jadącemu po pasie ruchu, na który zamierza wjechać, oraz pojazdowi wjeżdżającemu na ten pas z prawej strony.

Sorry, nie ja to wymyśliłem. Każdy policjant, który przyjechałby na miejsce zdarzenia orzekłby, że winę ponosi albo skręcający w lewo, albo po obejrzeniu materiału, obaj.
Wina jest obustronna.
Zgłoś
tigerqaz 2012-09-19, 20:16
oglądać od 0:40

a ja sobie pozwolę oglądać od początku

Uwielbiam !!! Uwielbiam !!! Uwielbiam patrzeć na cierpienie ruskich kierowców.
Zgłoś
Ch0ryy 2012-09-19, 20:27
Oni w Rosji to już chyba te kamerki wbudowane do samochodów mają
Zgłoś
konto usunięte 2012-09-19, 21:59
Slonx, mam nadzieję, że nie masz prawa jazdy, bo przez takich głąbów jak Ty ciągle tylko są wypadki.

Kierujący w czerwonym vito chce skręcić a nie zmienić pas. Jeśli zwalnia, żeby ustąpić pierwszeństwa jadącym z naprzeciwka to jest to zachowanie należytej ostrożności, skąd miałby wiedzieć, że jakiś palant będzie chciał go przy tym manewrze wyprzedzić/ominąć z lewej strony?

Cytat:

4. Kierujący pojazdem, zmieniając zajmowany pas ruchu, jest obowiązany ustąpić pierwszeństwa pojazdowi jadącemu po pasie ruchu, na który zamierza wjechać, oraz pojazdowi wjeżdżającemu na ten pas z prawej strony.

Skręcanie to nie zmiana pasu ruchu -.-
Zgłoś
konto usunięte 2012-09-20, 0:14 1
c.maggio napisał/a:

Skręcanie to nie zmiana pasu ruchu -.-

Skręcanie to jest zmiana kierunku jazdy, która wiąże się z zajęciem zupełnie innego pasa ruchu, a jeżeli ktoś skręca w lewo na jezdni dwukierunkowej, to wiąże się to z przecięciem pasa ruchu w przeciwnym kierunku. Jest zatem, nawet logicznie rzecz biorąc, nie tylko w świetle przepisów, zmianą pasa ruchu, bo opuszczasz pas, po którym jedziesz. Przynajmniej odnosząc to do powyższego filmiku.

Zapytaj dowolnego policjanta z drogówki.

c.maggio napisał/a:

skąd miałby wiedzieć, że jakiś palant będzie chciał go przy tym manewrze wyprzedzić/ominąć z lewej strony?

Jest taki wynalazek, nazywa się boczne lusterko. Skoro o nim nie słyszałeś, to pewnie sam nie masz prawa jazdy.
Zgłoś
konto usunięte 2012-09-20, 0:25 1
Tak tak wina lezy po obu stronach choc osobiscie obil bym morde temu ktory podjal sie wyprzedzania bo jest baranem skoro nie zwrocil uwagi na migacz Vito bedac swiadomym tego w jakim miejscu wykonuje manewr. Po za tym w filmiku trzeba uwzglednic glos KOBIETY a to prawdopodobnie byla Pani z Vito

Pomijając temat, daje piwo za tytul utworu ktory leci w tle podczas tego manewru
Zgłoś
konto usunięte 2012-09-20, 2:45
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-09-20, 5:11 1
@up 2

Алина Артц - Не убежать
Zgłoś
konto usunięte 2012-09-20, 11:14
Slonx, pytałam się pana policjnta zanim napisałam mojego wcześniejszego komentarza, przejście do drugiego pokoju dużo mnie nie kosztowało, a nie zwykłam wypowiadać się na tematy o których nie mam pojęcia i w których mogę nie mieć racji.

Wyprzedający dostałby również mandat z tytułu rozpoczęcia wyprzedzania jeszcze na skrzyżowaniu lub zaraz po. Linia P2 zabrania wyprzedzania do 20 m za skrzyżowaniem.

Skręcanie to nie jest zmiana pasa ruchu, bo w pojęciu pas ruchu rozumiemy pas po którym się poruszamy oraz inne pasy tej samej jezdni w których ruch odbywa się w tym samym lub przeciwnym kierunku. Zmiana pasa ruchu odbywa się na pasach ruchu tej samej jezdni.

A to że ktoś po skręceniu też wjeżdża na jakiś tam pas ruchu to oczywiście prawda, ale nie jest to zmiana pasa ruchu tylko zmiana kierunku jazdy, czyli skręcenie.

A nawet jeśli jakimś cudem udało by mu się nie dostać mandatów z powyższych tytułów, to zapewne dostałby z tego powodu iż sygnalizujący skręt w lewo wcześniej rozpoczął swój manewr (czyli włączył kierunkowskaz) lub

Idź najpierw prawko zrób Slonx, a później rozmawiaj z mądrzejszymi od siebie.
Zgłoś
konto usunięte 2012-09-20, 13:08
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem