Do wszystkich, którzy są sceptycznie nastawieni do tego filmiku.
To jest materiał popularnonaukowy... więc komentarze typu "umyj sodą oczyszczoną ręce" "mój dziadek pił sodę całe życie" Są bez sensu... Osobiście nie wierzę w to, że użycie np. spożywczej, czy technicznej sody oczyszczonej może przynieść obiecane rezultaty... Na pewno te jego badania zostały gdzieś zapisane i nie są one tak proste, że każdy w domu, kto wyczuwa guza może sobie wstrzyknąć roztwór sody i będzie miał problem z głowy... W takich materiałach często pomija się różnego rodzaju kruczki, szczegóły, bo jest to po prostu niepotrzebne... Tak samo czasami ciężko się dowiedzieć czegoś z różnego rodzaju publikacji, dlatego, że nikt nie chce się dzielić za bardzo swoją wiedzą za darmo... Podam przykład na podstawie otrzymywania grafenu, czym się aktualnie zajmuję. W publikacji było napisane coś w rodzaju "weź grafit, zmieszaj to ze stężonym H2SO4, NaNO3, KMnO4 i puść reakcję w temperaturze poniżej 5oC... Potem dodaj X ml Wody destylowanej i utrzymuj zawartość w temp. 95oC..." Dalej nie chce mi się pisać, ale tak czy inaczej to nie jest tak proste jak się tutaj wydaje... Ponieważ każdy mógłby sobie robić grafen domowymi sposobami i sprzedawac 1g za te 200$... Więc w takim materiale powiedzieli, że owszem używamy NaHCO3, ale... nic więcej... Wracając znowu do grafenu- Politechnika Warszawska odkryła sposób na otrzymywanie go podobno jakimiś prostymi metodami fizycznymi... I faktycznie one są proste, ale tylko dla tych ludzi, którzy się tym zajmują całe życie... Zwykły kowalski nie zrobiłby tego mając jakąś instrukcję i wszelki potrzebny sprzęt... Tak samo jest z tym lekiem na raka tutaj.... Jeśli to działa to mogę się założyć, że w rzeczywistości nie jest to takie proste