Październik 2013
resztę ciekawych zdjęć postaram się wstawić w komentarze
wszystkie zdjęcia tego pana starczy tylko wpisać w google moje podróże do czarnobyla pierwszy link
podpis użytkownika
Jaranie się Magikiem,max kolonko TO PEDALSTWO !!
Trochę spalony ten twój kolega
Makromaress napisał/a:
Trochę spalony ten twój kolega
spalony czym tym że nowe fotki porobił takich ludzi się szanuje jest co okukać
podpis użytkownika
Konto usunięte
2013-11-07, 19:45
Jak już zakładają to w ogóle nie będzie po co tam jechać. Cały klimat pryśnie.
Smutne.
starskrim^ napisał/a:
Jak już zakładają to w ogóle nie będzie po co tam jechać. Cały klimat pryśnie.
Smutne.
zgadza się kominek był sztandarem tego miejsca
podpis użytkownika
podpis użytkownika
Statystycznie wypada jedna śmierć na jednego człowieka.
Konto usunięte
2013-11-07, 21:12
Nie wiem, coś w tym jest zajebistego.
Skumajcie, że tam mieszkali ludzie. Teraz pustka. jest w internetach takie zdjęcie, maska gazowa, na parapecie, w tle reaktor, naprawde, moim wielkim marzeniem, jest wybrać się tam.
PS: Ma ktoś link do tego zdjecia z maska gazowa?
Konto usunięte
2013-11-07, 22:13
Ale tam jest czysto
Twój znajomy z facebooka ma swój czarnobyl? :O
No kurcze, jak w S.T.A.L.K.E.R(Z.E)
Ładne miejsce ta cała Prypeć. Pochodził bym po tych terenach z miłą chęcią.
Jaki trzeba mieć łeb żeby taki obiekt zaprojektować...
Konto usunięte
2013-11-07, 23:51
byłem w Czarnobylu w Lipcu, szczerze polecam wyjazd szczególnie że już niedługo nie będzie tam co oglądać bo postęp w budowie nowego sarkofagu jest znaczący. Jeszcze parę lat i powinni ukończyć budowę.
Niesamowite wrażenie stać 200m od 4 reaktora..
Wg. mnie reaktor straci swój urok wraz z budową nowego sarkofagu, ale cóż, stary juz sie powoli rozlatuje
Konto usunięte
2013-11-08, 10:31
"...pozostałe trzy reaktory pracowały dalej, ostatni z nich (numer 3) – sąsiadujący z tym uległym awarii w 1986 r. pracował do 2000 r. Obecnie trwa remont osłony reaktora 4. Kilkaset metrów od uszkodzonego reaktora wznoszone będą metalowe łuki, które połączone zostaną w jedną strukturę, tzw. arkę. Konstrukcja o wymiarach 150 na 200 m zostanie nasunięta na miejsce po betonowych szynach.
Według naukowców (m.in. z UNSCEAR – Komitet Naukowy Narodów Zjednoczonych ds. Skutków Promieniowania Atomowego), katastrofa miała znacznie mniejsze rozmiary niż od lat głoszą media. Wszystkie badania radiometryczne potwierdzają, że silnie skażony obszar w okolicach elektrowni ma powierzchnię zaledwie pół kilometra kwadratowego[7]. Dawki promieniowania jakie otrzymały matki będące w ciąży były znacznie mniejsze od tych, jakie w ułamku sekundy otrzymały kobiety w Nagasaki i Hiroszimie, a jednak w Japonii nie odnotowano zwiększonej ilości urodzeń dzieci z poważnymi wadami genetycznymi[8].
Pomiary wykonane 10 maja 2001 roku przez radiologów z Politechniki Warszawskiej wykazały w Czarnobylu promieniowanie o mocy dawki 1 mSv na rok, czyli tyle ile np. w Warszawie[9]."
Słyszałem że już nie wstępu do strefy zamkniętej. Prawda to?
podpis użytkownika
Si vis pacem, para bellum.
Vlad_Tepes napisał/a:
Słyszałem że już nie wstępu do strefy zamkniętej. Prawda to?
niestety przesłyszałeś się kolego

na czas zakładania nowego i usuwaniu starego ma być strefa zamknięta (tak słyszałem) co będzie to będzie niestety
podpis użytkownika