Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Trzech goroli przyjechało na Śląsk by sie przyjąć do pracy na kopalni, czekają na rozmowę kwalifikacyjną.
Do pokoju poproszono pierwszego : (P-Pracodawca G-Gorol)
G1-Dzień dobry
P-Dzień dobry
P-Czy robił pan kiedyś na grubie ?
G1- A co to jest ?
P-Dziękuje do widzenia my potrzebujemy doświadczonych pracowników !
Wyszedł z pokoju i mówi do kolegów :
G1-Jak się was zapytają czy robiliście na grubie to powiedzcie że tak
Do pokoju wchodzi drugi gorol :
G2-Dzień dobry !
P- Dzień dobry czy robił pan kiedyś na grubie ?
G2-Tak robiłem
P-świetnie a na wiela pan robił na pińcet na łosiemset ?
G2-A co to jest ?
P-Dziękuje do widzenia my potrzebujemy doświadczonych pracowników !
Wyszedł z pokoju i mówi do kolegi :
G2-Jak cie zapytają na wiela robiłeś to powiedz że na łosiemset !
Wchodzi ostatni gorol do pokoju :
G3 - Dzień dobry
P- Dzień dobry, robił pan kiedyś na grubie ?
G3-Tak na łosiemset robiłech !
P-doskonale ! Tu prosze Hełm z taszlampom i jutro do roboty !
Gorol bierze hełm i robi wielkie oczy O.O
P- Co pan nie wie po co panu ta lampka na Hełmie czy co ? Pan chyba nie robił na grubie !
G3- Tak robiłem ale na rano !

BONUS :

Michael Jackson Musioł zapłacić za to żeby być bioły !
górnik po każdej szychcie wychodzi czorny i jeszcze mu za to płacą !
Zgłoś
bytomiok 2014-01-19, 0:32
hogg napisał/a:

No jak w niemieckim. Rzeczownik dużą literą napisany.
A przede wszystkim hełm to sprzęt militarny. Robotnik to może mieć najwyżej kask.

Błysnąłeś jak gó*no w kiblu....

Cytat:

Hełm górniczy - jest przeznaczony do ochronny głowy przed mechanicznymi urazami osób pracujących w górnictwie. Hełm taki powinien posiadać odpowiednie certyfikaty i dopuszczenia do pracy w warunkach dołowych. Zazwyczaj można w nim wyróżnić następujące elementy: skorupę, więźbę (szkielet podtrzymujący), potnik, uchwyt lampy, uchwyt kabla, pasek podbródkowy, daszek chroniący twarz, otwory wentylacyjne. Niektóre hełmy są przystosowane do wspólnego stosowania z maskami, ochronnikami słuchu czy przyłbicami.

Zgłoś
m................g 2014-01-19, 0:41
A ja muszę napisać znów to samo. Tym czymś zwanym "gwarą" to się posługują co najwyżej na Górnym Śląsku, a nie na całym Śląsku, k🤬a. To jest strona polskojęzyczna, więc nie pisać mi tu zlepkiem polskiego z niemieckim.
Zgłoś
d................f 2014-01-19, 1:14 1
BongMan napisał/a:

Na rozmowach kwalifikacyjnych w Polsce rozmawia się po polsku, a nie nieudolnym zlepkiem polskiego z niemieckim, który błędnie nazywają gwarą...

Widza, że Bongman w swoim życiu to nawet staroł się o przyjyncie na gruba

I ten ciągły ból dupy w komentarzach pod tematem o Śląsku
Zgłoś
Rysiek86 2014-01-19, 1:35
@opusative w dupie mom twoje hejty! Ale jak mój dziad był w wermachcie (Choć nic mi o tym nie wiadomo) To mom nadzieja że polył w piecu takimi ciulami jak ty !

i innymi hejterami tyż !

mówcie se co chcecie jo wiem że są Poloki, ślązoki i GOROLE taki jak większość hejterów co jadą po śląsku
Pamiętej Hanysie Gorol to największy c🤬j !
Zgłoś
P................t 2014-01-19, 1:38 2
slask to podludize, jak slysze ten sk🤬ialy jezyk tych brudasow to z checia bym sk🤬ysynow zagazowal,
Zgłoś
h................g 2014-01-19, 1:43
bytomiok napisał/a:

Błysnąłeś jak gó*no w kiblu....

Tak wiem, widziałem też hełm rowerowy. A wikipedia zawsze podaje prawdę objawioną.
Zgłoś
L................X 2014-01-19, 1:50 3
BongMan nie gwiazdorz... zjedz snikersa..
Zgłoś
M................s 2014-01-19, 2:14 1
BongMan napisał/a:

Na rozmowach kwalifikacyjnych w Polsce rozmawia się po polsku, a nie nieudolnym zlepkiem polskiego z niemieckim, który błędnie nazywają gwarą...

Dobrze pisze, to sam tyczy się miejsc publicznych (szpital, urząd miasta, starostwo itp). Mieszkam prawie 20 lat na śląsku i nie potrafię zdzierżyć tej gwary szczególnie gdy trzeba coś gdzieś załatwić.

Gwara stosowana chyba głównie z lenistwa, a często kojarzy mi się z niechlujstwem, zaniedbaniem.
Zgłoś
B................m 2014-01-19, 7:43 1
Ślynsk to nieopisana stolica szwabska ...

Nie mam nic do hanysów ale za kalectwo języka....
Zgłoś
M................s 2014-01-19, 8:11 1
Kiedy naprawicie statek przy rondzie i odlecicie ???
Zgłoś
xqwzsa 2014-01-19, 9:31 2
Bo3MamPoZiom napisał/a:

Ślynsk to nieopisana stolica szwabska ...

Nie mam nic do hanysów ale za kalectwo języka....

Ślünsk gorolu!
Kiery jynzyk kalyczymy!? Godomy po ŚLONSKU wiync ciulik ci w rzić gamoniu

śmiyszne te poloki
Zgłoś
zonk 2014-01-19, 11:14
Maxoss napisał/a:

Dobrze pisze, to sam tyczy się miejsc publicznych (szpital, urząd miasta, starostwo itp). Mieszkam prawie 20 lat na śląsku i nie potrafię zdzierżyć tej gwary szczególnie gdy trzeba coś gdzieś załatwić.

Gwara stosowana chyba głównie z lenistwa, a często kojarzy mi się z niechlujstwem, zaniedbaniem.

To wina twoich starych że cie nie nauczyli godać. A może twoi starzy tak samo z biedoty przyjechali na śląsk dorobić się i teraz p🤬lą po gorolsku ?
Zgłoś
S................w 2014-01-19, 14:51 1
Ja p🤬lę ile debili.
Piszcze z łaski swojej albo po polsku albo wcale bo k🤬a połowy tych wypocin nie potrafię przeczytać..
Zgłoś
xqwzsa 2014-01-19, 15:32
Sultan.Kosmitow napisał/a:

Ja p🤬lę ile debili.
Piszcze z łaski swojej albo po polsku albo wcale bo k🤬a połowy tych wypocin nie potrafię przeczytać..

I bardzo, k🤬a, dobrze.

debilu
qubus93 2014-01-19, 16:18
obiecałem sobie, że nie będę zabierać głosu, ale no k🤬a nie da się
do wszystkich goroli: jak wam się tak na Śląsku nie podoba to wracajcie do domu nikt was tu siłą nie trzyma

dodatkowo suchar sytuacyjny:
Jakie jest największe święto na Śląsku?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
1 listopada, bo wszystkie gorole wyjeżdżają do siebie

(mimo że mnie krew zalewa, piszę czysto i poprawnie po polsku, a nie w naszej pięknej śląskiej gwarze, żeby wszyscy zrozumieli ocb
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie