👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
3 minuty temu
🔥
Sosnowiec,31.07.2025
- teraz popularne

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
aaaaaaaaaaaaaa napisał/a:
Przecież ten wirus to ściema, wymysł mediów...
Ciiii daj się idiotom bawić.
u nas zrobią płatny dodatek z nekrologami, na papierze kredowym.
bloodwar napisał/a:
W sprawach "oficjalnych apeli rządu" dotyczących spraw medycznych nie należy się słuchac oficjalnych komunikatów tylko pójść do jakiejś ciotki/wujka/znajomego lekarza i zapytać co i jak, skoro lekarze je noszą to znaczy, że chronią. Trzeba zawsze robić to co lekarze, szczepienia na grypę też niby według oficjalnych komunikatów takie super i wspaniałe, a 92% lekarzy i ich rodzin ich nie wykonuje
Dziwne, bo u mnie w pracy wyszczepienie na grypę wynosi 92% personelu medycznego.
Co do maseczek to w ramach noszenia cały dzień, zmiędolenia jej do kieszeni i potem kolejnego założenia to tylko zaszkodzi.
Ale jak nosisz max 2h i/lub po każdym pacjencie podejrzanym o zakażenie ją zmieniasz to zmniejszasz ryzyko zakażenia siebie (do tego konieczne jest jeszcze odkażenie rąk, ubrania, gabinetu).
Maski są zalecane osobom z objawami, bo one głównie zapobiegają wydostawaniu się materiału zakaźnego od noszącego (nie leci wszystko do przodu tylko kierunkuje w kierunku ewentualnych szczelin - DLATEGO WAŻNE jest jej prawidłowe założenie!!).
BTW: Pogromcy Mitów robili porównanie kilku metod kichania/kaszlu. Gdzieś widziałem filmik jak wygląda kichanie w takiej maseczce w SlowMo.
Odnośnie maseczek fajny materiał jest na stronie kryzysowo,pl /czemu-wszyscy-nosza-maseczki-jezeli-nic-nie-daja/
krisman1981 napisał/a:
A co się martwicie posrani katolicy z polskiego ciemnogrodu macie okazję dołączyć do tego swojego marnego boga wie śmiało zdychajcie bez obaw
Gosciu tatuś cię wykorzystywał za młodu żeś taki gniewny ???
Noszenie maski nikomu nie zaszkodzi. Te zwykłe przepuszczają wirusa w powietrzu, ale na pewno ograniczają możliwość zarażenia. Przede wszystkim jak mamy ją założoną to nie dotkniemy się już do twarzy. Poza tym przypadkiem kogoś nie "oplujemy" , nie kichniemy przypadkiem, ograniczamy rozpływ powietrza z nosa i ust. Leci od razu w górę, nie jest wydmuchiwane tak daleko. Spróbujcie wyjść na mróz w masce i spójrzcie jaka jest różnica w wydychaniu pary wodnej.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie