Główna Poczekalnia Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 16:24
Presty 2019-06-03, 23:07 2
Napinacz się przepiął
Zgłoś
pawian22 2019-06-04, 0:38 2
Młody chajzer cały czas obok pralki
Zgłoś
MajkiB 2019-06-04, 1:10 11
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Cobalt54_PL 2019-06-04, 2:33 8
@up jak dla mnie wzrost napięcia mięśni spowodował wzrost oporu naczyniowego, serce nie zwiększyło efektu -ino, ani chronotropowego, gdyż nie został pobudzony układ współczulny, doszło do centralizacji krążenia i wstrząsu.
Zgłoś
Morfi717 2019-06-04, 10:50 2
aż się zalogowałem żeby zafundować po piwie dla ekspertów
Zgłoś
MajkiB 2019-06-04, 12:12 4
@cobalt54_PL mimo że nie przecze że Twoja odpowiedź jest również niegłupia to myśle że w tym wypadku jednak ciężko mówić o szoku, biorąc pod uwage że ludzie często mogą mieć i ciśnienienie ponad 250 skurczowe i nadal stoją. Upieram sie że jest to omdlenie sytuacyjne, które może wystąpić np przy sraniu przy nagłym zwiększeniu ciśnienia . oczyfko moge sie mylic
Zgłoś
Cobalt54_PL 2019-06-04, 14:39 3
@MajkiB Moim zdaniem nie chodzi tutaj o bezpośrednią wartość samego ciśnienia, a o zgłupienie organizmu w dystrybucji krwią. Zgadzam się, że ludzie mogą mieć tak wysokie ciśnienie, ale z jakiegoś powodu musi być ono takie. W przypadku naszego bohatera, nie było żadnej walki, ucieczki, wpływu leków itp., tylko samo napięcie mięśni dla pokazu. Organizm nie miał powodu wpływać na pracę serca, a więc chłop zemdlał.
Zgłoś
MajkiB 2019-06-04, 17:05 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Cobalt54_PL 2019-06-04, 18:30 3
@MajkiB również cieszę się z tego powodu. A wracając do rozmowy, to wiem o baroreceptorach. Nawet wiem, że powinno się masować się tylko jedną stronę, bo jest tak silny ten odruch. Patrząc z tej strony to faktycznie ma sens. Czyli podsumowując naszą całą konwersację: facet napiął mięśnie i to jeszcze w sposób statyczny (czyli gorszy), w ten sposób zwężył, a nawet zamknął niektóre naczynia krwionośne , w ten sposób dalej zwiększył opór naczyniowy i ciśnienie tętnicze krwi, ono pobudziło baroreceptory w zatoce szyjnej, one dalej przywspółczulnie dały sygnał do serca by działało słabiej i wolniej, zmniejszyła się frakcja wyrzutowa i nie dostarczono odpowiedniej ilości krwi do mózgu, do objawiło się omdleniem. Chyba wszystko ująłem.
Zgłoś
MajkiB 2019-06-04, 18:59 1
@ Cobalt54_PL zgadzam sie, ideolo. PS. Widze że też sesja pełną gębą XD
Zgłoś
Cobalt54_PL 2019-06-04, 19:37
@MajkiB dokładnie
Zgłoś
BigCohones 2019-06-05, 8:08
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem