Przesłuchanie jak w PRL-u
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
@up więc to nie jest wolny rynek
Czyli strona internetowa, która czasami pojawia mi się na FB, która promuję do wspólnej jazdy by zaoszczędzić na paliwie jest nielegalna tak ?
Z jednej strony niby oni mają rację, bo jak ktoś jeździ zalegalizowaną taksówką i płaci podatki, ZUS (chodź dużo taryfiarzy płaci KRUS) to ciężko mu konkurować z taką taksówką, która działa w myśl prawa nielegalnie. Jakby zlikwidować podatek dochodowy, wszelkie licencje, a to czy się ubezpieczamy i płacimy składki emerytalne czy nie zależałoby tylko od nas to wtedy nie byłoby "szarej strefy" i nikt by nie kombinował. Wniosek jest taki, że to przez chore prawo powstaje "szara strefa". Trzeba zmienić prawo i będzie po problemie. To, że ktoś mnie wiezie (czy to ja kogoś wiozę) to moja sprawa i danej osoby. Problem polega na tym, że wtedy państwo nie ma jak pobrać z od tego haraczu.
Morał z tego jest taki, że jeżeli będziecie głosować na te same partie to nic się tym kraju nie zmieni na lepsze.
konto usunięte
2015-01-27, 18:10
konto usunięte
2015-01-27, 19:21
wg lewackiej logiki, wolny rynek - rodzaj rynku, na którym zarówno kupujący jak i sprzedający podlegają surowym regulacjom, prawo własności ogranicza się do minimum, koszty transakcji są wysokie bo państwo musi otrzymać z tytułu kupna/sprzedaży solidną pańszczyznę
@kydeM
To nie policjanci, tylko inspektorzy...
konto usunięte
2015-01-27, 19:34
bach napisał/a:
wg lewackiej logiki, wolny rynek - rodzaj rynku, na którym zarówno kupujący jak i sprzedający podlegają surowym regulacjom, prawo własności ogranicza się do minimum, koszty transakcji są wysokie bo państwo musi otrzymać z tytułu kupna/sprzedaży solidną pańszczyznę
To jest właśnie demokracja...
konto usunięte
2015-01-27, 19:35
Idąc ich tokiem rozumowania, mogliby ścigać wszystkich z blablacar, przecież nie mają licencji na przewóz osób.
konto usunięte
2015-01-27, 19:46
jest sukces w papierkach? jest, wiec nie ma o czym mówić.
konto usunięte
2015-01-27, 19:51
Zjadł bym tego grubego inspektorzyne.... słowo klucz: "Nie pobrałem opłaty od pasażerów"
i choćbyś ojca świętego wiózł i ten zeznawał że dawał pieniądze to mów że kłamie!