Laweta była na miejscu
podpis użytkownika
*
Wchodzę na scenę, ring.
Rozdaję karty jak Don King
*
Teraz nie wymaga się uprawnień bo młodzież jest zbyt tępa żeby się przepisów nauczyć.
Ale będzie się wymagało. Niedługo wchodzi taki przepis

I od bodajże 18 lat będzie można śmigać
Velture napisał/a:
Kolejny film (poza moimi doświadczeniami na drodze jako kierowcy puszki) utwierdzający mnie w przekonaniu ,że powinno się te j🤬e skutery wyj🤬 w p🤬du i zdelegalizować albo k🤬a wymagać p🤬lonego prawa jazdy/karty motorowerowej albo innego c🤬j wie jakiego uprawnienia wymagającego przejścia egzaminu.
Jeździ to k🤬a jak święte j🤬e w p🤬de k🤬a krowy i ma wyj🤬e na przepisy z pasa do skrętu w lewo zaczyna skręcać przez 10 pasów w prawo albo inne c🤬jostwa.
Nienawidze tych j🤬ych skuterów właśnie przez to ,że byle frajer może tym jeździć bez żadnych uprawnień i wiedzy. Kiedyś na zwykły rower sie robiło karty rowerowe i znali ludzie przepisy a teraz.....
Czyli według Ciebie nasze pięknie zaawansowane kursy szkoleniowe na kierowców np. kategorii B są wyznacznikiem tego czy ktoś będzie jeździł dobrze czy źle? Założę się, że na pierwszym lepszym KJS, gdybyś wpadł w poślizg swoim samochodzikiem to nawet nie wiedziałbyś jak się zachować. Taka prawda. Skuter to nic innego jak rower z silnikiem i niejeden skuterowiec jeździ lepiej bez papierów niż kierujący samochodem posiadający wszystkie uprawnienia. Wszystko zależy od człowieka, a nie od jakiegoś zasranego papierka. Jednemu wystarczy 10 minut na takim skuterze, a drugiemu żcia zabraknie.
Konto usunięte
2012-11-10, 15:26
@czarnyblack : Raczej chodzi Mu o to, że na skuterze może śmigać byle frajer nie znający nawet podstaw przepisów o ruchu drogowym, znaków itp.
Kompletny debilizm i brak świadomości zagrożenia no drodze dla siebie i innych uczestników ruchu.
Konto usunięte
2012-11-10, 15:52
kiedyś mi taki menel zajechał z prawej strony i się wepchnął (zmieniałem pas) ja na klakson a on się odwraca (staliśmy w korku) i fak ju. Więc jak zapaliła się strzałeczka to ja jedyneczka i do przodu... hehe przepchnąłem go dobre 5 metrów, pewnie się posrał ze strachu mały pedał.
Konto usunięte
2012-11-10, 15:53
No k🤬a, kretyn w esencji, jak to Bałtroczyk by powiedział. Już pomijam jazdę, ale typ nie dość że ma gówno zamiast kasku, to jeszcze tego nie zapiął.
Konto usunięte
2012-11-10, 16:18
Było ślisko, skuter mi kiedyś wp🤬lił się w tył auta, na szczęście jeździłem niezniszczalnym opelkiem astrą...Koleś poobijany, ze skutera zeszły wszystkie plastiki, a ten ma k🤬a jeszcze pretensje.Wezwałem policmajstra, bo gdybym mu mordę skapiszonował to byłaby moja wina!
Skutery, rowery i chińskie crossy to grupa podwyższonego ryzyka i to trzeba objeżdżać dookoła jak smierdzące gówno.
Z tym że kiedyś było lepiej bo trzeba było mieć karte to się nie zgodze, po prostu był mniejszy ruch na ulicach i nie odczuwało się tego tak jak teraz. Przedtem równowartość karty rowerowej równała się flaszce vódki, tyle trzeba było dać milicjantowi żeby Ci wypisał kwit że przeszedłeś "egzamin państwowy".
Po co laweta? Wystarczy taczka...
Za samo posiadanie skutera powinien być zajebisty mandat
podpis użytkownika
Statystycznie wypada jedna śmierć na jednego człowieka.
Velture napisał/a:
Kolejny film (poza moimi doświadczeniami na drodze jako kierowcy puszki) utwierdzający mnie w przekonaniu ,że powinno się te j🤬e skutery wyj🤬 w p🤬du i zdelegalizować albo k🤬a wymagać p🤬lonego prawa jazdy/karty motorowerowej albo innego c🤬j wie jakiego uprawnienia wymagającego przejścia egzaminu. (...)
Może byś coś czegoś dowiedział zamiast epatować nas swoją ignorancją? Hint: kategoria AM
Konto usunięte
2012-11-10, 18:28
P🤬lone odkurzacze. Jak już musisz jeździć tym gównem to przynajmniej się tego naucz.
Konto usunięte
2012-11-10, 20:52
Ja tak tylko chcę powiedzieć że to są skutery o większej pojemności.