Główna Poczekalnia (5) Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 11 minut temu
Tyskie, Lech, Żubr, Wojak, Książęce...
konto usunięte • 2013-07-01, 13:35
Pewnie zaciekawił was tytuł na poczekalnie, więc po krótce postaram się wam przybliżyć co z nim nie tak, a raczej z markami, Polskimi markami. Przeglądając przed chwilą inny portal, natknąłem się na rozpiskę firm Polskich, które były symbolem Polaków oraz Polski od wielu lat. Nie są to zwykłe firmy, bo jest w tym całym chaosie wedel, który był znany w Polsce jeszcze przed wojną, a uwierzycie, że prawdą jest to, że japońska firma 30 września 2011 roku przejęła markę i od tamtej daty wedel już nie jest w posiadaniu Polski, co gorsze nosi nazwę LOTTE Wedel sp. z o.o. i nosi tą nazwę do dziś. Takich firm jest bardzo mało, lecz te firmy były często rozpoznawalne w każdym mieście, np. sieć kiosków RUCH, również została sprzedana i to nie byle komu, bo amerykańskiemu funduszowi inwestycyjnemu. Najgorsze co wam teraz przedstawię, okazać się może dla części użytkowników straszne mianowicie, marka :
- Tyskie
- Lech
- Żubr
- Wojak
- Książęce
ogólnie rzecz ujmując upraszczając "kompania piwowarska"
została przejęta w 2009 roku przez międzynarodowy koncern sab miller.
Dla mnie ten fakt to tylko potwierdzenie teorii, że piwa koncernów nie smakują tak jak to robią lokalni producenci pod swoich klientów, tylko koncerny skupiają się na ilości sprzedanych aniż na jakości, bo przecież człowiek pić musi, a zawsze znajdzie się ktoś, kto o sprzedaży kompani piwowarskiej nie będzie wiedział i nadal będzie brnął przy swoim twierdząc, że to Polskie piwo. Podsumowując, dla mnie to nie jest druzgocząca wiadomość, gdyż jak mam się napić, to piję albo żywca(historia) albo perłę (historia ).
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
fdr 2013-07-02, 10:27 1
perła jest robiona w polsce, ale praktycznie wlascicielami sa dunczycy i cypryjczycy
Zgłoś
wsamookno 2013-07-02, 10:29
Duze koncerny maja duza sprzedaz, wiec wprowadzaja piwa "uniwersalne" smakowo

Male browary jak zdupia recepture, to poprostu moga wycofac partie z sklepow i tragedii nie bedzie
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-02, 10:31 1
Fortuna czarne to niesamowicie dobre piwo
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-02, 10:33 4
Wino z siarą naszą wiarą!
Zgłoś
cycu19922 2013-07-02, 10:34
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
oozyxak0o 2013-07-02, 10:41
Lol. Nie piłem ani jednego polskiego browara. Ale żubr ciemnozłoty jest nawet dobry.
Zgłoś
rusofil 2013-07-02, 10:45 3
Ale ludzie mają problemy
Zgłoś
mati0609 2013-07-02, 10:47 1
Tylko Perła!
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-02, 11:00 4
Cytat:

Tylko Perła!

Perła to taki sam koncern jak każdy inny. Produkują kiepskie piwo i udają browar regionalny.

Polecam zerknąć na:

walicki.info/perla-to-maly-lokalny-browar-czyli-o-naiwnym-pr/

lub na forum browar.biz
Zgłoś
KTMracer 2013-07-02, 11:04 9
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Macieju74 2013-07-02, 11:11 1
Nie wiem, na jakiej podstawie wnosisz, że spożywając Żywca pijesz piwo?
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-02, 11:18
Cytat:

Nie wiem, na jakiej podstawie wnosisz, że spożywając Żywca pijesz piwo?

Żywiec Porter to jeden z najlepszych polskich porterów, o ile nie najlepszy. Głównie za sprawą tego, że produkują go w małym browarze regionalnym, który koncern utrzymuje ze względu na wizerunek.

Perła również miała mały regionalny browar w Zwierzyńcu, ale doprowadziła go do ruiny, a teraz na siłę chce być regionalna.
Zgłoś
luxik1988 2013-07-02, 11:22
Zgłoś
zarpion 2013-07-02, 11:29 1
kupujcie piwo z małych polskich browarów nie dość, że problem rozwiązany to i piwko smaczniejsze
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-02, 11:38
Ameryki to ty nie odkryłeś.. ale dałem piwo bo myślałem, że RUCH należy do jakiegoś Polaka . Jednak nie wiem dlaczego wszędzie piszesz polskie.. polskie to te firmy były za komuny, a tak to zawsze były to firmy prywatne (przynajmniej większość) należące do Polaków, a nie do polski..
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem