Główna Poczekalnia (3) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 19:15
🔥 Szybka karma na śląsku - teraz popularne
Ubisoft i kasa - żaden problem, sprzedajmy to samo!
konto usunięte • 2015-01-19, 18:58
Tak robi się biznes XXI wieku według Ubisoftu - sprzedajemy po kilka razy to samo - czasem trochę ulepszone, a czasem zupełnie spaprane. To już nawet nie odgrzewanie kotleta, co często się stosuje, a zwykłe nabijanie kabzy.

Poruszam ten temat w materiale o staroszkolnym platformerze - Raymanie 2. Drodzy Sadole, ponieważ inny retro materiał przypadł Wam do gustu, to może w tym także znajdziecie coś dla siebie.

Zgłoś
konto usunięte 2015-01-21, 0:16 44
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2015-01-21, 0:21 1
Przystojny_Józef napisał/a:

Dzięki za fajny komentarz, sama prawda.
Zgłoś
konto usunięte 2015-01-21, 1:40 1
znam na pamięć ten fragment, aż się łezka w oku kręci
Zgłoś
konto usunięte 2015-01-21, 1:50 2
BamboJambo napisał/a:

Ach kiedyś to były gry.. raymana pamiętam bardzo dobrze. Na prawdę warta polecenia gra chociaż jak byłem piękny i młody (teraz zostało tylko "i") sprawiała mi momentami nieco trudności. Ale o to chodziło! Jestem fanatykiem starych gier chociażby z tego powodu że w nich na prawdę czasem było trzeba pomyślec , wielu nie przeszedłem do dziś np. DynaBlaster(chyba tak się to zwało) , Commandos BEL - super gra jednak z wiekiem przestała mi przysparzac trudności i zatrzymałem się o wiele więcej misji dalej. Mógłbym więcej wymienic gierek w które WARTO pograc. Dzisiaj czasem pomykam sobie w fallouty , cezara ,zeusa i faraona , twierdze , AoE ,K&M itd. itd. To były czasy i to były gry.. Dzisiaj każdą kampanię przechodzi się w paredziesiąt godzin - prowadzeni po sznurku do celu - kiedyś o wiele więcej bo gry zmuszały do myślenia.. Sory jak coś źle napisałem itd. ale rozmarzyłem się za powrotem do starych czasów..

Wymieniłeś świetne tytuły. Z Raymana dokładnie pamiętam etap jak sterowało się pirackim statkiem. Świetna zabawa. Co do K&M to wyszło K&M Retro, które działa na komputerach z nowszymi systemami. Ściągnąłem niedawno i z sentymentu przeszedłem etap na którym się zatrzymałem za młodu (nie do przejścia, nawet teraz miałem wielki problem).
Kiedyś to był poziom trudności. Teraz to cut scenki i wciskanie klawiszy, które się pojawiają na ekranie. Zero satysfakcji. Dla mnie to ogromny regres. No ale cóż. Dostosowali się do poziomu dzisiejszego odbiorcy.
Zgłoś
dabster 2015-01-21, 2:01 2
Bo to dobra gra. Jeśli chodzi o Ubisoft to ostatnio kuzyn dał mi cynk że w biedronce jest stary FarCry1. Wspomniałem sobie stare czasy, 9 złotych to sobie pozwolę, kazałem młodemu kupić mi gierę, potem podjechałem dałem mu geld i zagrałem. I uwierzcie mi, te wszystkie battlefieldy, cod, to jest fajne, ale to w zasadzie interaktywne filmy i szpan możliwościami grafiki. Ten stary FarCry jest na hardzie na prawdę trudny, a walkę można prowadzić na prawdę na różne taktyczne sposoby. Nowe gry praktycznie prowadzą po sznurku. Do tego te wspomnienia kiedy jako dzieciak się niemal srało w spodnie przez te mutanty wylatujące zza rogu, trudno teraz o tak grywalne produkcje. Doprawdy za te 9,99 sobie pograłem jak rzadko kiedy
Zgłoś
b3mol 2015-01-21, 2:31 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2015-01-21, 4:23 1
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem