📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 1:41
🔥
A masz!
- teraz popularne

Ukraina a raczej jej prezydent wybrał opcje nr3 podpisał umowę z Chinami. Chińczyki miliardy dolarów wpompują w ukraińską gospodarkę źródło: tvp.info/informacje/swiat/janukowycz-zalatwil-kase-w-chinach/13230438

Ukraińcy chcą być w Unii choćby dlatego, że przez całe lata byli poddani Rosji, jeśli nie mogą być w stu procentach niezależni no to sorry, ale lepiej już lizać dupe Bruskeli niż Moskwie.

@DUST DEVIL
Nie mam rzetelnego źródła informacji na temat relacji polsko-ukraińskich w okresie międzywojennym ale w czasie trwania rzeczypospolitej obojga narodów to nie "Polactwo" gnębiło biednych Ukraińców tylko
R U S I N I.
Tam nie było polskiej szlachty bo nikt nie dokonał wcześniej eksterminacji i wysiedleń Rusinów którzy tam zamieszkiwali. Za okres Polski szlacheckiej Ukraińcy mogliby mieć pretensje [jeśli już do kogoś] do Białorusinów.
Nie mam rzetelnego źródła informacji na temat relacji polsko-ukraińskich w okresie międzywojennym ale w czasie trwania rzeczypospolitej obojga narodów to nie "Polactwo" gnębiło biednych Ukraińców tylko
R U S I N I.
Tam nie było polskiej szlachty bo nikt nie dokonał wcześniej eksterminacji i wysiedleń Rusinów którzy tam zamieszkiwali. Za okres Polski szlacheckiej Ukraińcy mogliby mieć pretensje [jeśli już do kogoś] do Białorusinów.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie