📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 15:57

Bohdansk napisał/a:
Kara śmierci za takie coś? To jest jakaś skrajność u nich z prawem. O ile kara śmierci za zabójstwo jest ok to tu jest lekka przesada.
To samo jest przykładowo w Singapurze. Też uważam, że to przesada, ale jeżeli gość wiedział co mu grozi i mimo to podjął ryzyko, to jego wybór.
Cytat:
Kara śmierci za takie coś? To jest jakaś skrajność u nich z prawem. O ile kara śmierci za zabójstwo jest ok to tu jest lekka przesada.
Dura lex, sed lex.

chyba bym sie bardziej ucieszył jakby to znalazł zamiast Iphona X, Iphonem bym się cieszył może przez jakieś tygodnie a po tym to by był szczęśliwy z rok

ten telefon wygląda dziwnie, dzwoni ( w 35 sekundzie). Nie rozumiem problemu

Bohdansk napisał/a:
Mój znajomy kilka miesięcy temu leciał z Singapuru na Bali (Hiszpan w delegacji). Nie wiem, czy na nieświadomce, czy wiedział że ma przy sobie około 3-4 gramy marihuanen. Zatrzymali go na lotnisku na Bali. Ma dostęp do neta (o dziwo), ale grozi mu do 15 lat więzienia.
A gdzieś obok na tym samym lotnisku sprzedają alkohol - Społeczeńśtwo XXI w.

@ Bohdansk
Dlaczego?
Za podrabianie iPhone'a należała się kara śmierci...
Dlaczego?
Za podrabianie iPhone'a należała się kara śmierci...
Bohdansk napisał/a:
U nich takie prawo, może to skrajność, ale każdy wie o o i jak, wjeżdżając do Dubaju podpisujesz klauzulę, że godzisz się na karę śmierci w przypadku złapania z narkotykami. Więc jeszcze większym debilizmem niż to prawo jest podjęcie takiego ryzuka dla kilku tysiecy juro;)
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie