Główna Poczekalnia (4) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 1:07
Siły zbrojne Stanów Zjednoczonych zrzuciły dziś o godzinie 7:32 czasu lokalnego matkę wszystkich bomb, tj. GBU-43/B o mocy 11 ton (ok 0,3% mocy całkowitej bomby 'Little Boy' zrzuconej na Hiroshimę).

Bomba, celem zniszczenia podziemnych tuneli, została zrzucona na stanowiska ISIS w prowincji Nangarhar we wschodnim Afganistanie.

Jest to pierwszy przypadek użycia tej broni od czasu jej wyprodukowania.

supra36 napisał/a:

źródło: CNN
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
woytasw 2017-04-14, 11:43
Szkoda marnować tyle wieprzowiny. Tylu głodnych na świecie.
Wystarczy atak plastrami boczku - ewentualnie świńskimi kopytkami.
Zgłoś
svirusx 2017-04-14, 11:55
Dla mnie bomba!
Zgłoś
konto usunięte 2017-04-14, 15:04
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
zairland 2017-04-14, 15:08 2

Kiedyś i dziś. Jak patrzę na te zdjęcia to Afganistan był chyba jedynym przykładem gdzie komunizm wprowadził zachodni styl życia, i z naszego punktu widzenia- cywilizację. Ale to ZSRR a nie USA więc trzeba było obalić
Zgłoś
Tomikchomik1 2017-04-14, 16:43
Ktoś jest chyba nie doinformowany...Największą bombą konwencjonalną (nie atomową) jest rosyjska bomba AWBPM zwana "Ojcem wszystkich bomb". Ma siłę od 2 do 4 razy większą niż ten amerykański szmelc. Kolejny baran przeczytał wiadomość na necie i od razu poleciał z tym na sadola nie sprawdzając wszystkich faktów.
Zgłoś
Wiewór 2017-04-14, 16:56
zairland napisał/a:

Kiedyś i dziś. Jak patrzę na te zdjęcia to Afganistan był chyba jedynym przykładem gdzie komunizm wprowadził zachodni styl życia, i z naszego punktu widzenia- cywilizację. Ale to ZSRR a nie USA więc trzeba było obalić

Rząd Iranu został obalony dlatego, że panowała tam krwawa dyktatura a nie dobrobyt i szczęście.
Zgłoś
RAZAK 2017-04-14, 17:38
Drodzy sadolowi experci...

Czy jest ktoś wstanie powiedzieć mi jaki obszar w m2 ta petarda niszczy

podpis użytkownika

poker better than life
Zgłoś
konto usunięte 2017-04-14, 19:28
razak napisał/a:

Drodzy sadolowi experci...

Czy jest ktoś wstanie powiedzieć mi jaki obszar w m2 ta petarda niszczy

Cytat:

Promień wybuchu wynosi 137.61 m, chociaż masywny wstrząs utworzony przez wybuch powietrzny jest w stanie, zniszczyć obszar tak duży jak dziewięć miejskich bloków.

Proszę.

Źródło: eioba.pl/a/1ziq/bomba-termobaryczna-moab
Zgłoś
hellbwoi 2017-04-14, 20:57 4
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2017-04-14, 21:01
na każdym kanale w tv to pokazano. rozumiem ze materiał kierowany jest do sadoli bez tv?
Zgłoś
mygyry 2017-04-14, 21:26
Zgłoś
hellbwoi 2017-04-14, 21:38
LGproject napisał/a:

na każdym kanale w tv to pokazano. rozumiem ze materiał kierowany jest do sadoli bez tv?

Ja tam nie mam TV.
Zgłoś
tranzystor 2017-04-15, 9:39
Zgłoś
konto usunięte 2017-04-15, 18:01
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem