Nolajf po zakwalifikowaniu do turnieju ESL one Katowice.
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 15:11
kaczorvw napisał/a:
Dobre wychowanie nie jest w modzie - a mnie zawsze uczono że to starszy wyciąga rękę do młodszego , ta sama zasada że gnój w towarzystwie starszych trzyma mordę na kłódkę i odzywa się dopiero zapytany - no ale teraz to jest bezstresówka , gender i tęcze .
Podobnie jak w modzie nie jest znajomość zasad ortografii i interpunkcji - no ale teraz to jest bez stresu, spacje przed znakami interpunkcyjnymi itp.
@~CanesPL - bez wsłuchiwania można było się domyślić. Chyba nadal nie rozumiesz po paru komentarzach nawet nad swoim, dlaczego to osoba gratulująca wyciąga rękę, a nie osoba która je przyjmuje...
kosmaty69 i wszyscy UP co jadą na "dziennikarza", jest jeszcze coś o czym pewnie większość was nie słyszała niestety... savoir-vivre.
Zasada jest prosta:
"Jeśli przez podanie ręki wita się kobieta z mężczyzną, to ona pierwsza wyciąga dłoń. Ta sama zasada dotyczy witania się osoby starszej i młodszej, a także osoby o wyższym i niższym statusie. Warto również pamiętać o tym, że gdy osoba, która powinna zainicjować podanie ręki tego nie robi, nie należy wychylać się przed szereg."
Zasada jest prosta:
"Jeśli przez podanie ręki wita się kobieta z mężczyzną, to ona pierwsza wyciąga dłoń. Ta sama zasada dotyczy witania się osoby starszej i młodszej, a także osoby o wyższym i niższym statusie. Warto również pamiętać o tym, że gdy osoba, która powinna zainicjować podanie ręki tego nie robi, nie należy wychylać się przed szereg."
Jezeli chodzi o polityke i np. jakies korpo to zawsze ten kto wyzej wyciaga reke do tego kto jest nizej stanowiskiem
@gaworek301
no tak ale z drugiej strony to wydaje mi sie ze tutaj dziennikarz jest nizego statusu niz gracz bo to dziennikaz robi wywiad z graczem
@gaworek301
no tak ale z drugiej strony to wydaje mi sie ze tutaj dziennikarz jest nizego statusu niz gracz bo to dziennikaz robi wywiad z graczem
Rozkminiacie kto, komu, co zamiast użyć mózgu i oczu, i domyślić się, że dziennikarz nawet nie zauważył bo nie miał dłoni w zasięgu wzroku. Geniusz podając rękę podłożył ją pod rękę dziennikarza. Spojrzał w dół żeby zasygnalizować, ale on co 2 sekundy zerka na podłogę, więc gest stracił "swoją moc". Poza tym raczej dziennikarze nie maja w zwyczaju podawać ręki podczas wywiadu. Po prostu gratulują i kontynuują rozmowę albo oddają głos do studia...
Prawda jest taka, że dziennikarz nie zauważył wyciągniętej dłoni, o czym napisał później na swoim twitterze, z czymś w rodzaju przeprosin. Więc nie wysuwajcie zbyt daleko idących teorii, bo jeszcze Wam się zdarzy odkryć drugie dno we własnym kubku kawy
Nasz prezydent, głowa panstwa, to prostak, nieznajacy podstawowych zasad savoir- vivre'u, a wy wymagacie cudow od jakiegos poddenerwowanego chlopaka, ktory udziela wywiadu. Dziennikarz nawet nie zauwazyl tego gestu, takie rzeczy sie zdazaja.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie