Marihuana powoduje, że mężczyznom rosną piersi
Amerykański lekarz - Anthony Yuen jest przekonany, że marihuana obniża poziom testosteronu u mężczyzn i powoduje u nich przesunięcie równowagi hormonalnej na korzyść estrogenów, co w efekcie wywołuje u mężczyzn ginekomastię, czyli rozrost tkanki piersiowej.
Jak donosi University Herald, badania przeprowadzone na zwierzętach wykazały, że ekspozycja na substancje aktywne zawarte w marihuanie nie tylko powoduje zmniejszenie poziomu testosteronu we krwi, ale także zmniejsza wielkość jąder i wywołuje anomalie w aktywności i składzie nasienia.
Większość przypadków ginekomastii rozwiązuje się samoczynnie w ciągu kilku miesięcy, czasem lat. Obecnie jednak w Stanach Zjednoczonych chirurgiczne usunięcie piersi u mężczyzn to piąta pod względem popularności operacja plastyczna.
Sie samo sie ukradło sie z tylkomedycyna.pl
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Prawda jest taka, że to wasze zioło prowadzi do schizofrenii. Znacząco obniża się poziom inteligencji palącej to gówno. Także sory. Ja wolę legalnie napić sie raz na jakiś czas wódeczki i też mieć śmiechawe niż naćpać się gówna i jeszcze narobić sobie problemów w przypadku złapania przez policje. Nie znam żadnej normalnej osoby która pali. Każdy to idiota, który ma problemy z zapamiętywaniem i nauką.
konto usunięte
2013-12-13, 14:23
@Ork.Fajny
0,5l 40% wódki to nieco ponad 4mole etanolu, taka ilość soli kuchennej jeśli by Cie nie zabiła to zapewniłaby Ci wymianę nerek. Nie da się rozpuścić tyle thc w małej (0,5l) butelce żeby kogoś zabić
konto usunięte
2013-12-13, 15:25
konto usunięte
2013-12-13, 20:13
Feciarzy i alkusów nie znam ale wśród znajomych palaczy widzę dwie różne grupy. Pierwsza jest taka jak opisujesz, druga pracuje/studiuje i funkcjonuje zupełnie normalnie, z tym, że raz/dwa razy w miesiącu lubią zapalić
belzebub66i6 napisał/a:
@Ork.Fajny
0,5l 40% wódki to nieco ponad 4mole etanolu, taka ilość soli kuchennej jeśli by Cie nie zabiła to zapewniłaby Ci wymianę nerek. Nie da się rozpuścić tyle thc w małej (0,5l) butelce żeby kogoś zabić
Ty nawet nie rozumiesz o czym piszesz... Po co pakować tyle samo moli THC co etanolu w siebie skoro mniej cię zabije...?
Jak często łapie gastro to piersi rosną razem z resztą ciała.
konto usunięte
2013-12-13, 22:39
Zmierzam do tego, że człowiek nie jest w stanie wchłonąć takiej dawki, która spowoduje śmierć
belzebub66i6 napisał/a:
Zmierzam do tego, że człowiek nie jest w stanie wchłonąć takiej dawki, która spowoduje śmierć
Na jakiej niby zasadzie to przyjąłeś...? Powstaje anomalia w prawach fizyki która sprawia że duża ilość THC np. wypitego nie wchłonie się...?
konto usunięte
2013-12-13, 23:20
1. thc ma ograniczoną rozpuszczalność
2. thc ma ograniczoną wchłanialność (max 20%)
3. LD50 doustnie 1,2g/kg
4. sraczka wcale w tym nie pomaga
1. dane? PS. Tak w ogóle to zakładasz że jest jeden rozpuszczalnik organiczny...?
2. dane?
3. przelicz to na ilość moli związku i porównaj z ilością moli etanolu. Zaboli cię ten fakt.
4. sraczki nie dostaniesz 1min po zażyciu za dużej ilości THC.
konto usunięte
2013-12-14, 11:41
1. cayman chemical: 20mg/ml etanolu chemspider: 50mM
Gdzieś tak napisałem?
2. wikipedia thc "bioavibility"
3. Jeśli człowiek nie jest w stanie przyjąć 0,2 mola to jaki jest sens rozpatrywania 4?
4. Układ trawienny to nie sito z dużymi oczkami
konto usunięte
2013-12-14, 20:14
W sumie sporo moich znajomych paliło i pali, i prawie każdy z nich jest jakiś... ciotowaty

Może jest w tym ziarenko prawdy?
1. Powtarzam. Czy to jest jedyny rozpuszczalnik dla THC...?
2. Dzięki.
3. Kto mówi o 4...? Tylko ty.
4. Tym co powiedziałeś potwierdzasz to co ja mówiłem a zaprzeczasz sobie...
konto usunięte
2013-12-15, 18:09