Główna Poczekalnia (2) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Postaw kawę Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 19:28
konto usunięte 2013-11-25, 22:24
Sami miszcze tutaj
Prawda jest taka, że 9/10 użytkowników w takiej sytuacji miało by 3 kilo kupy w gaciach i cisło hamulec do oporu.
Jedyne co mogła zrobić to rzeczywiście - skręcić kierownicą w lewo przy wciśniętym hamulcu i odpuścić go przed tirem, może by się udało uniknąć zderzenia, ale tak na prawdę nie wiadomo ile prędkości by wytraciła do tego czasu i jakby się auto zachowało(najprawdopodobniej tira by minęła, ale potem by sie musiała ratować z poślizgu)
O hamowaniu pulsacyjnym można zapomnieć, adrenalina w takiej sytuacji sprawiła by, że każdy by pamiętał tylko o tym by walić po hamulcach reszta by zależała od charakteru, wyczucia i umiejętności - czy zdążyła by się ogarnąć przed zderzeniem czy nie
P.S. Dzieci śnieg spadł - polecam puste parki na poćwiczenia hamowań, poślizgów i lotów bokiem
Zgłoś
The.prophecy 2013-11-25, 22:46
DwaiD napisał/a:

P.S. Dzieci śnieg spadł - polecam puste parki na poćwiczenia hamowań, poślizgów i lotów bokiem

Cytując mistrza: piłowanie golfa na ręcznym przed supermarketem to nie drift.
A od poślizgów i lotów bokiem są troleje/płyty poślizgowe. Powodzenia z parkingową wiedzą na ulicach
Zgłoś
konto usunięte 2013-11-26, 9:19
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
100PROcentZmC 2013-11-26, 15:09
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
chetek 2013-11-26, 16:18
Zgłoś
konto usunięte 2013-11-26, 19:16
The.prophecy napisał/a:

Cytując mistrza: piłowanie golfa na ręcznym przed supermarketem to nie drift.
A od poślizgów i lotów bokiem są troleje/płyty poślizgowe. Powodzenia z parkingową wiedzą na ulicach

Nie będę się wykłócać, bo to nie o to chodzi
cytuj sobie mistrzów, osobiście uważam, że mistrzów nie ma(no chyba, że ktoś w trakcie kariery zrobił za kierownicą w ciągu życia kilka milionów kilometrów, nie robiąc przy tym nikomu krzywdy, ani sobie).

Jeździj sobie na troleje/płyty poślizgowe, gdzie chcesz
nawet nie wiem gdzie w okolicy takie mam i ile kosztuje godzina - pustych parkingów mam kilka, szczególnie nocą
Z wiedzą parkingową? Auto zachowuje się podobnie na mokrej nawierzchni jak na śniegu. A na takim parkingu można np. ćwiczyć to hamowanie pulsacyjne (sporo ludzi nie ma abs), tak samo może oduczyć się deptania hamulca dooporu w trakcie poślizgu. Uwierz mi, że ta wiedza się sprawdza
więc idź gdzieś indziej ze swoimi mądrościami, bo mogę się założyć, że przejeździłem troszkę więcej kilometrów od ciebie, kolego

P.S. Ta wiedza, nawet parkingowa nie jest potrzebna na codzień na ulicach, tylko w sytuacjach kryzysowych. I lepsza ta wiedza parkingowa niż żadna.
Zgłoś
rafbur 2013-11-27, 11:38
a mógł zabić...
Zgłoś
mua 2013-11-28, 14:02
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem