Do wypadku doszło przy wyjeździe w Pieszyc w kierunku Dzierżoniowa
podpis użytkownika
Q L I M A XDo wypadku doszło przy wyjeździe w Pieszyc w kierunku Dzierżoniowa
podpis użytkownika
Q L I M A Xklocki hamulcowe kupił chyba na wyprzedaży w biedrze .
po mojemu to się zablokowała link na gazu i wskoczyło mu na maksymalne obroty. Napęd jest na tył.
mógł biegiem zdusić lub silnik wyłączyć ale go zaskoczyła sytuacja
ABS, ale nawet jakby działał to i tak c🤬ja by to dało, bo w tych warunkach mógłby tylko wydłużyć drogę hamowania i nic by też nie pomogły opony z górnej półki, bo po prostu kierowca był poj🤬y i zap🤬lał.
Diagności powinni ponosić odpowiedzialność za dopuszczanie do ruchu takich złomów.
" Po co ta informacja? Nie wiem...
podpis użytkownika
Q L I M A XJa wiem, że to zabrzmi Januszowato, ale jedyne co mi się ciśnie na usta to: " Jap🤬le.... co za k🤬a wiedza." Mechanicy z Jutuba, miłośnicy czterech kółek i Łysego...
@fiattt
Do tej wypowiedzi z ABSem się niepotrzebnie przyj🤬eś (reszta to oczywiste brednie). ABS nie służy skracaniu drogi hamowania, nie taki jest cel tego systemu - ma przeciwdziałać blokowaniu kół aby nie tracić sterowności przy gw🤬townym hamowaniu. W specyficznych warunkach (np. liście na drodze) może wręcz znacznie tę drogę wydłużyć. Tutaj mógłby akurat pomóc - ale kierowca i tak w złą stronę kręcił kierownicą...
podpis użytkownika
Jest akcja - zabieramy banderowcom tablice rejestracyjne z samochodów"Do wypadku doszło przy wyjeździe w Pieszyc w kierunku Dzierżoniowa" w sensie jakiś wyp🤬dów. Po co ta informacja? Nie wiem...
Sprawny ABS nigdy nie wydłuża drogi hamowania
podpis użytkownika
Jest akcja - zabieramy banderowcom tablice rejestracyjne z samochodów