Cześć i chwała.
ps i wielki c🤬j w dupę Anglikom za potraktowanie żołnierza polskiego jak śmiecia po wojnie.
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2013-12-29, 9:53
Kolejna zarąbista produkcja od nich. Lubiącym takie klimaty polecam ich kanał na yt, jest parę naprawdę zapierających dech w piersiach filmików (np. o Monte Cassino). Można się wzruszyć.
Super filmik;) szkoda, że potrafimy się tylko jednoczyć podczas wojen i okupacji..
@alexandrus
Piekny komentarz, wzruszyłem się, piwo;)
konto usunięte
2013-12-29, 14:00
Teraz nic, tylko czekać aż osa79, Koniec Świata, Archeolog, Radeghost czy inny lewak wpadnie do tematu i zacznie obrażać autora i wypowiadających się od prawicowych śmieci i faszystów tylko dlatego, że pamiętają o bohaterach.
Zaraz i tak znajdą się jacyś debile którzy powiedzą, że Polacy wcale w II WŚ nie odegrali jakiejkolwiek roli.
Za WP zawsze piwo.
@stud3nt
Niewątpliwie tak by było, świadczy o tym przygotowywanie się ZSRR do ataku, m.in. duża liczba jednostek spadochronowych i innych oddziałów nastawionych do walk ofensywnych, za co później zapłacili srogo, bo to Rzesza wcześniej zaatakowała.
Ale mi raczej chodziło o to, że gdyby i Rzesza i ZSRR nie chciało ze sobą walczyć, ewentualnie operacja Barbarossa została trochę odłożona w czasie (przy założeniu że ZSRR nic nie zrobi do tego czasu), to Anglia byłaby hitlerowska.
konto usunięte
2013-12-29, 17:44
Może ktoś powiedzieć czy ten kawałek w intrze to jest ich jakiś autorski stworzony na jego potrzeby czy jest zwykły utwór bo trackid mi nie rozpoznaje.
konto usunięte
2013-12-29, 18:03
konto usunięte
2013-12-29, 19:31
Ja mam tylko jedno pytanie. Dla mnie jest to jedno z najważniejszych wydarzeń w drugiej wojnie światowej, więc dlaczego o tym się nie mówi w szkole? Nic dziwnego że garstka osób o tym wie jeżeli dowiedzieć się o tym może jedynie w internecie. Smutne jest to że tak mało osób ma pojęcie o tym że kiedyś polskie dywizjony odegrały dużą rolę w bitwie.
konto usunięte
2013-12-29, 22:41
Tu jest konkretniejszy hołd dla chłopców z 303,304,305 i całej reszty.