A jakby ktoś się nie zgadzał to co pogadamy o Rosjanach, Ukraińcach, Litwinach, Czechach, Amerykanach, muzułmanach, bambusach, Kitajcach czy Niemcach?

W sumie to chyba nikt nie lubi Polaków
1.Jakos nie słyszałem by ktos Polakom robił pogromy.
2. Jakos nie słyszałem by ktos na zachodzie demolował polskie cmentarze, ostatnio zdewalowano cmentarz Ż__owski we Francji
3. Polak w najgorszym przypadku kojarzony jest z pijakiem i złodziejem, ale nie z krwiopijcą i pasozytem.
4. Nie ma organizacji które nawiazuja w swojej ideologi do tepienia Polaków, za to antysemityzm jest powszechny.
Wiec mam w dupie czy ktos lubi Polaków czy nie puki nie ma za tym szerokoidacych konsekwencji.
To był czas wojny, pogromny zazwyczaj odbywały się w czasach pokoju.
Kolejna różnica, były to raczej czystki etniczne np Wołyń. Gdyby Ukraincy urzadzili Polakom typowy pogrom to na kilka tysiecy osób zgineło by kilkadziesiat polaków, kilkuset by pobili i okradli. tak było we Lwowie w 1918 roku.
Druga klauzula to czas "pogromy" Polaków przypadaja na czas IIWŚ i okres na krótko przed nia np Akcja polska NKWD i zaraz po niej np Pacyfikacja w Puszczy Augustowskiej też NKWD. . Natomiast Ż__ów cały czas ktoś kocha