👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 17:07

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Cytat:
http://moto.pl/MotoPL/1,9...et_500_zl_.html
"Zgodnie z przepisem zakazane jest „spożywanie pokarmów w czasie jazdy przez kierującego przewożącego osobę pojazdem silnikowym”.
złamał prawo i należy się mu mandat
tyle w temacie!
Źle!! Nie czytałem artykułu więc nie wiem czy Ty nie zrozumiałeś czy autor jest debilem. Art 63 pkt 5 UPRD (kodeks drogowy) mówi o zakazie spożywania pokarmów przez kierujących ale nie dotyczy samochodów osobowych z wyjątkiem taksówki.
Co innego to: art 140 KW: Kto publicznie dopuszcza się nieobyczajnego wybryku,
podlega karze aresztu, ograniczenia wolności, grzywny do 1.500 złotych albo karze nagany.
Na miejscu policjantów skierowałbym wniosek do sądu opisując całą sytuację.
Tak jestem ekspertem.

ale wy wiecie ze nie wolno trzymać czegokolwiek przeszkadzającego w prowadzeniu samochodu (czyt. zajmuje 1 ręke) chyba że ma się skrzynie automatyczną?
A jedzenie podczas jazdy nie jest przypadkiem karane mandatem? I generalnie zajmowanie swoich rąk w liczbie jakiejkolwiek czymś, co nie jest związane z prowadzeniem pojazdu ?

technobuffalo.com/2013/12/15/man-gets-pulled-over-for-eating-iphone-sh...
Jak chce być zabawny to niech sam coś wymyśli. Bo kopiowanie "zachodu" się przejadło.
Jak chce być zabawny to niech sam coś wymyśli. Bo kopiowanie "zachodu" się przejadło.

Art. 66. § 1. (88) Kto ze złośliwości lub swawoli, chcąc wywołać niepotrzebną czynność fałszywym alarmem, informacją lub innym sposobem, wprowadza w błąd instytucję użyteczności publicznej albo inny organ ochrony bezpieczeństwa, porządku publicznego lub zdrowia,
podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny do 1.500 złotych.
§ 2. Jeżeli wykroczenie spowodowało niepotrzebną czynność, można orzec nawiązkę do wysokości 1.000 złotych
Dziękuję,dobranoc.
podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny do 1.500 złotych.
§ 2. Jeżeli wykroczenie spowodowało niepotrzebną czynność, można orzec nawiązkę do wysokości 1.000 złotych
Dziękuję,dobranoc.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie