Główna Poczekalnia (1) Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 17:07
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2014-02-08, 16:11
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Eniii 2014-02-08, 16:16
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-08, 16:45 1
Zgłoś
naiwny01 2014-02-08, 18:28 1
Cytat:

http://moto.pl/MotoPL/1,9...et_500_zl_.html

"Zgodnie z przepisem zakazane jest „spożywanie pokarmów w czasie jazdy przez kierującego przewożącego osobę pojazdem silnikowym”.

złamał prawo i należy się mu mandat
tyle w temacie!

Źle!! Nie czytałem artykułu więc nie wiem czy Ty nie zrozumiałeś czy autor jest debilem. Art 63 pkt 5 UPRD (kodeks drogowy) mówi o zakazie spożywania pokarmów przez kierujących ale nie dotyczy samochodów osobowych z wyjątkiem taksówki.

Co innego to: art 140 KW: Kto publicznie dopuszcza się nieobyczajnego wybryku,
podlega karze aresztu, ograniczenia wolności, grzywny do 1.500 złotych albo karze nagany.
Na miejscu policjantów skierowałbym wniosek do sądu opisując całą sytuację.

Tak jestem ekspertem.
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-08, 21:10
ale wy wiecie ze nie wolno trzymać czegokolwiek przeszkadzającego w prowadzeniu samochodu (czyt. zajmuje 1 ręke) chyba że ma się skrzynie automatyczną?
Zgłoś
Lord_Rzeźnik 2014-02-08, 22:39
A jedzenie podczas jazdy nie jest przypadkiem karane mandatem? I generalnie zajmowanie swoich rąk w liczbie jakiejkolwiek czymś, co nie jest związane z prowadzeniem pojazdu ?
Zgłoś
bialysrem 2014-02-09, 2:32
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-09, 9:14
Zgłoś
Krysss 2014-02-09, 12:29
technobuffalo.com/2013/12/15/man-gets-pulled-over-for-eating-iphone-sh...

Jak chce być zabawny to niech sam coś wymyśli. Bo kopiowanie "zachodu" się przejadło.
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-10, 23:53
Art. 66. § 1. (88) Kto ze złośliwości lub swawoli, chcąc wywołać niepotrzebną czynność fałszywym alarmem, informacją lub innym sposobem, wprowadza w błąd instytucję użyteczności publicznej albo inny organ ochrony bezpieczeństwa, porządku publicznego lub zdrowia,
podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny do 1.500 złotych.
§ 2. Jeżeli wykroczenie spowodowało niepotrzebną czynność, można orzec nawiązkę do wysokości 1.000 złotych

Dziękuję,dobranoc.
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem