Warszawa w 1935 jak wyglądała Wola
P.S Wiem istnieje podobny filmik tutaj, ale jest krótszy i nie dotyczy tej dzielnicy Wawy
@longinus
Ach ta wasza k🤬a zazdrość....
Konto usunięte
2016-04-11, 13:48
KolekcjonerDobrego napisał/a:
tak refleksja - jakby wyglądała Polska gdyby nie napaść niemiecka i sowiecka, II W.Ś. i okupacja sowiecka po niej,
gdzie dziś by była?
pewnie dalej w Europie Środkowej nad Bałtykiem
Chciałbym cofnąć się w czasie i przejść się po przedwojennej Warszawie.
Kawał solidnej roboty, pod względem idei jak i wykonania.
Konto usunięte
2016-04-11, 17:06
Brakuje drobnych szczegółów takich jak otwarta kanalizacja (kanały nie obsługiwały całej Warszawy), unoszący się w powietrzu zapach czadu i końskiego gówna, wychodki na podwórkach, komórki na węgiel, a nie piszę tego po to żeby zohydzić ale żeby uzmysłowić że naszym dziadkom i rodzicom niezależnie od miejsca w którym żyli było ciężej niż nam. Swoją drogą dzisiejsza Warszawa to dopiero koszmar architektoniczny i komunikacyjny. Zawsze kiedy tam jestem chcę jak najszybciej załatwić swoje i uciec.
Piękne szkoda, że to już nie wróci.
Kiedy pierwszy raz pojechałem do Warszawy to zdziwiło mnie skąd się znalazło ruskie miasto w Polsce. Budynki po wojnie budowane na ruską pałę i jeszcze upokorzenie zwane "Pałacem kultury"
David_LFC napisał/a:
Kiedy pierwszy raz pojechałem do Warszawy to zdziwiło mnie skąd się znalazło ruskie miasto w Polsce. Budynki po wojnie budowane na ruską pałę i jeszcze upokorzenie zwane "Pałacem kultury"
Bo to co nie zburzyli niemcy to zburzyli rosjanie - dwie największe szumowiny.
podpis użytkownika
:dupofala: :kupa_radosci:
:mysle:
@up
dlatego każdy polak powinien uczyć się historii i przykładać na lekcjach przysposobienia obronnego (nie będę pisał PO bo brzydko brzmi )
Pieniądze na animację zapewne poszły z publicznych pieniędzy? Bo to zapewne spółka miejska zleciła. I dotacja od ministerstwa rzeczy prawie potrzebnych.
podpis użytkownika
"Uczeni wyliczyli, że jest tylko jedna szansa na milion, by zaistniało coś tak całkowicie absurdalnego. Jednak magowie obliczyli, że szanse jedna na milion sprawdzają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć." T. Pratchett
Konto usunięte
2016-04-11, 22:11
Super, gdyby nie wojna, to chciałbym żyć w tych czasach. Zero komputerów i debilnych jutuberów. Pranki sranki, żadnych rurek pedałów ksenofobii bezstresowe wychowanie cymbałów w bmw cwaniaków w stylu zarabiam piątkę co to nie ja ale pożycz na szlugi. Dysleksja dysortografia ? masz umieć i c🤬j. Jedynym imigrantem wyglądajacym inaczej był rudy spod piątki. Reklamy na sranie jedzenie depresje zespół niespokojnych nóg wskocz na byka śmierdząca p🤬da poleca Żanet Kalet- wymyślanie chorób które nieistnieją. Bilbordy na 10 pięter weź pożyczkę nie bądź c🤬j kup se większy telewizor od sąsiada niech mu żal dupę ściska. W wekend kumplami w gałe pół dnia a drugie pół z ojcem węgiel przerzucasz albo w polu zap🤬lasz. W wieku 17 lat kupujesz pierwszą motorynkę i miałeś każdą dupę na rejonie.. to były czasy
Myśllę że Warszawa gdyby nie ucierpiała byłaby taka jak Londyn duża. Ale znając Polskie myślenie metro nadal miałoby tylko 2 nitki