Główna Poczekalnia (2) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 17:05
Warszawiacy
konto usunięte • 2009-09-13, 7:57
Jeżeli któryś z Modów lub Cent uznają, ze temat nadaje się bardziej do "Absurdów..." ,to proszę o przeniesienie, bo ja nie umiałam się zdecydować.

Od razu zaznaczam, że ten post nie ma na celu obrażenia nikogo, kto żyje w Warszawie.

JEDNAK.... Jeżeli spytacie kogokolwiek, kto pracuje w turystyce/gastronomii itp ( szczególnie w wakacje) jakiego typu urlopowiczów nie lubi, większość odpowie: Warszawiaków.

Ten temat zakładam po to, alby zebrać różne historie z życia takie jak ta:

Przez cały lipiec i sierpień tego roku pracowałam w małej pizzerii na Mazurach. Któregoś pięknego dnia kocioł jak sam ****, ludzi chmara, a na ogarnięcie tego burdelu tylko ja ( robienie pizzy, przyjmowanie zamówień, realizacja ich i ogólnie murzynowanie) i pani z kuchni.

Kręcę kolejną pizzę, wpada dziadek z babcią. Długo patrzą na menu, w końcu babcia pyta:

B: A coś innego niż pizza macie?
Dziadek: Bo ja to nie lubię pizzy.

Myślę sobie " na ch* przychodzisz do pizzerii", ale odpowiadam grzecznie:
W: Nie, mamy tylko pizzę.
B: A ta mała to jak jest mała?

Pokazuję blachę.

B: To poproszę takie dwie.
W: Ale trzeba będzie trochę dłużej poczekać, bo mamy dużo zamówień, czas oczekiwani: około 50 minut.
B: ( skwaszona): no dobrze, to my poczekamy na dworze.

Mijają 3 minuty, dziadek już się kręci, zagląda mi do składników, ale nic nie mówi.
Mijają 2 minuty, dziadek przychodzi, i pyta, kiedy jego pizza. Odpowiadam, ze jeszcze nie zaczęłam jej robić.
Mijają kolejne 3 minuty, dziadek przychodzi i mówi:

D: Ale beznadzieja!
W: Dlaczego pan tak mówi?
D.: Tak długo trzeba czekać! A my jesteśmy w podróży proszę pani!!
W; A ja jestem w pracy, proszę pana.

Poszedł. Ja w swojej życzliwości i przezorności włożyłam im pizzę do pieca poza kolejką, bo przecież są w podróży

Po kilku minutach wpada dziadek:
- Jak tak dalej będzie, to będziemy musieli zrezygnować!!!!
W; Już się pańska pizza piecze.

Trochę to go zbiło z pantałyku, poszedł. Pizzę podano, jedzą, jedzą. Przychodzi babcia:
B: Można zapakować na wynos resztę? Nie daliśmy rady zjeść
W: Oczywiście, już pakuję.
B: A DO WARSZAWY TO DOWOZICIE?

Myślałam, że nie wytrzymam z brechu. Z Mazur do Warszawy pizzę by chcieli. Oczywiście małą, bo dziadek pizzy nie lubi....
Zgłoś
konto usunięte 2009-09-13, 17:44
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2009-09-13, 20:16
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2009-09-13, 20:32
Zgłoś
madufo 2009-09-13, 21:31 1
Niestety często jest tak, że ktoś zmagający się z biedą, walczący o "lepsze jutro" dochodzi w końcu do na prawdę dużych pieniędzy i zaczyna obnosić się ze swoim bogactwem, co wygląda prymitywnie i śmiesznie kiedy patrzy się na to z boku. Myślę, że to wynika z niedowartościowania takich osób. Mają pieniądze, ale nadal czują się gorsi. Sztuką jest zachować skromność i umiar, mieć klasę. I takich ludzi podziwiam. A to, że ktoś ma pieniądze i tak widać.
Zgłoś
konto usunięte 2009-09-13, 21:58
Po pierwsze rodowici Warszawiacy to Warszawiacy ... reszta ktora tu studiuje pracuje czy siedzi od jakiegos czasu to Warszawianie ... i niestety jest tak ze wiekszosc osob z malych miasteczek i wsi sie nie zmieni nigdy i zachowuja sie czesto tak jak to maja we krwi tylko potem jak ktos taki odpier*ala wies i przedstawia sie jako wielki Warszawiak to sie nie dziwcie ze kraza rozmaite historie o Warszawiakach ...
Zgłoś
konto usunięte 2009-09-13, 22:02
Hihi, to niedługo będzie tyle nowych tematów ile większych miast?
Zgłoś
konto usunięte 2009-09-13, 22:21
No a jak! A potem i o wsiach będzie! A co!
Zgłoś
konto usunięte 2009-09-13, 23:26 1
mi się widzi że to bardziej zależy od człowieka i sytuacji niż miejsca urodzenia czy zamieszkania...
Zgłoś
konto usunięte 2009-09-13, 23:34
Gamba napisał/a:

. Sam mieszkam w Warszawie od ponad 6 pokoleń

Cytat:

Zgłoś
konto usunięte 2009-09-14, 20:47
Bogna napisał/a:

Gamba napisał/a:
. Sam mieszkam w Warszawie od ponad 6 pokoleń

Cytat:

...Gambie chyba chodziło o 21 pokoleń...
Zgłoś
konto usunięte 2009-09-14, 21:17
Zgłoś
konto usunięte 2009-09-15, 21:39
poznałem kiedyś taką rodzinkę z Wawy. chłopak w moim wieku spoko ziomek jego mam też ale stary to był cham jakiego nie widziałem.lekceważył wszystkie zasady domu, wydarł się na chłopaka bo upuścił puszkę piwa a jak była niedziela i trzeba było iść do kościoła to on chciał iść z nami(wujek,ciotka i ja-ateiści) a matkę i chłopaka do kościoła.

ale w rejonie gdzie ja mieszkam mam taki sam problem tyle że z Poznaniakami.
strasznie się zachowują. niszczą co popadnie, chamsko się zachowują.
Jak byłem na obozie to było ok 10 chłopaków z Poznania (wiek 16-18 lat) i też wszystko co zUe i niedobre to oni.(np. biegali w stroju Adama po obozowisku o 1 w nocy.)
Zgłoś
konto usunięte 2009-09-15, 22:09
maxolek914 napisał/a:

Jak byłem na obozie to było ok 10 chłopaków z Poznania (wiek 16-18 lat) i też wszystko co zUe i niedobre to oni.(np. biegali w stroju Adama po obozowisku o 1 w nocy.)

...dziecko, Ty chyba nigdy na obozach nie byłeś stare dobre czasy wycieczek...a niedługo będę miał własne
Zgłoś
konto usunięte 2009-09-15, 23:02
wycieczki, dzieci, obozy czy stroje Adama?
Zgłoś
konto usunięte 2009-09-15, 23:37 1
Ależ droga Wilcyco (jeśli mogę tak się do Ciebie zwrócić)
po pierwsze wycieczki
po drugie dzieci
po trzecie obozy
a po czwarte brak strojów...szczególnie u Adama
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem