konto usunięte
2010-04-25, 17:56
Tu nieszczęście się wydarzyło a gawiedź już akumulator chce skroić !!!
konto usunięte
2010-04-25, 18:27
O kurczę, ale zarejstrowałem!
Z cyklu tylko w polsce: Nieszczęscie jednego, jest zarobkiem dla drugiego

Mogl mi aku przyjesc ;p
konto usunięte
2010-04-25, 19:23
Co za pajac i jeszcze drzwi chciał otwierać jak były tak ładnie sprasowane

Swoją drogą to bez klatki to przy takiej prędkości i uderzeniu dach byłby na wysokości podłogi
Klatka była mocna tylko dostała w swoje najsłabsze miejsce. Aaa i nie ma takiego czegoś jak klamry pirotechniczne.
@utopjec: Dobrze, że kazał nie ściągać kasku. Po takim dzwonie jesteś w takim szoku, że choćbyś miał uszkodzone kręgi szyjne to i tak byś tego nie czuł... Generalnie - akcja przeprowadzona całkiem OK.
@kubsztyk: Zgodnie z regulaminami FIA są dwa odcięcia prądu w rajdówce: jeden na zewnątrz na podszybiu samochodu (no właśnie, a gdzie ono w tej Astrze jest?), a drugie w środku na desce rozdzielczej. Podejrzewam, że nikt nie wpadł żeby wytargać hebel z wnętrza pojazdu lub był on umiejscowiony na tyle felernie, że nikt (pilot, kierowca) nie mógł do niego sięgnąć z okazji dzwona.
@mcmt: Klema pirotechniczna? Nie, nie , nie... Nie ma czegoś takiego! Pirotechniczne były aktywatory systemów gaśniczych - wybuchały przy jakimś tam przeciążeniu. Takie patenty były stosowane w min. w pucharowych Peugeotach 206 i bywało, że na dużych dziurach (w jakie obfitują polskie rajdy) wybuchały...
@piernick: piwo
Tyle ode mnie.
konto usunięte
2010-04-26, 13:42
o ile mi wiadomo druga liga nie musi mieć zabezpieczenia takiego jak mówicie.
Są zazwyczaj 3 wyłączniki:
Prądu
Gaśnicza
i jeszcze jakaś której nie pamietam.
U mnie na odcinku dziewczyna dostałe całyk kołem w głowe, felga hamulce i połośka, ma rozciątą głowe od nosa do konca głwy - do szyji.
yoshi napisał/a:
o ile mi wiadomo druga liga nie musi mieć zabezpieczenia takiego jak mówicie.
Są zazwyczaj 3 wyłączniki:
Prądu
Gaśnicza
i jeszcze jakaś której nie pamietam.
U mnie na odcinku dziewczyna dostałe całyk kołem w głowe, felga hamulce i połośka, ma rozciątą głowe od nosa do konca głwy - do szyji.
Musi mieć i to od daaaawna.
Poza tym kierowca A. jeździ(ł) w RSMP w nowej Klasie N3.
Ramsey007 napisał/a:
@mcmt: Klema pirotechniczna? Nie, nie , nie... Nie ma czegoś takiego! Pirotechniczne były aktywatory systemów gaśniczych - wybuchały przy jakimś tam przeciążeniu. Takie patenty były stosowane w min. w pucharowych Peugeotach 206 i bywało, że na dużych dziurach (w jakie obfitują polskie rajdy) wybuchały...
Alez jest cos takiego, sam mam taka nawet w samochodzie. Wujek google potwierdza
google.com/search?hl=pl&q=klema+pirotechniczna