Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Zobaczcie jaką robotę wykonuje klatka bezpieczeństwa.

Załoga OK, pilot uszkodził kolano.

PS. Nie, nie. Nie moje nagranie.

podpis użytkownika

Zgłoś
Konto usunięte 2010-04-25, 17:56
Tu nieszczęście się wydarzyło a gawiedź już akumulator chce skroić !!!
Zgłoś
Konto usunięte 2010-04-25, 18:27
O kurczę, ale zarejstrowałem!

Z cyklu tylko w polsce: Nieszczęscie jednego, jest zarobkiem dla drugiego Mogl mi aku przyjesc ;p
Zgłoś
Konto usunięte 2010-04-25, 19:23
Co za pajac i jeszcze drzwi chciał otwierać jak były tak ładnie sprasowane Swoją drogą to bez klatki to przy takiej prędkości i uderzeniu dach byłby na wysokości podłogi
Zgłoś
piernick 2010-04-25, 22:45 1
Klatka była mocna tylko dostała w swoje najsłabsze miejsce. Aaa i nie ma takiego czegoś jak klamry pirotechniczne.
Zgłoś
Konto usunięte 2010-04-25, 22:48
No i gdzie ten dzwon?
Zgłoś
Ramsey007 2010-04-25, 23:35 2
@utopjec: Dobrze, że kazał nie ściągać kasku. Po takim dzwonie jesteś w takim szoku, że choćbyś miał uszkodzone kręgi szyjne to i tak byś tego nie czuł... Generalnie - akcja przeprowadzona całkiem OK.

@kubsztyk: Zgodnie z regulaminami FIA są dwa odcięcia prądu w rajdówce: jeden na zewnątrz na podszybiu samochodu (no właśnie, a gdzie ono w tej Astrze jest?), a drugie w środku na desce rozdzielczej. Podejrzewam, że nikt nie wpadł żeby wytargać hebel z wnętrza pojazdu lub był on umiejscowiony na tyle felernie, że nikt (pilot, kierowca) nie mógł do niego sięgnąć z okazji dzwona.

@mcmt: Klema pirotechniczna? Nie, nie , nie... Nie ma czegoś takiego! Pirotechniczne były aktywatory systemów gaśniczych - wybuchały przy jakimś tam przeciążeniu. Takie patenty były stosowane w min. w pucharowych Peugeotach 206 i bywało, że na dużych dziurach (w jakie obfitują polskie rajdy) wybuchały...

@piernick: piwo

Tyle ode mnie.

podpis użytkownika

Zgłoś
Konto usunięte 2010-04-26, 12:48
MCL napisał/a:

"ja to nagrałem wszystko"
Ten chłop co nagrywa naprawdę myśli że jest zajebisty. Niestety, " ja cie p🤬le", nie jest.

tacy jak ty są zajebiści ,
Zgłoś
Konto usunięte 2010-04-26, 13:42
o ile mi wiadomo druga liga nie musi mieć zabezpieczenia takiego jak mówicie.
Są zazwyczaj 3 wyłączniki:
Prądu
Gaśnicza
i jeszcze jakaś której nie pamietam.

U mnie na odcinku dziewczyna dostałe całyk kołem w głowe, felga hamulce i połośka, ma rozciątą głowe od nosa do konca głwy - do szyji.
Zgłoś
Ramsey007 2010-04-26, 21:26
yoshi napisał/a:

o ile mi wiadomo druga liga nie musi mieć zabezpieczenia takiego jak mówicie.
Są zazwyczaj 3 wyłączniki:
Prądu
Gaśnicza
i jeszcze jakaś której nie pamietam.

U mnie na odcinku dziewczyna dostałe całyk kołem w głowe, felga hamulce i połośka, ma rozciątą głowe od nosa do konca głwy - do szyji.

Musi mieć i to od daaaawna.

Poza tym kierowca A. jeździ(ł) w RSMP w nowej Klasie N3.

podpis użytkownika

Zgłoś
Konto usunięte 2010-04-27, 22:00
@up

pewnie masz racje, naj🤬i ostatrnio troche tych klas i nie jestem na bieżąco.
Zgłoś
mcmt 2010-06-15, 12:33
Ramsey007 napisał/a:

@mcmt: Klema pirotechniczna? Nie, nie , nie... Nie ma czegoś takiego! Pirotechniczne były aktywatory systemów gaśniczych - wybuchały przy jakimś tam przeciążeniu. Takie patenty były stosowane w min. w pucharowych Peugeotach 206 i bywało, że na dużych dziurach (w jakie obfitują polskie rajdy) wybuchały...

Alez jest cos takiego, sam mam taka nawet w samochodzie. Wujek google potwierdza google.com/search?hl=pl&q=klema+pirotechniczna

podpis użytkownika

4.8L V8
BMW Klub Polska member
Zgłoś