Jak jestem chory to mam godnego następce
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 19:19
Abraxus napisał/a:
No niestety muszę was rozczarować ale nie ma żadnego Boga
Jest - ja
Mogę dać Ci jedynie moje błogosławieństwo. Pieniądze zapłacisz Ty moim agentom... znaczy ten, reprezentantom mojego kościoła, inaczej piekło i wieczne cierpienie! Ale pamiętaj - jestem wybaczający, miłościwy i sprawiedliwy. A jak sądzisz inaczej to nie licz nawet na czyściec, antychryście jeden!
mit2 napisał/a:
A wam, ateistom nie jest wstyd krytykować wierzących
Dlaczego miałoby mi być wstyd? Czy religia jest jakimś tabu o którym nie można dyskutować Czy poprostu Boicie się trudnych pytań
Cytat:
Dlaczego miałoby mi być wstyd? Czy religia jest jakimś tabu o którym nie można dyskutować Czy poprostu Boicie się trudnych pytań
Zauważ, że to zdanie było kontrą na stwierdzenie " wam nie wstyd wdawac sie w dyskusje".
Oczywiście, że religia i krytyka religii nie jest żadnym tabu, ale zachowajmy może jakieś pozory kultury i obiektywizmu. Jeżeli ktoś chce rzeczowo dyskutować czy krytykować, powinien wystrzegać się w swoich wypowiedziach jadu, obelg i chamstwa. Przynajmniej ja tak myślę.
mit2 napisał/a:
A wam, ateistom nie jest wstyd krytykować wierzących, samemu zachowując się jak wściekłe psy?
Jakby się nie wpieprzali do mojego życia i nie wyciągali kasy z moich podatków to bym ich nie krytykowal za bledy logiczne
xnm napisał/a:
Jakby się nie wpieprzali do mojego życia i nie wyciągali kasy z moich podatków to bym ich nie krytykowal za bledy logiczne
Napisz proszę, w jaki sposób katolicy wpieprzają się to twojego życia?
Co do finansowania z podatków, to muszę się zgodzić. Jestem katolikiem, ale wolałbym aby to wierni utrzymywali instytucję Kościoła.
W ogóle Kościół potrzebuje drastycznych reform, na czele z zaprzestaniem handlowania sakramentami i mszami.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie