Główna Poczekalnia (5) Soft (5) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 3:59
Widmowe miasto na potrzeby kina
konto usunięte • 2012-08-03, 0:13
Poniższe zdjęcia ilustrują "ruiny" zbudowane na potrzeby radzieckiej kinematografii przez studio Mosfilm we Wschodnich Niemczech. Obecnie cel wycieczek turystów. Niestety nie mogę znaleźć lokalizacji. Może ktoś pomoże?

Reszta w komentarzach...
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2012-08-03, 11:41
Uhmmm Romantycznie ;d
Zgłoś
Roszp 2012-08-03, 12:10
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
artiee 2012-08-03, 12:11
Ktoś ściemnia, albo Google, że zdjęcia z 2012, albo Mosfilm że to wybudował. Dla mnie to renderingi.
Zgłoś
daVWid 2012-08-03, 12:20 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
pawel-jwe 2012-08-03, 12:46
daVWid napisał/a:

Borne Sulinowo

Niestety nie jest to już "miasto widmo" mieszka tam już kilka tysięcy osób. Ale faktem jest, że warto tam zajrzeć i obejrzeć kilka pozostałości po IIWŚ (szczególnie mam tu na myśli Dom Oficera). Byłem tam rok temu (już po pożarze) i oglądałem ten "budyneczek" - robi ogromne wrażenie, szkoda że taki jego obecny los... gk24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20120107/SZCZECINEK/794519411
Mimo wszystko gorąco polecam zajrzeć i pozwiedzać Dom Oficera, tym bardziej że teraz można tam swobodnie wchodzić i wszystko obejrzeć (przed pożarem teren był zamknięty).
Co do Kłomina to byłem tam również w tym samym czasie. Również dużo się tam zmienia. W tamtym czasie 2/3 bloki powoli były już adaptowane do celów mieszkalnych, pozostałe powoli były wyburzane i było jeszcze kilka dużych budynków gospodarczo/przemysłowych i 2/3 duże chale (wcześniej było ich kilkanaście, ale jak byłem rok temu to po większości pozostały sterty gruzu).
PS. Osobiście wybieram się jeszcze pod koniec wakacji na cały dzień do Kłomina i (głównie) Bornego Sulinowa oraz w okolice wsi Brzeźnica (obejrzeć jeszcze pozostałości silosów atomowych, które są nagminnie i bezczelnie niszczone przez złomiarzy)
Zgłoś
konto usunięte 2012-08-03, 12:51
jak sie nie myle to jest to studio w poczdamie
studiobabelsberg.com/en/service/set-construction/film/
Zgłoś
chetek 2012-08-03, 12:58 1
@CanesPL

Postacie na 16 (nie 14, tam nie ma postaci) zdjęciu nie zostały nałożone. Świadczy o tym zupełnie inna głębia ostrości oraz perspektywa "spłaszczona" w wyniku zwiększenia ogniskowej - to dwa różne zdjęcia. Pewnie po prostu fotograf miał aparat na statywie i ludzie mu się napatoczyli, to cyknął również ich.
Zgłoś
lasyk 2012-08-03, 15:31
Zgłoś
konto usunięte 2012-08-03, 15:58
Mało, że klimat jak z horroru, najbardziej przerażają niemieckie napisy na szyldach
Zgłoś
~CanesPL 2012-08-03, 23:36 1
@chetek

Pierwszych dwóch nie liczyłem, są powtórzone w komentarzu.
Co do perspektywy, przyznaję Ci rację, przeoczyłem ten "drobiazg"...

podpis użytkownika

zrzutka.pl/ffm2du
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem