Główna Poczekalnia (3) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 45 minut temu
Wielki skandal, straszna tragedia. Gdyż na uniwersytecie Śląskim studenci zarzucili pani profesor homofobiczne zachowania! wobec tego na szczęście zostały podjęte bardzo szybkie kroki i pani profesor gorsza niż zabójczyni, niż gw🤬ciciel, niż pedofil ponieważ śmie twierdzić że "chłopak i dziewczyna to normalna rodzina" odeszła na znak protestu!

Cytując "dziennikzachodni":

Sprawę szczegółowo przedstawia Polsat News, który rozmawiał z profesor Ewą Budzyńską, wykładającą na Uniwersytecie Śląskim. Zaczęło się od wniosku studentów do rzecznika dyscyplinarnego UŚ, którzy zarzucili profesor homofobię i nietolerancję.

Rzecznik zarzucił socjolożce, że „formułowała wypowiedzi w oparciu o własny, narzucany studentom, światopogląd o charakterze wartościującym", co miało być przejawem braku tolerancji.

- Wcześniej studenci złożyli skargę ws. nietolerancji i homofobii - podaje Polsat News.

Prof. Ewa Budzyńska pracuje na UŚ od ponad 28 lat. Kontrowersyjny wykład poprowadziła w grudniu 2019 roku, tuż przed świętami Bożego Narodzenia.

- Opisywała rodzinę m.in. w chrześcijaństwie. Podczas wykładu Budzyńska uznała, że dzieckiem można nazwać „dziecko w łonie matki". Mówiła też, że według klasycznej definicji rodzina składa się z „męża, żony, ojca, matki, dzieci, krewnych i powinowatych" - czytamy na portalu Polsatu.

Źródło: dziennikzachodni.pl/skandal-na-uniwersytecie-slaskim-prof-ewa-budzynsk...
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Wiewór 2020-01-21, 8:26 3
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
ProVVe 2020-01-21, 9:46 5
Wiewór napisał/a:

I niech sp***ala na drzewo. Jako nauczyciel ma głosić racjonalną wiedzę a nie pie**olić studentom swoje podupcone katofaszystowskie ksenofobiczne wymysły.
Jak baba chce pie**olić o religii o swoich przekonaniach to niech się zatrudni na pseudo uczelni rydzyka.
W ogóle co ona zaczęła pie**olić o chrześcijaństwie. Socjologia to nauka o zachowaniach społecznych a ta k***a sobie katechezę zrobiła.
Kiedy skończy się wreszcie sp***olenie religijne w tym ciemnogrodzie?
Po pierwsze idioto, eksperyment wykonano na myszach a nie szczurach. Myszy są głupie jak pisowski elektorat. Odróżniasz mysz od szczura?
Po drugie eksperyment nie miał nic wspólnego z LGBT a jedynie udowodnił, że przeludnienie prowadzi do katastrofy.
Po trzecie był w warunkach laboratoryjnych a nie naturalnych. W normalnych okolicznościach przy przeludnieniu część myszy by wyemigrowała.

Nie rozumiesz o co chodzi... Im można głosić pedalstwo i co tylko i podobno są tolerancyjni wręcz jej wyznacznikiem... Ale gdy tylko ktoś otwarcie mówi, że nie zgadza się z ich modelem lecą robić dym. Ja np razem znika wywalilbym tych studentów oraz tego profesora od swojej książki co promuje własne zdanie... Przecież ja się i część osób nie zgadzam z nim (tak by wyglądało życie według twojej teorii). Rozdział wiary od nauki musi być, ale chorób psychicznych i własnych widzimisię również... Ja miałem większość normalnych naukowców co swoje zdanie to swoje, ale mówili otwarcie, że trzeba negowac wszystko i dążyć samemu do wiedzy. Tutaj lewica sieje propagandę swoją i nikt nic nie może powiedzieć... Czyli mamy dyskryminację ze względu wiary i poglądów
Zgłoś
mygyry 2020-01-21, 12:00 4
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
NataliaW 2020-01-21, 13:04
Co ten PiS narobil
Zgłoś
Wiewór 2020-01-21, 13:27 2
Zgłoś
konto usunięte 2020-01-21, 13:33 8
Zgłoś
Wiewór 2020-01-21, 13:37
poligon6 napisał/a:

A gościówa moze przedstawiać rózne formy rodzin, widac nie kojarzysz za bardzo o czym mowa. Mówiła o tym jakie jest wyobrazenie w chrzescijaństwie, jakie w buddyźmie, ale tępe lewactwo nie zrozumiało ze były to tylko "przykłady".

Mogła to mówić na religioznawstwie albo teologii a nie socjologii.

poligon6 napisał/a:

Tak bo grono sobie przegłosowało ze nie jest.

To w takim razie ja jestem zboczeńcem chorym psychicznie. Tylko innego rodzaju. Lubię r🤬ać chude brunetki.
No bo skoro ktoś lubi r🤬ać włochate dupy jest dla ciebie dewiantem?

poligon6 napisał/a:

zxa komuny nie było, bo profesorowie spokojnie mówili o Katyniu i sowieckich zbrodniach

Na których uczelniach LOL? Na polskich na pewno nie.
Zgłoś
mygyry 2020-01-21, 13:50 7
Zgłoś
konto usunięte 2020-01-21, 14:18 2
Wiewór napisał/a:

Mogła to mówić na religioznawstwie albo teologii a nie socjologii.

To jest element socjologii.

Wiewór napisał/a:

Na których uczelniach LOL? Na polskich na pewno nie.

Tak na polskich. Po skończeniu Stanu Wojennego nie było juz tajemnic.
Zgłoś
jan.rzut 2020-01-21, 14:58
Daimler1916 napisał/a:

Ciekawe który wydział UŚ jest taki postępowy?

WNS, miałem zajęcia z tą kobitka jakieś 10 lat temu.
Zgłoś
mygyry 2020-01-21, 15:15 5
Zgłoś
Wiewór 2020-01-21, 18:01
Zgłoś
mygyry 2020-01-21, 18:22 3
Wiewór napisał/a:

Normalnie. Religia to przeciwieństwo nauki a socjologia to nauka. Na wykładzie naukwoym nie mówi się o religii

To wymień mi jakikolwiek kraj w którym religia nie ma wpływu rolę społeczne, rozwój społeczeństwa, tradycje, podziały, kulturę i historię.

Masz bo widzę że masz problem z myśleniem to może słowo pisane do ciebie dotrze
Cytat:

Socjologia religii – dział socjologii zajmujący się wierzeniami, praktykami i instytucjami religijnymi w ich kontekście społecznym. Socjologia religii zajmuje się wielorakim związkiem religii ze społeczeństwem, wzajemnymi wpływami na siebie. Bada też miejsce i funkcje religii w procesie społecznym oraz jej funkcjonowanie w różnych grupach społecznych.

Zgłoś
Tom9310 2020-01-21, 19:04 4
Zgłoś
konto usunięte 2020-01-21, 20:20
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem