Główna Poczekalnia (4) Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 48 minut temu
Wirtualna rzeczywistość.
konto usunięte • 2018-07-08, 18:22
Widzowie amerykańskiego wydania telewizyjnej produkcji, która w Polsce nazywała się „Mam talent”, zobaczyli ciekawą propozycję twórców z Ukrainy. 3,5-minutowy program nosi tytuł „Ucieczka”. Bohater zakłada hełm do wirtualnej rzeczywistości w kształcie głowy wilka i przenosi się do innego świata. Występ jest zarówno urzekający estetycznie, jak i trochę niepokojący. Jurorzy z USA wysoko ocenili Konstantina i Yurija. Reżyserem „Escape” jest Konstantin Tomilczenko, wcześniej odpowiedzialny m.in. za zwycięski występ na Eurowizji w 2016 roku ukraińskiej piosenkarki Jamali (ukr. Dżamała) i za pierwszy w tym kraju musical 3D pt. „Baron Münchhausen”.

Autor-Damian Kwiek
chip.pl

(Oklaski, komentarze inne gówna wyciąłem).

Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
kolosasz 2018-07-09, 13:22
freaky napisał/a:

Nie ma czegoś takiego jak Ukraina.

No, najprawdziwsza prawda. I dlatego Polska była pierwszym krajem, który uznał niepodległość , czyli istnienie, Ukrainy. A żeby było jeszcze prawdziwiej to Polska do dziś uznaje niepodległość, czyli istnienie, Ukrainy
Zgłoś
freaky 2018-07-09, 16:21 4
kolosasz napisał/a:

No, najprawdziwsza prawda. I dlatego Polska była pierwszym krajem, który uznał niepodległość , czyli istnienie, Ukrainy. A żeby było jeszcze prawdziwiej to Polska do dziś uznaje niepodległość, czyli istnienie, Ukrainy

Nie Polska, tylko Rząd Warszawski złożony z komunistów i parchofilów. I tak jak niegdyś proklamując niepodległą ukrainę, tak i teraz mają w tym interes, niestety kosztem Polski.
Zgłoś
SQRW3L_ponury 2018-07-09, 17:51
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Gaiseric 2018-07-09, 19:08
SQRW3L_ponury, o, kolejny
Twoja wypowiedź jest tak głupia, że nawet nie wiem jak ją skomentować.
Według ciebie nie da się z własnej inicjatywy gardzić ukraińskim bydłem i krytykować to śmierdzące pseudopaństewko. Można tylko bezmyślnie kopiować kacapską propagandę. Dobrze rozumiem?

A teraz zburzę ci światopogląd: ruskim ludzkim śmieciem gardzę tak samo mocno jak ukraińskim.

podpis użytkownika

Hitler był lewakiem
J🤬 wszystko na wschód od Polski.
Zgłoś
SQRW3L_ponury 2018-07-09, 20:28
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Gaiseric 2018-07-09, 20:50

podpis użytkownika

Hitler był lewakiem
Zgłoś
kolosasz 2018-07-09, 21:28
freaky napisał/a:

Nie Polska, tylko Rząd Warszawski złożony z komunistów i parchofilów. I tak jak niegdyś proklamując niepodległą ukrainę, tak i teraz mają w tym interes, niestety kosztem Polski.

No, ale na dokumencie, podpisanym z RFN, w którym strony uznają granicę na Odrze i Nysie
jest podpis ministra spraw zagranicznych - Krzysztofa Skubiszewskiego. Był on szefem MSZ
w rządzie T. Mazowieckiego jak i w rządzie, który uznał niepodległość Ukrainy.

Żeby tylko Niemcy nie dowidzieli się, że podpisali traktat z ministrem "Rządu Warszawskiego" a nie rządu polskiego
Mogą wtedy powiedzieć np. , że nie ma czegoś takiego jak województwa dolnośląskie. I że Polska to sztuczny twór - państwo satelickie , powołane do życia by być buforem między Zachodem a ZSRR
Zgłoś
freaky 2018-07-09, 22:29
@up. Muszę cię zmartwić, ale pomimo upływu czasu od zakończenia II wojny, Niemcy nadal nie podpisały z Polską traktatu pokojowego, czyli de facto nie uznają granicy na Odrze.
Zgłoś
SQRW3L_ponury 2018-07-10, 0:49
Zgłoś
Gaiseric 2018-07-10, 1:31
SQRW3L_ponury napisał/a:

W przeciwienstwie do mnie masz spory problem kwestjonując panstwowosc Ukrainy bo nawet kwadratowe kacapskie łby tego nie kwestionują...

Nie mam żadnego problemu. Uważam, że ukraina to sztuczne pseudopaństwo i to nie jest jedynie moje zdanie.
Masz za to moje uznanie, że chciało ci się przepytać ponad 144 milionów ruskich, czy uważają ukrainę za pełnoprawne państwo

SQRW3L_ponury napisał/a:

Byle prostak z Niemiec czy Francji (ba - nawet Chinol czy Hindus) mógłby napisać podobnie odmóżdzony tekscik o naszym kraju

Nie ma żadnych podstaw do takiego porównania. Podwaliny państwa polskiego nie powstały na czystce etnicznej sprowokowanej przez działania propagandowe państw trzecich. Ukraina jako "państwo" nie ma nawet praktycznie żadnej historii.

SQRW3L_ponury napisał/a:

Wisi mi co ci leci i kiedy - stwierdziłem jedynie fakty prostujac brednie które produkujesz bo jeszcze jakiś niepełnospryt przeczyta temat i pomysli ze ten twoj fobicznie antyukrainski bełkot ma jakikolwiek sens - i tyle

Twoje fakty są kulawe. Co prawda rządy państw uznają ukrainę jako pełnoprawne państwo. Ten "fakt" jest jednak tak samo poważny jak "fakt" uznania przez UE ślimaka rybą, a marchewki owocem. Faktem jest (w bardzo dużym uproszczeniu), że ukraina została stworzona przez ruskich jako państewko-marionetka poprzez zbrojne przejęcie ziem należących do Rzeczpospolitej, ludobójstwo i rusyfikację ludności.
Nie używaj słów, których znaczenia nie rozumiesz. Mylisz niechęć, pogardę i własne zdanie z lękiem i działaniem pod wpływem propagandy.

Zadziwia mnie i zastanawia uporczywość, z jaką próbujesz zrobić ze mnie ruską marionetkę.
Może masz jakiegoś ukraińca w rodzinie, że z taką zajadłością bronisz tych potomków morderców?

podpis użytkownika

Hitler był lewakiem
Zgłoś
kolosasz 2018-07-10, 12:13
freaky napisał/a:

@up. Muszę cię zmartwić, ale pomimo upływu czasu od zakończenia II wojny, Niemcy nadal nie podpisały z Polską traktatu pokojowego, czyli de facto nie uznają granicy na Odrze.

Niemniej jednak Traktat o uznaniu granic został podpisany. A więc de facto = de iure, bo nie ma żadnych terytorialnych żądań Niemiec w stosunku do Polski i kwestionowania granicy. Poza tym podpisano też układ o dobrym sąsiedztwie z Niemcami
Zgłoś
SQRW3L_ponury 2018-07-10, 16:52
Zgłoś
Driv3rFiat126 2018-07-10, 20:16
Zgłoś
konto usunięte 2018-07-11, 17:56
Zgłoś
SQRW3L_ponury 2018-07-12, 1:41
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem