Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Właściciel klubu NBA zdyskwalifikowany za rasizm.
Konto usunięte • 2014-04-29, 22:52
Cytat:

Właściciel Los Angeles Clippers Donald Sterling został dożywotnio zdyskwalifikowany przez władze NBA za rasistowskie komentarze. Ponadto musi zapłacić 2,5 miliona dolarów kary.
- Wszyscy razem potępiamy opinię pana Sterlinga. Na takie poglądy nie ma miejsca w NBA - powiedział stanowczo Adam Silver, komisarz NBA.

Donald Sterling ma zakaz pojawiania się na meczach i treningach wszystkie drużyn NBA. Nie może być członkiem jakichkolwiek struktur klubowych oraz doradzać zawodnikom w ich decyzjach sportowych. Ponadto musi zapłacić karę w wysokości 2,5 miliona dolarów.

Przypomnijmy rasistowskie słowa 81-letniego właściciela Los Angeles Clippers. - Możesz sypiać z czarnymi, możesz przyprowadzać ich do domu i robić z nimi co chcesz, ale nie przychodź z nimi na moje mecze. Nie musisz się też pokazywać obok nich na zdjęciach na Instagramie.

Na Sterlinga spadła fala ogromnej krytyki, do której włączył się sam prezydent USA Barack Obama. - Kiedy prostak chce zabłysnąć swoją ignorancją, nie trzeba zbyt wiele - wystarczy dać mu mówić - powiedział przywódca Stanów Zjednoczonych.

Pokrzywdzili kolejnego normalnego człowieka...
zajumane ze sportowefakty.pl
Zgłoś
elektryk74 2014-05-01, 13:13
z cyklu kochajmy na siłę innych
Zgłoś
Konto usunięte 2014-05-01, 14:15
Nie wiem czy sobie zdajecie ale Donald Sterling ur. jako Donald Tokowitz jest ż🤬dem. Dla mnie jeden c🤬j czy ż🤬d, czarny latino czy z Sosnowca. Rasistą nie jestem bo rasizm to dla mnie hipokryzja. Zwłaszcza dla nas polaków, krytykowanych i wyśmiewanych na świecie, którzy to zawsze wielce obrażeni jak ktoś coś źle o nas powie ale sami chętnie innego zmieszają z błotem. Dla mnie ten gość jest jebnięty bo sam jest ż🤬dem wiec sam nie raz pewnie był obiektem rasistowskich zachowań i przede wszystkim właśnie hipokrytą. Tak jak wspomniałem rasistą nie jestem ale nie obraził bym się jakby wszystkich muslimów z europy wywieziono hen daleko to Iraku, Afganistanu, C🤬kstanu czy skąd tam pochodzą.
Zgłoś
Konto usunięte 2014-05-01, 14:22
rasizm srasizm. Prawda jest taka, że gdyby nie było murzynów, to by nie było rasizmu. Jak zwykle cz🤬chy zwalają winę na Nas, szlachetnych białasów. Pretensje powinni mieć sami do siebie.
Zgłoś
Konto usunięte 2014-05-01, 15:04
Obambo to śmieć i morderca milionów. Ale nikt tego nie powie bo oskarżą go o rasizm. Przeciez Obambo jest cudowny. Dajmy mu nobla bo jest czarnym prezydentem. Podobno do polski przyjezdza. Zaproście go do Warszawskiego ZOO na wycieczke to też się obrazi. I nie dawajcie na obiad arbuzów ananasów i bananów bo to tez czarnych obraża.

PS. Mozecie mnie teraz namierzyć i wysłać do Guantanamo. To potraficie obrońcy wolności słowa, demokracji i równości.
Wszystko w imię "BRAK TOLERANCJI DLA NIETOLERANCJI". Żałosne

PIERWSZĄ POPRAWKE AMERYKANIE MOGĄ SOBIE WSADZIĆ. TO FIKCJA
Zgłoś
Konto usunięte 2014-05-01, 16:15
Kojarzycie na pewno akcję, gdy Dani Alves zjadł banana. Człowiek który go rzucił, dostał dożywotni zakaz wstępu na mecze swojej drużyny. Człowiek, o którym wiadomo jedynie to, że rzucił banana na boisko.

Sterling? Została rozdmuchana PRYWATNA rozmowa. Za prywatną rozmowę facet dostał zakaz wstępu na mecze i hejt z całego świata.

To jest k🤬a skandal.
Zgłoś