Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
O to na jaki artykuł natrafiłem dzisiejszego wieczoru. Ile w tym prawdy, oceńcie sami...

Informacja o skutecznej obronie strony syryjskiej

Cyt. “

Dnia 1 września 2013 roku znawca wojskowości powiedział w wywiadzie dla telewizji “Al-Manar”, iż prawdziwym powodem opóźnienia przez Baracka Obamę inwazji na Syrię, nie jest oczekiwanie na decyzję kongresu USA. Powodem jest to, iż 31 sierpnia syryjska obrona powietrzna unieszkodliwiła amerykański odrzutowiec a także zestrzeliła cztery tomahawki.

Amerykański myśliwiec rozbił się koło syryjsko-jordańskiej granicy, natomiast rakiety spadły do Morza Śródziemnego. Informację o zestrzelonym 31 sierpnia myśliwcu wojskowym F-22 Raport podała gazeta z USA “Los Angeles Times”. Informowano tam, iż syryjski system obrony powietrznej zestrzelił 4 amerykańskie tomahawki, które miały zostać przechwycone przez system przeciwrakietowy “Pancir-1″ wyprodukowany w Rosji.

Źródła informacyjne gazety uważają, że Pentagon wystrzelił 4 rakiety ażeby, jak pisze „Los Angeles Times”, „poczuć syryjskie tętno”. Jak twierdzi gazeta, strata nowoczesnego samolotu F-22 Raptor na północy Jordanii, gdzie stacjonuje 5 samolotów tego typu, była głównym powodem wstrzymania napaści na Syrię. Gazeta „Oklahoma Post” opublikowała informację, z powołaniem się na amerykańskie źródła wojskowe, że F-22 Raptor rozbił się na północ od Jordanii. Ekspert wojskowy John Blue Reed poinformował gazetę, że w Syrii są nie tylko zwykłe systemy S-300 ale także zmodernizowane systemy S-300. Nie wyklucza on także, że są tam systemy S-400.

O czym mówi się na syryjskich ulicach… Mieszkańcy syryjskiego miasta Tartus potwierdzili, że słyszeli 30 sierpnia po południu ryk 3 samolotów. Jeden z nich był typu MiG-23 a dwa inne typu MiG-29. Skierowały się one w stronę amerykańskich samolotów zaobserwowanych niedaleko od syryjskich wód terytorialnych. Amerykańskie samoloty znajdowały się w odległości 20 kilometrów od syryjskiej linii brzegowej. Każdy z nich w każdej chwili mógł wtargnąć w syryjską strefę powietrzną. Ale kiedy do nich zaczęły zbliżać się samoloty syryjskie to Amerykanie zawrócili i odlecieli w kierunku morza. 1 września powtórzył się taki sam incydent o godzinie 10:00 rano. „Nasze niebo jest tylko dla nas”- mówią Syryjczycy. „Nasze niebo jest zamknięte dla wrogów”.

Tłumaczenie z arabskiego ISNA dampress.net/index.php?page=show_det&select_page=6&id=31458

P.S. Obama i jego bandziory-przywódcy NATO grają na czas. Szukają oni luki w syryjskim systemie przeciwlotniczym i…na razie nie znajdują jej. Właśnie dlatego zaczęły się odmowy od udziału w wojskowej napaści na suwerenną Syrię i oczekiwanie na, niekonieczną dla Obamy, zgodę Kongresu USraela. Pachołki Antychrysta zrozumiały, że Syria nie będzie dla nich przechadzką po parku. Ale czciciele diabła nie porzucą swoich planów. I im bardziej będzie dla nich ta wojna trudna i skomplikowana tym bardziej będzie to prawdopodobne, że konflikt w Syrii będzie początkiem III Wojny Światowej i początkiem straszliwych wstrząsów i chaosu.

Na podstawie: 3rm.info/38638-siriya-sbila-pervye-samolet-i-rakety-ssha.html

Data publikacji: 3.09.2013

Przekład: RX

Źródło: wolna-polska.pl/wiadomosci/
Zgłoś
Konto usunięte 2013-09-05, 11:36 11
K🤬a, syryjczycy zestrzelili super-duper-imba-mocarny F-22 Raptor za pomocą "tandetnej i przestarzałej" rosyjskiej technologii? Zestrzelili ten sam samolot nad którym się tak amerykanie i pół świata spuszczali że niewykrywalny, ultranowoczesny i w ogóle sam może wygrać wojnę? Doskonały cios w amerykański wsiowy ryj.

Ja tam c🤬tych nie bronie. Ale. Asad trzyma za mordę ten motłoch, a Obama chce walczyć ramie w ramie z rebeliantami sympatyzującymi z Al-Kaidą którzy to wg "oficjalnych wiadomości", wj🤬i się samolocikami w WTC.

Fuck Logic.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-09-05, 11:37 2
świat dawno zszedł na psy .Czas zrobić reset i zacząć wszystko od nowa może ponure wizje rodem z gry Fallout się spełnią i dopiero będzie sztuka przetrwania, selekcja naturalna .Wrócimy do korzeni i w końcu się nauczymy nie popełniać w kółko tych samych błędów
Zgłoś
Dildowagins 2013-09-05, 11:41
bisfhcrew napisał/a:

Murzynek jest sam, tylko jego plemię może go wesprzeć. W przeciwnym razie:

Nie obraź się ale rozj🤬eś mnie na części pierwsze tym, że bierzesz wonsatego na poważnie.
Cytat:

Przesłano 13 cze 2010

tego dnia było to opublikowane na YT, dziś jest 05.IX.2113r.

podpis użytkownika

jagiellonski24.pl | strategyandfuture.org
Zgłoś
Konto usunięte 2013-09-05, 11:43
[quote="Shaggy93"
ps obadałem i zaskakuje mnie jak wiele osób jest nastawionych antyrosyjsko tak bardzo że wolą lizać dupę amerykanom niż podać rękę Rosjaninowi ... ja p🤬le.

A słyszałeś o Drugiej Wojnie Światowej ?
A słyszałeś o komunizmie w Polsce?
A słyszałeś o wymordowywaniu polskiej inteligenci i konsekwencjach tego?
Podaj rękę Rosjanom, a już nie długo wprowadzą nam dobrobyt.
PS. Rosjanie (obywatele) sami chcieli by się uwolnić od Rosji (państwa), a ty chcesz z nią trzymać?

Jak chcesz komuś "podać rękę", to zastanów się, czy ten kraj nie traktuje ludzi jak gówno.
Zgłoś
wodzu11 2013-09-05, 11:47
Jedrass napisał/a:

świat dawno zszedł na psy .Czas zrobić reset i zacząć wszystko od nowa może ponure wizje rodem z gry Fallout się spełnią i dopiero będzie sztuka przetrwania, selekcja naturalna .Wrócimy do korzeni i w końcu się nauczymy nie popełniać w kółko tych samych błędów

Raczej będziemy je popełniać jeszcze raz, wszystkie , od nowa ;/
Zgłoś
Shaggy93 2013-09-05, 12:07 15
kpiciel napisał/a:

ps obadałem i zaskakuje mnie jak wiele osób jest nastawionych antyrosyjsko tak bardzo że wolą lizać dupę amerykanom niż podać rękę Rosjaninowi ... ja p🤬le.

PS. Rosjanie (obywatele) sami chcieli by się uwolnić od Rosji (państwa), a ty chcesz z nią trzymać?

Jak chcesz komuś "podać rękę", to zastanów się, czy ten kraj nie traktuje ludzi jak gówno.

a słyszałeś o NWO ??
a słyszałeś o inwigilacji ??
a słyszałeś o Polskich żołnierzach ginących za ropę?
a słyszałeś o wizach ?
a słyszałeś o kryzysie?
a słyszałeś o szeryfach świata ??
a słyszałeś o Iraku ? a słyszałeś o libii ?
a słyszałeś o sojuszach z 1939 ?
a słyszałeś kto finansował hitlerowską machinę wojenną ?
a słyszałeś o bazach cia?
a słyszałeś o Hiroszimie i Nagasaki ?
a słyszałeś o Wietnamie ?
a słyszałeś o tarczy antyrakietowej ?
a szłyszałeś o czymś co oni zrobili dla nas ??

może i nie mordowali nas tak otwarcie jak ruscy ale ruscy mordowali tych którzy mogli im zagrozić i tylko przez ich władze byliśmy tak traktowani. pojedz dzieciaczku do rosji kiedyś i zobacz jak tam sie traktuje Polaka! mnie przywitano z uśmiechem i tekstem brat pijemy za to na zachodzie traktuje się nas jak śmieci ! gorzej niż cygaństwo ! k🤬a jego mać wole zdechnąć w walce z zachodem niż przeżyć walkę z ludźmi którzy tak samo nienawidzą komunistów jak my ! poza tym rosyjska władza wymordowała więcej rosjan niż innych nacji. czyli co ?? sami sobie nie mogą ręki podać ??

tyle że Putin ostatnimi czasy jest głosem rozsądku świata.
i nie chodzi tylko o syrię. Komunizm oni już mają za sobą ale my ciągle widzimy że za naszą wschodnią granicą siedzi lenin, stalin i k🤬a car mikołaj. i nienawidzimy szeregowych obywateli ! czemu ? oni nam nic nie zrobili.

podpis użytkownika

,,Po­lacy są samą od­wagą. Są straszni!''
Dorothy Thompson
Zgłoś
Konto usunięte 2013-09-05, 12:30 9
@kpiciel wg mnie nie masz racji

Powołujesz się na carów, zsrr i dawnych sowietów.

Dzisiejsza Rosja to juz nie to samo. Uwierz że w czasie wojny lepiej sp🤬alać w ich kierunku badz stac sie sojusznikiem jesli chcemy pozostac w Polsce wolnej od wojen. USA ma tyle na koncie zniszczeń mordobić i graboerzy że Hitler mógłby jej słuchać w pierwszej szkolnej ławce.

O ile Putin potrafi pogrozić palcem o tyle przypomina tylko surowego ojca który nie chce syfu w domu i na podwórku. Reszta państw to zwierzęta w klatkach. Dużo szczekają niby pilnując domu ale klatka tudzież ogrodzenie coraz starsze, te psy się w koncu uwolnią i bedą robić szkodę. Jedne bedą glupimi silnymi dobermanami, czasem pogryzą, inne przekupione bedą mięchem. Inne psy to małe szczekacze, z daleka beda ujadały i nic więcej nie zrobią....czasem ugryzą w kostkę, jeszcze inne beda ciche, bedą obserwowały z daleka aby rzucić sie na padline. Tak to bedzie wyglądac w czasie wojny. Wtedy wszyscy bedziemy obracać sie w kierunku słowian....na wschód.....za najsilniejszym panem który potrafi nad tym zapanować, który potrafi wystrzelać tylko te złe psy.

Jesli mowa o obecnej Rosji, rosjanach....to ja zaufalbym jej najbardziej. Bo to kraj w ktorym wiedzą że jak upada religia to wraz z nią wkracza nowa a często gorsza i nieznana. Nie dali się ogłupić ż🤬dostwu (znajdą sie tacy co beda polemizowac), nie dali się ogłupić technologii cyfrowej, wiedzą że analog jest niezawodny i prosty (ile rakiet kosmicznych im spadło?). Nie wiem czy dali się wprowadzić w kanał konsumpcji gdzie klucz nr 20 jest zrobiony z mieszanki i peka przy malych naprezeniach, ich stal hartowana znana jest w narzedziach do dziś. Moznaby tak wymieniać długo i długo, od mediów aż po kalosze. Upraszczam troche sprawę na potrzeby krótkiego tekstu bo przecież w Rosji znajdziecie i komputery i wariata który chce wdrożyć technologie amerykanską ale ja o wyjątkach nie chce mówić.
Jak na ironie zachód który stawia na ekologię produkuje dobra które mają popsuć się po 2 latach aby je wyrzucić i kupić nowe. Śmieci coraz więcej. Mamy wszystko ale komuna miala skup makulatury a my nie, byly zwroty butelek, my tego nie mamy. To proste i drobne przykłady ale świadczą i zakłamaniu przeciez.

Jesteśmy ogłupiani bez manipulantów od dziesięcioleci i to na płaszczyznie chemii, fizyki, biologii, informacji i historii. Na wielu płaszczyznach. Życie nauczyło mnie aby wszystko brać na pół, że skoro ktoś każe mi źle myslec o Rosji znaczy to że coś go boli, kiedy ktoś pokazuje bidę w Korei Płn. To potem wypływają zdjecia luksusów a ich wódz to śmieszek który śmiesznie gada, kiedy ktoś mowi że w chinach wykorzystywane sa dzieci do pracy to dostrzegam że ten ktoś wspiera firmy tam produkujące a po czasie wychodzi że dla tych dzeci praca tam to coś takiego jak u nas nauka w szkole, że nie ma tam cierpienia. Pomijam już lepszą kondychę, brak otyłości i lepsze zdrowie. Amerykanskie dzieci są wolne a giną przecież przez żarcie i otyłośc albo jakiś bambus je zastrzeli.

Smutne to wszystko, że też tacy durnie żyją na tym świecie.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-09-05, 12:59 5
kpiciel napisał/a:

Podczas wojny USrael gówno nam pomoże, będą mieli wyj🤬e, są za oceanem. Rosja to nasz sąsiad i śmiem twierdzić że p🤬lnięcie to on może mieć większe niż to całe uSA. Tu powinniśmy szukać sojuszu.
Wiadomo, mieliśmy ciężką wspólną historię z Rosjanami, lecz nie możemy patrzeć w przyszłość tylko przez pryzmat przeszłości. Większość rosyjskich katów już nie żyje, jeszcze 10-20 lat i wymrą wszyscy. Mamy nienawidzić ludzi, którzy wojny na oczy nie wiedzieli, którzy nam nic nie zrobili ? To są choćbyś nie wiem jak się tego wypierał, nasi słowiańscy bracia i w przypadku dużego konfliktu lepiej mieć sojusz z nimi niż z pieprzonym USraelem.
Rosja to już nie ZSRR...
Zgłoś
Shaggy93 2013-09-05, 13:01 6
poważnie łezka się w oku kręci na samą myśl o tym że słowiańskie narody potrafią chociaż pomyśleć o sobie jak o braciach . parę lat temu to było nie do pomyślenia bo ruscy to bo Ukraińcy tamto bo Polacy najechali Czechów. boże ile razy ja bratu w morde dałem a jednak nadal to mój brat Teraz trzeba zrobić zamach stanu obalić rząd powiesić komunistów i nazistów (nie patriotów , i narodowców tylko prawdziwych nazistów) i stworzyć unie Słowiańską która stanie się mocarstwem światowym zjednoczonym paktami gospodarczymi i militarnymi z otwartymi granicami polityką ponad religijną jednocześnie szanującą i dbającą o tradycje ludów te ziemie zamieszkujących, dumną ze swej kultury i historii. ! będącą alternatywą dla unii europejskiej która sie obecnie rozpada i ż🤬doamerykańców ! ale sie rozmarzyłem ... szkoda że nie stać mnie na założenie parti politycznej chociaż kto wie może kiedyś

podpis użytkownika

,,Po­lacy są samą od­wagą. Są straszni!''
Dorothy Thompson
Zgłoś
Konto usunięte 2013-09-05, 13:18
To gdzie są zdjęcia tych rozbitych samolotów, cokolwiek?
Sorry ale fakt ataku Syrii na samoloty USA Obama mógł tylko wykorzystać na swoją korzyść, jako agresje na USA.
Zgłoś
SharpSe 2013-09-05, 13:38 4
up
Nie prawda. To myśliwce amerykańskie naruszyły przestrzeń powietrzną Syrii i mięli prawo do odwetu. Widzę że sobie sam już wmawiasz. Na takich nie trzeba nawet wymyślnej propagandy.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-09-05, 13:51
Haha przeciwnik ma rakiety przeciwlotnicze to bohaterowie od bombardowań spękali? A F-22 to nie ten najnowszy samolot, których ostatnio nakupili 200 i chcieli przetestować?
Zgłoś
Konto usunięte 2013-09-05, 13:57 3
Kto nas oddał Ruskim po II WŚ? Właśnie nasi sojusznicy USA, WB i FR.
Co mamy z wojen dla USA w Iraku i Afganistanie? C🤬ja mamy a wydaliśmy kupę kasy. Państwa które wysłały mniej wojska dostały kontrakty na odbudowę Iraku a my nić. Nawet wiz nam nie chcą znieść. Mamy być popychadłem dla USA? Narzędziem które po użyciu można odłożyć, olać i przypomnieć sobie o nim jak znowu będzie potrzebne? USA tylko obiecuje nam złote góry a dostajemy tylko ochłapy na które lecimy jak wygłodniałe psy.
Ruskich i Niemców też nie lubię za to co nam zrobili. Jednak trzeba dobrze żyć z sąsiadami bo USA i zachodni sąsiedzi nas oleją jak to było za każdym razem w przeszłości. Musimy mieć z nimi dobre stosunki abyśmy mogli handlowiec. USA jest daleko i nie jest naszym partnerem gospodarczym.
Jak lubicie mieć Amerykanką parówe w dupie i łykać Izrelską sp🤬oline z uśmiechem na twarzy i płacić jeszcze za to swoimi podatkami i krwią naszych "braci" to wasza sprawa.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-09-05, 14:47
Cytat:

Jednocześnie systematycznie spada eksport do Ameryki Północnej, która znacznie zwiększyła produkcję własnego gazu z łupków.
Cytat:

Z linku Libertinusa .Jak chodzi o Polski gaz z łupków to ja chce wojne z tymi ż🤬dami z ameryki.
Zgłoś
1991adam1991 2013-09-05, 15:16 2
Polski rząd za uścisk małpy wyśle naszych na front. Ostatnim państwem z którym bym się bratał są stany, one za dużo się wszędzie wp🤬lają, a jak wiadomo kto mieczem wojuje ten od miecze ginie. W końcu ktoś ich rozliczy za te wszystkie zbrodnie. Nie mogę pojąć bezsensu naszego istnienia wojna,kryzysy, depresje, ciągłe gnojenie zwykłego szarego obywatela na każdym kroku i okradanie w imię czego ? Jesteśmy tylko zwykłymi pionkami popychanymi to tu to tam w zależności od widzimisię wielkich ,,władców" ukrytych za kukiełkami typu Barack Osama... Niech sami chwycą za broń i pójdą walczyć z głowami innego państwa a nie wciągają w to swoich obywateli. Zwykły człowiek nie ma żadnego interesu w tych wojnach a to on ginie na bitwach, mi starczy codziennej walki o lepsze jutro i zdobywanie pieniędzy dla mojej rodziny, niech mnie w to nie mieszają!

Polski rząd za uścisk małpy wyśle naszych na front. Ostatnim państwem z którym bym się bratał są stany, one za dużo się wszędzie wp🤬lają, a jak wiadomo kto mieczem wojuje ten od miecze ginie. W końcu ktoś ich rozliczy za te wszystkie zbrodnie. Nie mogę pojąć bezsensu naszego istnienia wojna,kryzysy, depresje, ciągłe gnojenie zwykłego szarego obywatela na każdym kroku i okradanie w imię czego ? Jesteśmy tylko zwykłymi pionkami popychanymi to tu to tam w zależności od widzimisię wielkich ,,władców" ukrytych za kukiełkami typu Barack Osama... Niech sami chwycą za broń i pójdą walczyć z głowami innego państwa a nie wciągają w to swoich obywateli. Zwykły człowiek nie ma żadnego interesu w tych wojnach a to on ginie na bitwach, mi starczy codziennej walki o lepsze jutro i zdobywanie pieniędzy dla mojej rodziny, niech mnie w to nie mieszają!
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie