Konto usunięte
2013-02-15, 11:55
I czym tutaj się podniecać od początku było wiadomo, że plan budżetu to bubel jak ich mało, a media w tym czasie karmiły gawiedź "bajeczkami z Sosnowca", "wybuchowym Smoleńskiem", "bojówkami na marszu", "komuchem Grodzkim", "ustawach o związkach partnerskich"...
Każdy wie że z pustego i Salomon nie naleje, tym bardziej Rostowski który na dobrą sprawę nie ma nawet obywatelstwa polskiego (są ku temu tak ogromne wątpliwości, że ja p🤬le) i nie jest ekspertem od spraw finansów (brak jakiegokolwiek szanowanego tytułu naukowego z którym w instytucji finansowej mógłby robić coś więcej niż szorować kafelki w kiblach).
Tak więc jak to mówi jeden z moich ulubionych profesorów na uczelni "Polska to bogaty kraj, kradną tyle lat i ciągle coś jeszcze da się ukraść".
@kucma19
Pewnie jak zwykle trochę przesadziłem z tym śmietnikiem, bo Cię nie znam i zbyt pochopnie to napisałem.
Wytłumacz mi proszę o co chodzi z tym TVN i telewizją. Naprawdę nie mam pojęcia skąd to się wzięło, że jeśli ktoś ma inne zdanie to z automatu oznacza, że jest opętany przez TVN, GW i inne masońskie media.
Wydaje mi się, że myślę samodzielnie, a co najważniejsze żyję samodzielnie. Nie liczę na rząd, partie itp. Liczę na siebie i póki co daje jakoś radę
I szczerze współczuję ludziom, którzy myślą, że gdzieś indziej jest lepiej, politycy są uczciwi, a rząd dba o swoich obywateli. Polska polityka jest takim samym bagienkem jak każda inna, a zatruwanie sobie myśli jakimiś spiskami, masowymi samobójstwami ito to strata czasu. Lepiej wziąć się za siebie i robić wszystko żeby Tobie i twoim bliskim było lepiej, bo NIKT za Ciebie tego nie zrobi.
Konto usunięte
2013-02-15, 16:13
A ja tam p🤬lę tego Waszego Tuska, Rostowskiego, Nowaka i inne Grodzkie. Co mi rząd zajebie to ukradnę z powrotem. Póki co jestem na plusie.
Konto usunięte
2013-02-15, 19:39
mjr napisał/a:
Kiedyś takie pomyłki wyrównywano głową.
Marszalku Pilsudski wroc!
Konto usunięte
2013-02-15, 21:15
PoteznySzczupak napisał/a:
^
Problem w tym, ze tak naprawde niema na kogo glosowac. Prosze, nie wyskakujcie z tym oszolomem Korwinem bo on tez gowno by zrobil.
A skąd wiesz ze nic by nie zrobił?
Idę o zakład karny we Wronkach że mając większość w sejmie Korwin by to kurestwo rozgonił w p🤬du i albo pozabijał albo pozamykał !
YouTube pamięta wystąpienia JKM jak jeszcze był posłem. On nie zmienił poglądów od 20 lat a że jest niepopularne to co mówi to inna sprawa. Wszyscy chcą pańśtwa opiekuńczego, socjalizmu i ogólnie wolą słuchać słodkiego pierdzenia i nierealnych obietnic z TV a Korwin taki nie jest.
Z resztą rządzili już wszyscy i gorzej być nie może więc dlaczego nie ?!
B-B napisał/a:
A skąd wiesz ze nic by nie zrobił?
Idę o zakład karny we Wronkach że mając większość w sejmie Korwin by to kurestwo rozgonił w p🤬du i albo pozabijał albo pozamykał !
YouTube pamięta wystąpienia JKM jak jeszcze był posłem. On nie zmienił poglądów od 20 lat a że jest niepopularne to co mówi to inna sprawa. Wszyscy chcą pańśtwa opiekuńczego, socjalizmu i ogólnie wolą słuchać słodkiego pierdzenia i nierealnych obietnic z TV a Korwin taki nie jest.
Z resztą rządzili już wszyscy i gorzej być nie może więc dlaczego nie ?!
dobrze piszesz, prawda jest taka ze c🤬y sie boja wszystkiego i k🤬a beda dlaej glosowac na po/pis lub jakies inne gowno, ja nie widze lepszego kandydata niz JKM nie zgadzam sie z nim w 100% ale FACET konkretnie gada i to nie od wczoraj, nie zmienia pogladow i tak dalej.
btw P🤬lenie mysle samodzielnie wychodzi wtedy kiedy idziesz na wybory p. masz tam np 12 kandydatow a ty k🤬a znasz tylko 4 (tak naprawde znasz z mordy) i to tylko tak ze glosujesz na tego lub tego, bo w telewizji pokazywali ze kandydant X ma 40% a Y 40% w sondazach a reszta 20%, i nagle k🤬a myslisz ze jestes madry i bedziesz glosowal na X lub Y bo przeciez reszta k🤬a nie ma szans
Konto usunięte
2013-02-15, 23:01
Bo wyborami kieruje telewizja.
Ustawowo TVP MUSI przeznaczyć tyle samo czasu antenowego każdemu z kandydatów a jak było każdy z nas widział.
Do tego ustawiane debaty gdzie tzw. "pierwszą lige " pokazywano ze sobą (czytaj te swinie od koryta) a całą reszte kiedy indziej i większość własnie wtedy myślała ze to są ci którzy szans nie maja to po co oglądać.
I tak zaskakujący był wynik jaki otrzymał może za 3 lata w wyborach do sejmu (mam nadzieje ze wcześniej) te świnie się zdziwią jak lud przyjdzie po rozum do głowy i na nich nie zagłosuje.
Konto usunięte
2013-02-16, 12:17
Niestety, ale nic się nie zmieni, jeśli ludzie dalej będą myśleli tak jak myślą. Bo to, że w Polsce od upadku komunizmu rządzili ludzie, którzy w żadnym normalnym kraju nie doszliby do władzy o czymś świadczy. Ok, w nawet najbardziej świadomym społeczeństwie może się od czasu do czasu trafić jakiś "ryży". Ale to raz, bo był dobry cwaniak, wiedział jak gadać, żeby nikt nie przypuszczał jaki z niego numerant i żeby zdobył większość w wyborach. Potem społeczeństwo dostanie nauczkę i więcej na kogoś jego pokroju nie zagłosuje. No powiedzmy, dwa razy, jeśli społeczeństwo jest bardzo naiwne, maksymalnie trzy. Do trzech razy sztuka i cześć. A w Polsce od '89 jest non stop to samo, albo nieudacznik, albo cwaniak numerant pierwszej wody. Zauważcie, że scenariusz jest zawsze taki sam: zbliżają się wybory i poszczególni kandydaci stają do rywalizacji, kto najlepiej wejdzie wyborcy w dupę. Każdy twierdzi, że wie jak skądś zdobyć jakąś ogromną kasę, która tak naprawdę jest na wyciągnięcie ręki i Polska będzie rosła w siłę a ludzie żyli dostatnio. A głupi ludek przyjmuje to za dobrą monetę i podejmuje decyzje pod wpływem różnych zabiegów socjotechnicznych, kompletnie nie zadając sobie pytania: a niby jak ten kandydat miałby to zrobić.
I niestety, z tego powodu nie ma na kogo głosować w tym kraju, bo żeby dostać się tutaj do władzy, to wcale nie trzeba być wybitnym specjalistą w danej dziedzinie. Jedyne co trzeba, to mówić wyborcom tylko to, co chcą usłyszeć i nic ponadto. Dlatego w mediach słyszy się ciągle o końcach świata, rewelacjach z Sosnowca czy rozstrząsaniu katastrofy w Smoleńsku. A żeby dowiedzieć się naprawdę istotnych rzeczy, to trzeba już na własną rękę poszukać w necie, bo w main-streamowych mediach tego nie podadzą. I specjalnie się temu nie dziwię, bo statystyczny Kowalski jest po prostu za głupi, żeby zadawać sobie takie pytania. I dlatego wiele wałków przechodzi cicho, bo statystyczny Polak po prostu nie rozumie pewnych rzeczy, a kiedy już się o tym dowie, czytaj dostanie po dupie, już jest wtedy za późno.
Jakiekolwiek zmiany w tym kraju nie zaczną się w elitach rządzących, tylko oddolnie, od zwykłych ludzi, którzy muszą zrozumieć, że nikt im nie da. Że nie mają co liczyć na "gospodarczy cud", o którego szczegółach nikt nie mówi, tylko od zmiany systemu, premiującego nie kombinatorstwo i żerującego na naiwności, tylko pozwalającemu godnie żyć uczciwemu człowiekowi. Wtedy wszelkiej maści szumowiny będą musiały po prostu odejść od koryta, bo nikt ich już nie wybierze, a na ich miejsce przyjdzie ktoś kto będzie wiedział jak to wszystko doprowadzić do porządku. Ale zanim to się stanie, to będą musiały jeszcze minąć długie lata.