Główna Poczekalnia (1) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 22:19
Wręczanie kwiatów
Dark-Side • 2020-02-07, 9:08
Premier wschodnioniemieckiego landu Turyngia Thomas Kemmerich po 25h rezygnuje z funkcji a na filmie podziękowanie za prace

Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
skandal 2020-02-07, 15:40 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Tekos 2020-02-07, 15:46
kargoolek napisał/a:

Temat polityczny, więc strach się wypowiedzieć, gdy tyle patologii tutaj. Wystarczy zobaczyć jak wg wykształcenia głosowali ludzie w wyborach, by wiedzieć, że na populistów zawsze głosują niedouczone dzbany, które nigdy nie weryfikują informacji tylko najczęściej uważają się za antysystemowców, bo to najmądrzejsze słowo jakie potrafią wypowiedzieć, a że nic nie rozumieją jak działa system (mikro/makro ekonomia, prawo, instytucje), więc najlepiej to zwalczyć... a że żadne państwo nie może istnieć bez systemu to ch..j tam... byleby mi DALI, bo mi się należy, bo mam wytatuowane PW na powiekach.
Populiści wygrywają, bo rozdają naszą - tych myślących i pracujących, dających sobie radę bez socjalu - kasę. Rozdawanie WIDAĆ, działa dziecinne "tu i teraz" i zamiast inwestować (NIE WIDAĆ od razu, efekty niestety nieuniknione za parę lat), bo kasę trzeba komuś zabrać, by rozdać patolom. Bajki o uszczelnianiu VAT-u jakby podsumować w oobietnicach to już biliardy. Bo 500+ z VATu, nagrody z VATu i tamto z VATu... Pisiory celują z niskie IQ i to im się niestety udaje. Widać też po wpisach jak ubogi intelektualnie elektorat posiadają.

Jeżeli przeszkadza Ci socjalizm i populizm w demokracji to raczej u Ciebie próżno szukać oznak inteligencji.
Oczekujesz super rządów w systemie w którym debil który obieca ludziom złote góry za ich własne pieniądze wygra wybory i przejmie władzę.
To chyba Ty jesteś tutaj jednym debilem który nie rozumie rzeczywistości, tylko powiela schematy zasłyszane w TV głoszące, że elektorat PIS nie umie myśleć, czytać i pisać.
Zgłoś
fixa 2020-02-07, 15:50 4
kargoolek napisał/a:

Temat polityczny, więc strach się wypowiedzieć, gdy tyle patologii tutaj. Wystarczy zobaczyć jak wg wykształcenia głosowali ludzie w wyborach, by wiedzieć, że na populistów zawsze głosują niedouczone dzbany, które nigdy nie weryfikują informacji tylko najczęściej uważają się za antysystemowców, bo to najmądrzejsze słowo jakie potrafią wypowiedzieć, a że nic nie rozumieją jak działa system (mikro/makro ekonomia, prawo, instytucje), więc najlepiej to zwalczyć... a że żadne państwo nie może istnieć bez systemu to ch..j tam... byleby mi DALI, bo mi się należy, bo mam wytatuowane PW na powiekach.
Populiści wygrywają, bo rozdają naszą - tych myślących i pracujących, dających sobie radę bez socjalu - kasę. Rozdawanie WIDAĆ, działa dziecinne "tu i teraz" i zamiast inwestować (NIE WIDAĆ od razu, efekty niestety nieuniknione za parę lat), bo kasę trzeba komuś zabrać, by rozdać patolom. Bajki o uszczelnianiu VAT-u jakby podsumować w oobietnicach to już biliardy. Bo 500+ z VATu, nagrody z VATu i tamto z VATu... Pisiory celują z niskie IQ i to im się niestety udaje. Widać też po wpisach jak ubogi intelektualnie elektorat posiadają.

Kiedy nie ma się argumentów ad meritum zaczyna się ad personam z 500+ można się spierać czy działa czy nie, ale jakby nie patrzyć zatrzymany został spadek dzietnosci i wzrósł do do poziomu najwyższego od conajmniej 2000r. A jeśli potrafisz poprawnie przeczytać wykres powyżej, to może zrozumiesz, że przy uszczelnieniu VAT te 500+ to jak na waciki

Zgłoś
Tekos 2020-02-07, 15:50 3
kargoolek napisał/a:

Jeżeli przeszkadza Ci socjalizm i populizm w demokracji to raczej u Ciebie próżno szukać oznak inteligencji.
Oczekujesz super rządów w systemie w którym debil który obieca ludziom złote góry za ich własne pieniądze wygra wybory i przejmie władzę.
To chyba Ty jesteś tutaj jednym debilem który nie rozumie rzeczywistości, tylko powiela schematy zasłyszane w TV głoszące, że elektorat PIS nie umie myśleć, czytać i pisać.
Zgłoś
Policeman 2020-02-07, 16:55 3
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
camson 2020-02-07, 17:10 4
Zgłoś
Kumalski 2020-02-07, 18:17 2
Zgłoś
marvel321 2020-02-07, 19:06
Zgłoś
kargoolek 2020-02-07, 19:41 2
fixa napisał/a:

Kiedy nie ma się argumentów ad meritum zaczyna się ad personam z 500+ można się spierać czy działa czy nie, ale jakby nie patrzyć zatrzymany został spadek dzietnosci i wzrósł do do poziomu najwyższego od conajmniej 2000r. A jeśli potrafisz poprawnie przeczytać wykres powyżej, to może zrozumiesz, że przy uszczelnieniu VAT te 500+ to jak na waciki

Poczytaj ile kosztuje jedno dziecko z 500+, a ile ze zwalczanego przez ciemniaków in-vitro. Efekt z tabelki to składowa wielu czynników, któte się nałożyły, a nie samego 500+. Fakt, że też miał wpływ na wzrost urodzeń, ale tylko miało to znaczenie wśród patologii, bo jak nazwać osobniki, które decydują się na dziecko, bo dają za to pieniądze? Bez waloryzacji za kilka lat to będą całkiem grosze, ot dojrzałe myślenie.
Zgłoś
camson 2020-02-07, 19:43 6
Zgłoś
kargoolek 2020-02-07, 19:57 3
marvel321 napisał/a:

Ale bzdury. to ty wez otwórz oczy, bo naczytales sie jakis pustych opini i teraz Ci sie wydaje ze znasz sytuację polityczna. Nic mnie tak nie denerwuje jak trolle podobne tobie. Inflacja 10 procent? podaj przyklady 5 najchetniej kupowanych produktów i ich ceny na przestrzeni ostatnich 5 lat. Ja zarabiam na tym samym stanowisku 40 procent wiecej niz dwa lata temu, moja kobita to samo. Jestes placzkiem w necie, a w zyciu nieudacznikiem zapewne i na wszytsko jest dla Ciebie złe. Za 4 lata bedziemy mieli 4k najnizasza krajowa, czyli o ponad 30 procent wiecej niz teraz. Twoja niewiedza aż razi w oczy

Rozumiem, że sądzisz, że pensje ludziom wypłaca rząd ze swoich własnych pieniędzy? Nie trzeba być więlkim ekonomistą, żeby wymóżdżyć, że wzrost kosztów pracodawcy przełoży się na WZROST kosztów usług i towarów. Zagadka dla Ciebie: za miesiąc rząd ustalił minimalną pensję na 10 000 zł netto. Czy REALNIE będziesz zamożniejszą osobą, gdy chleb w tym czasie podskoczy do 100zł za bochenek? Szybkie skoki kwoty minimalnej rodzą niepewność na rynku pracy. Nic dobrego chyba co? Ale jak pięknie to brzmi w TVPis...
Zgłoś
konto usunięte 2020-02-07, 22:35 1
Rzucę takim przykładem, że była wielka awantura o to, że nasze państwo w jakiejś części sfinansowało budowę fabryki silników Mercedesa w Jaworze i była wielka afera, że jak to tak Niemcom dawać kasę na zakład. Ostatnio czytałem we Frankfurter Allgemeine Zeitung, że niemiecka Brandenburgia przeznaczyła 400 milionów euro na budowę fabryki Tesli niedaleko Berlina i wszystko spoko.
Zgłoś
konto usunięte 2020-02-07, 23:27 1
camson napisał/a:

nie wiem czy wiecie, ale już za 4 lata 500zł wypłacane z tytułu tego świadczenia będzie miało wartość mniejszą o połowę (siła nabywcza) w stosunku do 500zł na początku programu.

beneficjent pincet plusa Sebastian dopiero zrozumial, dlatego taki zbulwersowany aHahahaha
Zgłoś
robsonx79 2020-02-07, 23:43 1
To ile teraz płacą za te komcie?
Zgłoś
racing 2020-02-07, 23:53 1
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem