👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 8:55

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Rozbiegiwał mi się tak peugeocik - nie wiedziałem jakie mogą być konsekwencje.
To była 605, 2.0 TDI, piękne auto - jeździłem za małolata.
Jak się zaczynał wkręcać, to 5 bieg i duszenie, nawet bez "strzelania" sprzęgłem.
Jak pokazałem objaw mechanikowi - to był srogo obsrany
To była 605, 2.0 TDI, piękne auto - jeździłem za małolata.
Jak się zaczynał wkręcać, to 5 bieg i duszenie, nawet bez "strzelania" sprzęgłem.
Jak pokazałem objaw mechanikowi - to był srogo obsrany

Greta jest upośledzona..ktoś musiał zostać obiektem drwin.. wepchnij swoje dziecko na takie przemówienie - zobaczymy z jakim skutkiem. Trudne tematy trzeba wyśmiać, bo inaczej społeczeństwo wyjdzie na ulice.
tedwaha napisał/a:
Tak samo jak w osobówce, nie ma ch*ja żeby nie zdusiło go na najwyższym przełożeniu, tylko oczywiście trzeba konkretnie strzelić ze sprzęgła
Nie masz pojęcia, więc po co piszesz.
Zatkając turbine może być cięszko ale już sam kolektor dolotowy to jak najbardziej. Zadusić na sprzęgle nie bardzo bo tam są dwa sprzęgła spiekowe i tak to jest automat noo bardziej smg jak w bmw ale sprzegło tylko do ruszania a biegi zmienia się bez sprzegła nawet pod obciążeniem a co do wtryskow to tak wszystkie do wymiany lub regeneracji
Gaśnica w dolot lub przerwanie jakąś rurą przewodu smarowania turbo gdy automat. Ogólnie pakowanie łap jak to się rozbiega jest niebezpieczne bo można korbą dostać
Czy fontanną z gorącego oleju/chłodziwa
Czy fontanną z gorącego oleju/chłodziwa
Nie wiem jak w nowoczesnych ciągnikach jest ale ja mam starego Ursusa C-4011 który ma pomiędzy zbiornikiem paliwa a pompą wtryskową zawór którym można odciąć dopływ paliwa. Jak się nie mylę to Ursus C-360 też tak ma.
W pytaniach przewija się jak to zatrzymać, jak zaznaczyłem nie jestem pewny jak jest to rozwiązane w nowoczesnych ciągnikach ale w tych starszych jest ten zawór który wygląda jak kranik w motorynce (kto pamięta motorynkę?), przekręcając go odcina się dopływ paliwa i ciągnik gaśnie, starsze ciągniki nie miały turbin. Pierwszy ciągnik z turbiną to miał sąsiad, był to Ursus C-360 z licencyjnym silnikiem Massey Ferguson, to była chyba druga połowa lat '80 jak się nie mylę.
Strzały ze sprzęgła=strzelanie myślami z dupy...
Ten model ciągnika fabrycznie ma skrzynie automatyczna PowerShift, lub skrzynie oparta na pompie hydraulicznej autopower. Małe szanse żeby zdusić silnik bo sprzęgła takiego typowego brak.
Ten model ciągnika fabrycznie ma skrzynie automatyczna PowerShift, lub skrzynie oparta na pompie hydraulicznej autopower. Małe szanse żeby zdusić silnik bo sprzęgła takiego typowego brak.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie