Główna Poczekalnia (1) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 8:55
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
hasfar 2022-11-01, 17:31
Rozbiegiwał mi się tak peugeocik - nie wiedziałem jakie mogą być konsekwencje.
To była 605, 2.0 TDI, piękne auto - jeździłem za małolata.
Jak się zaczynał wkręcać, to 5 bieg i duszenie, nawet bez "strzelania" sprzęgłem.
Jak pokazałem objaw mechanikowi - to był srogo obsrany
Zgłoś
darek1234 2022-11-01, 18:40 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
~Henryk_Sprężyna 2022-11-01, 19:10 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
krzysieks997 2022-11-01, 19:24
Greta jest upośledzona..ktoś musiał zostać obiektem drwin.. wepchnij swoje dziecko na takie przemówienie - zobaczymy z jakim skutkiem. Trudne tematy trzeba wyśmiać, bo inaczej społeczeństwo wyjdzie na ulice.
Zgłoś
luki211 2022-11-01, 19:55 2
tedwaha napisał/a:

Tak samo jak w osobówce, nie ma ch*ja żeby nie zdusiło go na najwyższym przełożeniu, tylko oczywiście trzeba konkretnie strzelić ze sprzęgła

Nie masz pojęcia, więc po co piszesz.
Zgłoś
cormax19000 2022-11-01, 20:07
Zatkając turbine może być cięszko ale już sam kolektor dolotowy to jak najbardziej. Zadusić na sprzęgle nie bardzo bo tam są dwa sprzęgła spiekowe i tak to jest automat noo bardziej smg jak w bmw ale sprzegło tylko do ruszania a biegi zmienia się bez sprzegła nawet pod obciążeniem a co do wtryskow to tak wszystkie do wymiany lub regeneracji
Zgłoś
SSS2SSS 2022-11-01, 20:20 1
Gaśnica w dolot lub przerwanie jakąś rurą przewodu smarowania turbo gdy automat. Ogólnie pakowanie łap jak to się rozbiega jest niebezpieczne bo można korbą dostać

Czy fontanną z gorącego oleju/chłodziwa
Zgłoś
darek1234 2022-11-01, 21:00 1
Zgłoś
angel_punx 2022-11-01, 21:09 1
Nie wiem jak w nowoczesnych ciągnikach jest ale ja mam starego Ursusa C-4011 który ma pomiędzy zbiornikiem paliwa a pompą wtryskową zawór którym można odciąć dopływ paliwa. Jak się nie mylę to Ursus C-360 też tak ma.
Zgłoś
~Henryk_Sprężyna 2022-11-01, 21:11 4
Zgłoś
PePetto 2022-11-01, 21:16 2
Zgłoś
SSS2SSS 2022-11-01, 21:17 4
Zgłoś
angel_punx 2022-11-01, 21:22
W pytaniach przewija się jak to zatrzymać, jak zaznaczyłem nie jestem pewny jak jest to rozwiązane w nowoczesnych ciągnikach ale w tych starszych jest ten zawór który wygląda jak kranik w motorynce (kto pamięta motorynkę?), przekręcając go odcina się dopływ paliwa i ciągnik gaśnie, starsze ciągniki nie miały turbin. Pierwszy ciągnik z turbiną to miał sąsiad, był to Ursus C-360 z licencyjnym silnikiem Massey Ferguson, to była chyba druga połowa lat '80 jak się nie mylę.
Zgłoś
NataliaW 2022-11-01, 21:26
Strzały ze sprzęgła=strzelanie myślami z dupy...
Ten model ciągnika fabrycznie ma skrzynie automatyczna PowerShift, lub skrzynie oparta na pompie hydraulicznej autopower. Małe szanse żeby zdusić silnik bo sprzęgła takiego typowego brak.
Zgłoś
~Henryk_Sprężyna 2022-11-01, 21:34
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem