📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 19:42

Dudeczek napisał/a:
I te kule są niby z czego zrobione?, z gumy? granitu? Czy jakieś komicznop🤬dowatego czegoś?
na moje oko to z latexu ;p
a wyglada jak kulka ze starych myszek

@up,
widzisz na 3 zdjęciu takie "bolce" co dotykają tych kul od góry? Zapewne one wprawiają w ruch kule, im bardziej np. skręcasz w lewo- tym bardziej pracuje bolec lewy, a prawy mniej. Wiem, że bolec to złe określenie, ale nie umiem tego czegoś inaczej nazwać.
widzisz na 3 zdjęciu takie "bolce" co dotykają tych kul od góry? Zapewne one wprawiają w ruch kule, im bardziej np. skręcasz w lewo- tym bardziej pracuje bolec lewy, a prawy mniej. Wiem, że bolec to złe określenie, ale nie umiem tego czegoś inaczej nazwać.
dla ciekawskich tak wygląda napęd:
Jak widać to dwa silniki poprzez koła szwedzkie (po angielsku omniwheel) napędzają jedno koło/kulę. Trzecie koło szwedzkie jest tylko podporą.
Jeżeli kogoś to zainteresowało bardziej, to odsyłam do strony kolesi, którzy robią ten motor: sphericaldrivesystem.
Jak widać to dwa silniki poprzez koła szwedzkie (po angielsku omniwheel) napędzają jedno koło/kulę. Trzecie koło szwedzkie jest tylko podporą.
Jeżeli kogoś to zainteresowało bardziej, to odsyłam do strony kolesi, którzy robią ten motor: sphericaldrivesystem.

Fajne fajne...tylko przy tak małej powierzchni dotykającej podłoża nie sposób będzie tym wyhamować. No chyba, że te kulki będą jakieś elastyczne i rozpłaszczą się trochę pod ciężarem motoru i kierowcy. Przynajmniej takie odnoszę wrażenie.

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie