Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
pSTANLEY 2025-01-02, 0:38
metyoo napisał/a:

powiadasz, że po wybuchu ładunku wszystkie szyby dookoła były całe?
jakiś czas temu zrobiłem eksperyment ze zużytą baterią od iphona. zdziwiłbyś się jak nagłe jest p🤬lnięcie i ile ognia wyzwala!

Powiadasz że po wybuchu akumulatora wszystkie szyby były by całe? Podczas fizycznego uszkodzenia akumulator zachowuje się inaczej niż w trakcie ucieczki termicznej spowodowanej np. wadą ogniwa, choćby ze względu na to że konstrukcja ogniwa nie kieruje płomienia w dół. Bateria od iPhona to też zupełnie inna konstrukcja niż 4680 i nie posiada bezpiecznika kierującego płomień w konkretnym kierunku.
Tak naprawdę to c🤬j wie co wybuchło, może nawet butla z LPG. Statystycznie elektryki zapalają się rzadziej niż spalinowe a fakt że to cyberyruck pod hotelem Trumpa sprawia że trudno mi uwierzyć że to przypadek i zwykła awaria baterii.

Edit.
elektrowoz.pl/transport/tesla-po-cichu-wymienia-baterie-w-niektorych-c...
Zgłoś
Marian_Koniuszko 2025-01-02, 1:30
Elon Musk stwierdził co następuje:
"Potwierdziliśmy, że eksplozję spowodowały bardzo duże fajerwerki i/lub bomba przewożona w bagażniku wynajętego Cybertrucka i nie ma ona związku z samym pojazdem. W chwili eksplozji wszystkie pomiary telemetryczne pojazdu były pozytywne"

Myślę, że to nie przypadek, że pod hotelem Trumpa wybuchł samochód, który produkuje Musk...

Swoją drogą to fajne są te samochody Muska, że można w nie ingerować zdalnie, pobierać różne odczyty i takie tam
Zgłoś
pSTANLEY 2025-01-02, 2:05
Marian_Koniuszko napisał/a:

Elon Musk stwierdził co następuje:
"Potwierdziliśmy, że eksplozję spowodowały bardzo duże fajerwerki i/lub bomba przewożona w bagażniku wynajętego Cybertrucka i nie ma ona związku z samym pojazdem. W chwili eksplozji wszystkie pomiary telemetryczne pojazdu były pozytywne"
Myślę, że to nie przypadek, że pod hotelem Trumpa wybuchł samochód, który produkuje Musk...
Swoją drogą to fajne są te samochody Muska, że można w nie ingerować zdalnie, pobierać różne odczyty i takie tam

Ty się zahibernowałeś w 2010 i teraz obudziłeś? To wszystko można robić w bardzo wielu samochodach od około 2012 roku, a obecnie to już we wszystkich.
Zgłoś
Marian_Koniuszko 2025-01-02, 2:15 1
pSTANLEY napisał/a:

Ty się zahibernowałeś w 2010 i teraz obudziłeś? To wszystko można robić w bardzo wielu samochodach od około 2012 roku, a obecnie to już we wszystkich.

W Tesli te funkcje są dużo bardziej rozbudowane- patrz na przykład ostatnią sytuację z Kadyrowem, kiedy Musk zdalnie unieruchomił mu samochody.
Zgłoś
pSTANLEY 2025-01-02, 2:45
Marian_Koniuszko napisał/a:

W Tesli te funkcje są dużo bardziej rozbudowane- patrz na przykład ostatnią sytuację z Kadyrowem, kiedy Musk zdalnie unieruchomił mu samochody.

Zazdroszczę ci twojej wiary w producentów legacy. Myślę że takie coś można wykonać w każdym obecnie produkowanym samochodzie, po prostu prezesi innych firm nie są lub nie chcą być tak medialni jak Musk więc nie odwalają takich głupich akcji.
Zgłoś
Bul_od_bytu 2025-01-02, 10:07 4
smc napisał/a:

Trymp wafluje się z Myskiem i razem będą rządzić światem
Dwóch toksyków i wielki spisek światowy, tego nawet 007 nie rozgryzie. Tym bardziej, że jest zmyślony, a oni prawdziwi.

Lewary dostają sraczki, że nowy prezydent USA woli chodzić na k🤬y niż macać dzieci jak Joe Demencja
Zgłoś
Tadzio_Norek 2025-01-02, 10:34
Widzę na tym cybertracku literkę Z...? Czyli wszystko jasne..
Zgłoś
ussesus 2025-01-02, 14:13
Kiepska ustawka wyszła.
Kanistry i beczki na pace zostały.
Zgłoś
Kopernik2080 2025-01-02, 14:23 3
Freeman napisał/a:

19 dni przed inauguracją Trumpa, który do rządu wprowadza Elona Muska z obietnicą wyczyszczenia mafii urzędniczej, ktoś podjeżdża teslą pod samo wejście hotelu Trumpa z ładunkiem wybuchowym i fajerwerkami w bagażniku. Musi to być przypadek...

to, że dwa razy próbowali go odj🤬 to też był przypadek - cholerne lewactwo nie może pogodzić się z klęską
Zgłoś
Mister_Klex 2025-01-02, 14:28 1
Widać że ,,libearlnym'' demokrato-lewako-z🤬bom nie jest w smak przegrana w wyborach, a tacy byli wolnościowi
Zgłoś
karlitos69 2025-01-02, 16:14
Freeman napisał/a:

19 dni przed inauguracją Trumpa, który do rządu wprowadza Elona Muska z obietnicą wyczyszczenia mafii urzędniczej, ktoś podjeżdża teslą pod samo wejście hotelu Trumpa z ładunkiem wybuchowym i fajerwerkami w bagażniku. Musi to być przypadek...

do choroszczy, na badania
Zgłoś
Virsitaris 2025-01-02, 16:33 1
Halo kuurwa lewagi przestańcie szkalować mojego ulubionego bogacza kuuuuuuuuuuuuuuuuurwaaaa
Zgłoś
MYKELE 2025-01-02, 22:50
metyoo napisał/a:

powiadasz, że po wybuchu ładunku wszystkie szyby dookoła były całe?
jakiś czas temu zrobiłem eksperyment ze zużytą baterią od iphona. zdziwiłbyś się jak nagłe jest p🤬lnięcie i ile ognia wyzwala!

W telefonach są całkiem inne ogniwa. W samochodach stosuje się między innymi LFP które nie są zbytnio reaktywne
Zgłoś
mazga50 2025-01-02, 23:44 1
Freeman napisał/a:

No ależ oczywiście. A zobaczycie co cz🤬chy będą odp🤬lać gdy Trump rozpocznie kadencję. Końcówkę jego pierwszej kadencji pamiętacie? "Protesty" blm, antify, gejozy i stada małp z bronią? Mam tylko nadzieję, że już nikt z tym gównem się nie będzie j🤬 jak matka z łobuzem i ich w końcu wystrzelają jak kaczki.

[ Dodano 2025-01-02, 23:45 ]
Mister_Klex napisał/a:

Widać że ,,libearlnym'' demokrato-lewako-z🤬bom nie jest w smak przegrana w wyborach, a tacy byli wolnościowi

Eeee... No co ty?
Zgłoś