Główna Poczekalnia (1) Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 58 minut temu
🔥 Drift bmw po polsku - teraz popularne
burn1878 2021-11-26, 18:55 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Budrys2000 2021-11-26, 22:40 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Takafura 2021-11-26, 22:41 4
Kurde26 napisał/a:

Nie zaprzeczam, ale też nie kojarzę z prasy doniesień, czy telewizji. Ukręcono sprawie łeb czy jak?

W sumie ukręcono, nie zadziałały 3-stopniowe zabezpieczenia przed wzrostem ciśnienia po awarii reduktora. A ten gość co zginął to nie uciekł z bloku tylko chodził od drzwi do drzwi i wyganiał ludzi bo czuł gaz ...

"30 listopada 2010 roku – to tragiczna data w historii Zielonej Góry.

W wyniku wybuchów gazu w domowych kuchenkach na osiedlach Pomorskim oraz Śląskim, zginęła 1 osoba a 8 zostało rannych. Ewakuowano wtedy około 6,5 tysiąca osób. Z powodu awarii gazociągu, nastąpił gw🤬towny wzrost ciśnienia w sieci. Eksplodowało 40 kuchenek gazowych. Po procesie trwającym 3 lata 53-letni mistrz sieci gazowej usłyszał wyrok: rok więzienia w zawieszeniu na 3 lata."
Zgłoś
hasfar 2021-11-26, 23:47
Jak ktoś nie ogarnia internetów - to wpiszcie sobie w googlu "zielona góra wybuch gazu 2010".
Ja o tym nie słyszałem, a za cos takiego - to powinien polecieć każdy jeden ciul z najwyższych stanowisk od dostawcy gazu.
To się w głowie "nie mieści", to było raptem 11 lat temu!
I tak jak teraz o tym czytam - to niezły fart że tylko (aż!) jedna osoba zginęła...
Zgłoś
Bukiet75 2021-11-27, 9:57 1
Wypraszam sobie. Ostatni raz ktoś nagrywał moje kulinarne popisy, dobrze? Tym razem nie poszło najlepiej no ale staram sie
Zgłoś
t_zg 2021-12-07, 13:56
Kurde26 napisał/a:

Nie zaprzeczam, ale też nie kojarzę z prasy doniesień, czy telewizji. Ukręcono sprawie łeb czy jak?

Sorry dopiero zauwazylem, ze odpisales na wiadomosc. Sprawa byla glosna w mediach. Tak na szybko po wygooglowaniu

gazetalubuska.pl/w-zielonej-gorze-na-os-pomorskim-i-slaskim-wybuchlo-4...

zielonagora.wyborcza.pl/zielonagora/7,35182,26562857,10-lat-temu-doszl...

tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/seria-wybuchow-ofiary-wielka-ewakuacja-w...

W tamtym dniu bylo to w kazdym serwisie. TVP, POLSAT, TVN. Nie bylo to z pewnoscia zamiatane pod dywan:) Moze to przeoczyles. Dla mnei to bylo istotne, bo dotyczylo mojego osiedla i w sumie mielismy sie tez ewakuowac z rodzinka, ale my na uboczu troche mieszkamy w domkach, wiec zakrecilismy glowne zawory gazu i zostalismy w domu bez pradu i ogrzewania przy -15-20 na dworze. W jedna noc chata sie do 9 stopni wyziebila ( stare budownictwo bez ociepliny ). Masakra wtedy byla z tym
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem