👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:09

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
"Sytuacje ta została wielokrotnie udokumentowane w różnych częściach świata, więc nie są to odosobnione sytuacje ani coś „przypadkowego”. Aby to wyjaśnić musimy wiedzieć, że kiedy żywa istota umiera część jej ciała wciąż żyje, na przykład układ trawienny. Żołądek i jelita nie wiedzą, że organizm umarł i kontynuują pracę z tym, co mają.
Z tego powodu dochodzi do akumulacji gazów, takich jak siarkowodór i metan. To, w połączeniu z rozmnażaniem się drobnoustrojów związanych z rozkładem ciała powoduje duży obrzęk, który może zakończyć się eksplozją.
Nie oznacza to jednak, że wszystkie wieloryby, które osiadają na mieliźnie lub umierają na wybrzeżach eksplodują. Istnieje kilka czynników, które muszą zostać spełnione, aby do tego doszło."
A tu całość
myanimals.com/pl/nowosci/nowosci-nowosci/dzikie-zwierzeta/martwe-wielo...
Z tego powodu dochodzi do akumulacji gazów, takich jak siarkowodór i metan. To, w połączeniu z rozmnażaniem się drobnoustrojów związanych z rozkładem ciała powoduje duży obrzęk, który może zakończyć się eksplozją.
Nie oznacza to jednak, że wszystkie wieloryby, które osiadają na mieliźnie lub umierają na wybrzeżach eksplodują. Istnieje kilka czynników, które muszą zostać spełnione, aby do tego doszło."
A tu całość
myanimals.com/pl/nowosci/nowosci-nowosci/dzikie-zwierzeta/martwe-wielo...
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie