Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
psotna_cipka 2024-01-06, 21:18
Matko bosko co to się staneło.
Zgłoś
majeńka 2024-01-06, 22:45
Arashi91 napisał/a:

Dla debili to są wyścigi (te uliczne i te na torach). Offroad to często część większej wyprawy w miejsca, których w inny sposób nigdy nie zobaczysz (chyba, że z powietrza). Inna sprawa, że na offroad trzeba mieć odpowiednie auto, a nie gówno suva, który nie powinien zjeżdżać z asfaltu bo się do niczego w terenie nie nadaje.

Zaraz, to po co są SUVy? Ja myślałam że właśnie do jazdy off-road, a nie do lansu dla debili...

podpis użytkownika

Powiedzcie proszę że pogib.
Zgłoś
Ronoaro 2024-01-06, 23:30 1
majeńka napisał/a:

Zaraz, to po co są SUVy? Ja myślałam że właśnie do jazdy off-road, a nie do lansu dla debili...

To w c🤬j źle myślałaś. Obecnie SUVy to miejskie auta z większym prześwitem by nie przyp🤬olić zderzakiem o wyższy krawężnik albo by zaparkować na żwirowo/kartoflanym parkingu z dziurami.

podpis użytkownika

Gallia est omnis divisa in partes tres
Quarum unam incolunt Leftist aliam Vicani
Tertiam qui ipsorum lingua Muslimae nostra Ciapaki appellantur
Ave Gregorius Braun morituri te salutant!
Zgłoś
Arashi91 2024-01-07, 2:23 2
majeńka napisał/a:

Do offroadu są terenówki, a nie SUVy. SUVy w oryginalnym zamyśle miały służyć mieszkańcom wsi i terenów podmiejskich gdzie są takie powiedzmy gorsze drogi, słabiej z odśnieżaniem itd. Mają napęd na wszystkie koła (nie mylić z napędem na 4 koła, tak do dwie różne kategorie) i trochę lepszy prześwit od osobówki. Stały się modne, bo są bezpieczniejsze przy wypadkach , wygodniej się wsiada i dają lepszą widoczność. Niestety moda zrobiła swoje i obecnie koncerny motoryzacyjne produkują absurdalne ilości SUVów, które już nawet nie są SUVami, tylko zwykłymi osobówkami z podniesionym prześwitem co samo w sobie niewiele daje, bo są to wartości minimalnie większe od zwykłej fury, mało tego są SUVy z gorszymi prześwitami od zwykłych sedanów.

Efekt jest taki, że byle Dacia Duster rozp🤬oli w terenie te wszystkie SUVy od BMW, Kałdii czy Porsche. Prawdziwych SUVów dzisiaj nie ma zbyt wiele, jeszcze robi je Land Rover i Jeep.
Zgłoś
Bul_od_bytu 2024-01-07, 6:51
Arashi91 napisał/a:

Efekt jest taki, że byle Dacia Duster rozp🤬oli w terenie te wszystkie SUVy od BMW, Kałdii czy Porsche. Prawdziwych SUVów dzisiaj nie ma zbyt wiele, jeszcze robi je Land Rover i Jeep.

Audi A4 Quattro radzi sobie w terenie lepiej niż niejeden SUV z załączanym napędem co widziałem na własne oczy pewnej zimy. Suvy są irytujące z innego powodu. Jadąc za takim "terenowcem" normalną osobówką rzadko kiedy widzisz coś przez jego przednią szybę co w mieście jest przydatne, szczególnie gdy jest ścisk na drogach. Jedyne z czym można się zgodzić to fakt, że ameby drogowe mają lepszą widoczność i mniejszą szansę na spowodowanie rozp🤬olu.
Ogólnie to przerost formy nad treścią, dla którego często przeszkodą ostateczną jest krawężnik w mieście.
Zgłoś
Igorek95 2024-01-07, 9:29
Arashi91 napisał/a:

Dla debili to są wyścigi (te uliczne i te na torach). Offroad to często część większej wyprawy w miejsca, których w inny sposób nigdy nie zobaczysz (chyba, że z powietrza). Inna sprawa, że na offroad trzeba mieć odpowiednie auto, a nie gówno suva, który nie powinien zjeżdżać z asfaltu bo się do niczego w terenie nie nadaje.

Dla debili to jest takie pisanie komentarzy pod filmikami jak się ludzie bawią i zdarzają się przy tym wypadki oczywiście

podpis użytkownika

Życie to choroba, co najszybciej zabija.
Zgłoś