Główna Poczekalnia (2) Soft (5) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 33 minuty temu
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2013-11-24, 12:07
Jako, że kiedyś miałem Diskowery to jestę znawcą i oglądałem program za czasów wielkiego halo na "Kod...", w którym to jakiś inny znawca podał, że gość Jezus, Jeszhua, czy jakby go tam nie nazywano, nigdy nie istniał w żadnym spisie ludności, oczywiście w czasach i okolicach, które to podaje biblia. Zatem ktoś jednak zaprzeczył istnieniu tego typka.
Zgłoś
konto usunięte 2013-11-24, 12:08 2
tu chodzi o sam fakt tego, że tak by było... byłoby gdybym potrafił. Istnieje teraz masa iluzjonistów, magików itp osób, więc nie mam na to szans, chyba, że wymysliłbym coś, czego jeszcze nie było, a w czasach Jezusa, tak myślę, że taki Copperfield biłby go na głowę.
Zgłoś
bloodwar 2013-11-24, 12:13 13
@decode21 - to, że Jezus istaniał nie dowodzi automatycznie, że był bogiem i miał jakieś nadprzyrodzone zdolności - dzisiaj ludzi którzy uważają się za bogów zamyka się w zakładach bez klamek (ewentualnie pozwala im się rządzić Koreą Północną i jakimiś małymi afrykanskimi państewkami ale wtedy nie było radia, telewizji i internetu, więc wystarczyło że kilka osób puściło plotkę że kogoś uzdrowił, że zmienił wodę w wino, że jego matka była dziewicą w chwili narodzin syna etc. i potem już poszła lawina plotek i niedopowiedzeń. W dzisiejszych czasach, mimo rozwoju techniki komunikacyjnej, kamer, dyktafonów etc. trudno jest dojść co się wydarzyło choćby na sobotniej imprezie bo z 20 osób które tam były każda opowiada co innego, a co dopiero dojść co się naprawdę wydarzyło 2000 lat wczesniej. Analogii do takich wydarzeń należy szukać przy okazji powstania każdej sekty - guru przekonuje do swoich pomysłów kilka osób, one przekonują kolejnych i potem samo się toczy, jedne sekty zdobywają miliony wyznawców i zostają religiami (np. scjentolodzy, chrześcijanie, muzułmanie, buddyści) a o innych, np. Heaven's Gate czy Świątynia Ludu nikt już nawet specjalnie nie pamięta...
pl.wikipedia.org/wiki/Heaven%27s_Gate
pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Awi%C4%85tynia_Ludu

A istnienia Jezusa próżno szukać choćby w spisach ludności czy księgach historycznych z okresu, zaś wszelkie "dowody" powstały już kilkaset lat po jego śmierci i były spisane albo przez chreścijańskich "historyków" albo przez wyznawców innych religii w których Jezus również odgrywa jakąś tam rolę (np. muzułmanie wierzą, że był jednym z pomnijeszych proroków Allaha) więc są niewiarygodne
Zgłoś
konto usunięte 2013-11-24, 12:16 1
Piti1234555 napisał/a:

tu chodzi o sam fakt tego, że tak by było... byłoby gdybym potrafił. Istnieje teraz masa iluzjonistów, magików itp osób, więc nie mam na to szans, chyba, że wymysliłbym coś, czego jeszcze nie było, a w czasach Jezusa, tak myślę, że taki Copperfield biłby go na głowę.

Dokładnie. Poza tym po co się trudzić iluzjami? Wysłałbyś pierwszego lepszego "Kowalskiego" kilka tysięcy lat wstecz z zapalniczką za zeta w łapie, to wzięli by go za boga.
Zgłoś
Mercury001 2013-11-24, 12:19
o 2 w nocy to się śpi, a nie myśli o religii na sadisaticu

*sadisticu
Zgłoś
konto usunięte 2013-11-24, 12:23 8
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-11-24, 12:25 6
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-11-24, 12:46
Bongman na starość wojującym gimbusem został.
Zgłoś
korinogaro 2013-11-24, 12:56 4
W sumie w tym temacie można jedynie powiedzieć, że wierzący to taki który nie wierzy w 3987 bogów (liczba z dupy ale potrzebna dla dalszej części zdania) ale w jednego wierzy. Ateista to taki który nie wierzy w 3988 bogów.
Zgłoś
konto usunięte 2013-11-24, 13:04 1
Nie mogę patrzeć na szerzącą się głupotę, więc wytoczę najlepszy argument przeciw wszystkim religiom:
- Panowie i Panie, mamy XXI wiek, skończcie z zabobonami sprzed wielu tysięcy lat, czas dorosnąć.
Zgłoś
joystik1337 2013-11-24, 13:11 1
Od dziś ignoruję tematy Bongmana.
Zgłoś
korinogaro 2013-11-24, 13:33 6
BTW. Zastanawia mnie skąd ludzie wierzący w daną religię wiedzą że ich bóg to jest ten właściwy.
Zgłoś
Sylarr 2013-11-24, 13:34
@decode21 to że Jesus istniał nie znaczy, że dokonał jakiegokolwiek cudu. Mahomed też istniał i też mu się przypisuje cudy niewidy.
Zgłoś
mariuan 2013-11-24, 14:24 2
Jeżeli ktoś uważa że coś nie istnieje, a jednocześnie stara się z tym walczyć, to nazywamy to urojeniem
Zgłoś
konto usunięte 2013-11-24, 14:32 5
mariuan napisał/a:

Jeżeli ktoś uważa że coś nie istnieje, a jednocześnie stara się z tym walczyć, to nazywamy to urojeniem

Chyba chciałeś pojechać ateistom, że walczą z bogiem, ale coś Ci nie wyszło. Ateiści walczą logicznymi argumentami z ciemnotą w ludzkich głowach, która jest niestety jak najbardziej realna i przynosi więcej szkód niż pożytku.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem