Główna Poczekalnia (2) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 16:30
Sytuacja ponoć autentyczna, sama w sobie zasłyszana...

Rzecz dzieje się na Śląskiej Akademii Medycznej w Katowicach, w jednej z sal wykładowych. Sala przepełniona studentami, wszyscy wpatrzeni i zasłuchani w profesora, co niektórzy, oczywiście wyj🤬e, sączą piwo przez słomkę, gdzieś w ostatnich rządach, pod ławką... Profesor po ok. 30 minutach ględzenia o ludzkiej anatomii postanowił zrobić krótką dygresję, rozluźnić temat i zaczął mówić mianowicie o transplantacji ludzkich organów. Minęło kolejnych kilkanaście minut ciszy wśród studentów, aż profesor zaczął mówić o czarnym rynku i handlu owymi organami. Ceny, dostępność, problemy, prawo, transport... Widząc, że studenci przysypiają, postanowił ożywić trochę atmosferę zadając pytanie:
-A państwu jak się wydaje? Jaką częścią ciała najczęściej się handluje?
Odpowiedział mu na to przytłuminy głos gdzieś z końca sali:
-Dupą!

Reakcja do przewidzenia
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
defcon1 2013-02-11, 21:19
To miało być smieszne czy jakie?
Zgłoś
!Timon 2013-02-11, 22:08 1
@sedes001

Filozofia dupnym przedmiotem na studiach? Bez przedmiotów humanistycznych to jakie to wykształcenie wyższe? [Tudzież bez ścisłych na kierunkach humanistycznych]. Zwykły rzemieślnik powstaje po takich kierunkach a nie człowiek gruntownie [wyżej] wykształcony.
Zgłoś
scott1993 2013-02-11, 23:05
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
sedes001 2013-02-11, 23:10 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
anonymousm 2013-02-11, 23:28
Zgłoś
sedes001 2013-02-12, 0:07
@anonymousm
Nie, wręcz przeciwnie - zawsze lubiłem przedmioty humanistyczne (oczywiście jeżeli były rozsądnie prowadzone). Natomiast uważam (co chyba wyraziłem dość jasno), że kształcenie w zakresie ogólnym powinno się odbywać wcześniej - do szkoły średniej włącznie. I problemem nie jest za mało filozofii na mechatronice albo za mało matematyki na filologii rosyjskiej tylko gówniany poziom kształcenia na poziomie podstawowym i średnim. Oczywiście, można (tak jak mówisz) próbować odwrotnie (kształcenie przez system na poziomie ogólnym w szerokim zakresie a samokształcenie w danej, wąskiej dyscyplinie) tylko wiąże się to z dość istotnym, w mojej ocenie, problemem. Niemal każda dziedzina nauki na ogólnym poziomie jest względnie prosta i łatwo przyswajalna nawet dla samouka i (na ogół) dosyć interesująca, jednak wraz z zagłębianiem się w nią i wzrostem złożoności zagadnień przebrnięcie samemu przez to nastręcza coraz więcej kłopotów, staje się mniej ciekawe i wymaga dużo większego samozaparcia. Problem pogłębia się szczególnie w naukach technicznych gdzie często na pewnym etapie niezbędne staje się odpowiednie (na ogół kosztowne) zaplecze (w postaci laboratoriów, oprogramowania itp.). Mówiąc najprościej jak się da - samemu dużo łatwiej nauczyć się niewiele o wszystkim niż wszystkiego w niewielkiej dziedzinie.
Zgłoś
vajron 2013-02-12, 1:06
Zgłoś
konto usunięte 2013-02-12, 7:42
@Butter akurat ta historia z panienką i psem jest mi dobrze znana i pewnie nie tylko mi...
Zgłoś
konto usunięte 2013-02-12, 11:00
Dr.Jekyll.Mr.Hyde napisał/a:

Reakcja do przewidzenia

Wszyscy zaczęli bić brawo włącznie z kierowcą autobusu?
Zgłoś
konto usunięte 2013-02-13, 14:59
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem