Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Nikczemny_Płód 2013-03-02, 20:23 10
@Up

Najdroższy debilu

Nie każdy ma czas przeglądać kwejka, nasza klase, demotywatory, jm itp.
Zgłoś
spiepszaj_dzbanie 2013-03-02, 20:25
"Jakie równanie funkcji?"

C🤬j wie, jak ja uczęszczałem do gimnazjum to były różne cuda na kiju ale nie takie.

podpis użytkownika

katana wa bushi no tamashi
Zgłoś
SeleremJesteem 2013-03-02, 20:30
Będę_go_zjadł napisał/a:

Przydatne jak kierunkowskaz do roweru

Zgłoś
Konto usunięte 2013-03-02, 20:32 6
Jak uważacie to za zajebiste to co powiecie o tym. Drgania harmoniczne w dwóch osiach i tysiące kombinacji przeróżnych wzorków jakie wykreśla. Czasem można to zobaczyć w wizualizacjach np. w winampie:
magnet.fsu.edu/education/tutorials/java/lissajous/index.html
Zgłoś
MrEngineer 2013-03-02, 20:45 4
photoactions napisał/a:

Fajne, a gdzie z k🤬sem?

Zawsze możesz wykazać się inwencją, a póki co skopiuj sobie do Wolframa "|2*cos(x)+1|, x>-4,2, x<4,2"
Zgłoś
ritu4l 2013-03-02, 21:48
Kapral Poproszek napisał/a:

sin(x) - Single
qua(x) - Quadruple
sex(x)/hex(x) - Sextuple/Hextuple

Dokładnie, codziennie mi się to przydaje w pracy na magazynie podczas j🤬ia kontenera jak beduin

podpis użytkownika

One, two, Freddy's coming for you.
Three, four, better lock your door.
Five, six, grab your crucifix.
Seven, eight, gonna stay up late.
Nine, ten, never sleep again.
Zgłoś
p0rucznik 2013-03-02, 21:54 1
Zgłoś
KrzychuSnk 2013-03-02, 22:12
Im figura ma więcej kątów tym bardziej sinusoidalny wykres.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-03-02, 22:48
Ważą się tutaj losy sadistica na 2013 rok. Piwa powędrują do geek'a matematycznego czy dla trolla.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-03-02, 23:12
Ten trzeci trochę mi cycki przypomina.. K🤬a, musze znaleźć dziewczynę
Zgłoś
Kaprys 2013-03-02, 23:53
Raar napisał/a:

Dla autora:
lmgtfy.com/?q=kwejk

Panie kolego. Pozwólże wyp🤬olić w siną dal ze swoimi lmgtfy w p🤬du daleko. Albowiem nie zgadłeś. I c🤬j w to, że się powtarzasz ze swoimi komentami waćpan. lmgtfy tu, lgmtfy tam. I miewam kaprys używać hoohle, tudzież innych szukajek, dość nietypowych. Przestań rwać koszulę Rejtanie, albowiem raczysz srać w komentach równie celnie, jak zezowaty gołąb
Zgłoś
kapral 2013-03-03, 0:54 1
kutangens
Zgłoś
Konto usunięte 2013-03-03, 1:07
Plecionkarz napisał/a:

Jak uważacie to za zajebiste to co powiecie o tym. Drgania harmoniczne w dwóch osiach i tysiące kombinacji przeróżnych wzorków jakie wykreśla. Czasem można to zobaczyć w wizualizacjach np. w winampie:
magnet.fsu.edu/education/tutorials/java/lissajous/index.html

Generator krzywych Lissajous a to co a gifie, to jednak zupełnie inne rzeczy. Strzał dobry, ale niecelny.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-03-03, 9:28
@up. Ja wcale nie zamierzałem dawać czegoś podobnego pod względem matematycznym czy fizycznym. Po prostu przypomniałem sobie, że istnieje fajny sposób zakreślania przeróżnych krzywych.

A tak na marginesie: krzywe lissajous opisują ruch wahadła drgającego jednocześnie w dwóch kierunkach. Ruch wahadła drgającego harmonicznie opisuje funkcja sinus czyli to co na gifie. Dwie funkcje sinus nakładające się a będące względem siebie prostopadłe to właśnie lissajous. Ta wizualizacja którą dałem jest w 3d, można przytrzymać na niej lewy przycisk myszy i dowolnie obracać, jak się ustawi w odpowiedni sposób widać sinusoidę. Czyli chcąc nie chcą to są zupełnie podobne rzeczy ty mądralo. Nie wyszło ci błyszczenie wiedzą.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-03-03, 11:02
@jeziorekpl
to je wykres

@tomaner
cyc inaczej wyglada

EDT: sry za 2 komenty
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie