@Up
Najdroższy debilu
Nie każdy ma czas przeglądać kwejka, nasza klase, demotywatory, jm itp.
Najdroższy debilu
Nie każdy ma czas przeglądać kwejka, nasza klase, demotywatory, jm itp.
"Jakie równanie funkcji?"
C🤬j wie, jak ja uczęszczałem do gimnazjum to były różne cuda na kiju ale nie takie.
C🤬j wie, jak ja uczęszczałem do gimnazjum to były różne cuda na kiju ale nie takie.
podpis użytkownika
katana wa bushi no tamashi
Będę_go_zjadł napisał/a:
Przydatne jak kierunkowskaz do roweru

Jak uważacie to za zajebiste to co powiecie o tym. Drgania harmoniczne w dwóch osiach i tysiące kombinacji przeróżnych wzorków jakie wykreśla. Czasem można to zobaczyć w wizualizacjach np. w winampie:
magnet.fsu.edu/education/tutorials/java/lissajous/index.html
photoactions napisał/a:
Zawsze możesz wykazać się inwencją, a póki co skopiuj sobie do Wolframa "|2*cos(x)+1|, x>-4,2, x<4,2"Fajne, a gdzie z k🤬sem?
![]()

Kapral Poproszek napisał/a:
sin(x) - Single
![]()
qua(x) - Quadruple![]()
sex(x)/hex(x) - Sextuple/Hextuple![]()
Dokładnie, codziennie mi się to przydaje w pracy na magazynie podczas j🤬ia kontenera jak beduin
podpis użytkownika
One, two, Freddy's coming for you.Three, four, better lock your door.
Five, six, grab your crucifix.
Seven, eight, gonna stay up late.
Nine, ten, never sleep again.

Ważą się tutaj losy sadistica na 2013 rok. Piwa powędrują do geek'a matematycznego czy dla trolla.

Ten trzeci trochę mi cycki przypomina.. K🤬a, musze znaleźć dziewczynę
Raar napisał/a:
Dla autora:
lmgtfy.com/?q=kwejk
Panie kolego. Pozwólże wyp🤬olić w siną dal ze swoimi lmgtfy w p🤬du daleko. Albowiem nie zgadłeś. I c🤬j w to, że się powtarzasz ze swoimi komentami waćpan. lmgtfy tu, lgmtfy tam. I miewam kaprys używać hoohle, tudzież innych szukajek, dość nietypowych. Przestań rwać koszulę Rejtanie, albowiem raczysz srać w komentach równie celnie, jak zezowaty gołąb

Plecionkarz napisał/a:
Jak uważacie to za zajebiste to co powiecie o tym. Drgania harmoniczne w dwóch osiach i tysiące kombinacji przeróżnych wzorków jakie wykreśla. Czasem można to zobaczyć w wizualizacjach np. w winampie:
Generator krzywych Lissajous a to co a gifie, to jednak zupełnie inne rzeczy. Strzał dobry, ale niecelny.

@up. Ja wcale nie zamierzałem dawać czegoś podobnego pod względem matematycznym czy fizycznym. Po prostu przypomniałem sobie, że istnieje fajny sposób zakreślania przeróżnych krzywych.
A tak na marginesie: krzywe lissajous opisują ruch wahadła drgającego jednocześnie w dwóch kierunkach. Ruch wahadła drgającego harmonicznie opisuje funkcja sinus czyli to co na gifie. Dwie funkcje sinus nakładające się a będące względem siebie prostopadłe to właśnie lissajous. Ta wizualizacja którą dałem jest w 3d, można przytrzymać na niej lewy przycisk myszy i dowolnie obracać, jak się ustawi w odpowiedni sposób widać sinusoidę. Czyli chcąc nie chcą to są zupełnie podobne rzeczy ty mądralo. Nie wyszło ci błyszczenie wiedzą.
A tak na marginesie: krzywe lissajous opisują ruch wahadła drgającego jednocześnie w dwóch kierunkach. Ruch wahadła drgającego harmonicznie opisuje funkcja sinus czyli to co na gifie. Dwie funkcje sinus nakładające się a będące względem siebie prostopadłe to właśnie lissajous. Ta wizualizacja którą dałem jest w 3d, można przytrzymać na niej lewy przycisk myszy i dowolnie obracać, jak się ustawi w odpowiedni sposób widać sinusoidę. Czyli chcąc nie chcą to są zupełnie podobne rzeczy ty mądralo. Nie wyszło ci błyszczenie wiedzą.

@jeziorekpl
to je wykres
@tomaner
cyc inaczej wyglada
EDT: sry za 2 komenty
to je wykres
@tomaner
cyc inaczej wyglada
EDT: sry za 2 komenty