Główna Poczekalnia (2) Soft (6) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 21:51
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 30 minut temu
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
agrus11 2024-12-24, 14:00 5
Dać mu kartę Polaka, zasłużył.
Zgłoś
Pietrushka 2024-12-24, 14:24 8
Adiczek napisał/a:

Kierownik to idiota miał miejsce miał czas

Trzeci sezon serialu odwrócił uwagę od drogi xD

Pawehan napisał/a:

Od czasu do czasu poluzowywujcie sobie śruby ot tak chociażby w garażu. Jeśli nie zmieniacie teraz opon bo zima słaba to śruby potrafią się kórewsko zapiec i zgrza ,więc potem trudno będzie wam to na drodze odkręcić, raz k🤬a miałem taką sytuację . Dotyczy to przede wszystkim felg stalowych . Przy Alu nie powinno być problemu

W alu też tak potrafią. A jak fajnie stalowa felga potrafi "przyrosnąć" do piasty. Odkręcasz śruby i możesz jechać dalej xD
Można stosować smar grafitowy na piastę i na gwinty szpilek. Pomoże i nie zaszkodzi.

coziro napisał/a:

Nie wiem który z nich to większy idiota

A czemu który z nich? A co miał zrobić typ gdy złapał kapcia na autostradzie? Zrobił co mógł. Auto na awaryjnych zjechane na pas do tego przeznaczony, kierowca w kamizelce odblaskowej, trójkąta brak bo pewnie prawo u nich go nie wymaga i gdyby nie wymagało go u Nas to 90% Polaków jeździło by bez takich rzeczy jak apteczka, trójkąt i gaśnica.
Kierowca tira miał jedno zadanie. Siedzieć na dupie i patrzeć na drogę. Jak na pustej drodze w nocy można nie zauważyć dwóch migających pomarańczowych punktów i wielkiej odblaskowej kuli zaraz obok nich 200 metrów od siebie. Nawet nie zerkał co kilka sekund.
Zgłoś
romek134 2024-12-24, 14:28
Niestety czasami nic nie da się zrobić. Buk tak hciau.
Zgłoś
Pawehan 2024-12-24, 14:31 1
Pietrushka napisał/a:

Trzeci sezon serialu odwrócił uwagę od drogi xD
W alu też tak potrafią. A jak fajnie stalowa felga potrafi "przyrosnąć" do piasty. Odkręcasz śruby i możesz jechać dalej xD
Można stosować smar grafitowy na piastę i na gwinty szpilek. Pomoże i nie zaszkodzi.
A czemu który z nich? A co miał zrobić typ gdy złapał kapcia na autostradzie? Zrobił co mógł. Auto na awaryjnych zjechane na pas do tego przeznaczony, kierowca w kamizelce odblaskowej, trójkąta brak bo pewnie prawo u nich go nie wymaga i gdyby nie wymagało go u Nas to 90% Polaków jeździło by bez takich rzeczy jak apteczka, trójkąt i gaśnica.
Kierowca tira miał jedno zadanie. Siedzieć na dupie i patrzeć na drogę. Jak na pustej drodze w nocy można nie zauważyć dwóch migających pomarańczowych punktów i wielkiej odblaskowej kuli zaraz obok nich 200 metrów od siebie. Nawet nie zerkał co kilka sekund.

Przy alu mniej i rzadko, bo wynika to z tego że na przykład alu ze stalą to ciężko zespolić jest nawet w warunkach warsztatowych
Zgłoś
Kozła666Stopa 2024-12-24, 14:44 1
coziro napisał/a:

Nie wiem który z nich to większy idiota

Ten przed Twoim ekranem. WESOŁYCH ŚWIĄD!
Zgłoś
Pietrushka 2024-12-24, 15:02 2
Pawehan napisał/a:

Przy alu mniej i rzadko, bo wynika to z tego że na przykład alu ze stalą to ciężko zespolić jest nawet w warunkach warsztatowych

Tak, zgadzam się z tym że rzadko, jednak to nie jest kwestia tyle zespolenia co "ciasności" jak aluminium w gnieździe przypuchnie.
Często przy odkręcaniu takiej śruby schodzi razem z całą farbą z gniazda.
Zgłoś
Pawehan 2024-12-24, 15:09 2
Pietrushka napisał/a:

Tak, zgadzam się z tym że rzadko, jednak to nie jest kwestia tyle zespolenia co "ciasności" jak aluminium w gnieździe przypuchnie.
Często przy odkręcaniu takiej śruby schodzi razem z całą farbą z gniazda.

Jeśli używasz nakrętek do szpilek Chromowanych a to jest w 99 %, a więc odkręcisz bo chodzi mi o to , że alum nie da się pochromować ,

Wesołych Świąt
Zgłoś
WooQash 2024-12-24, 15:18
Ruskiego to nie szkoda akurat.
Zgłoś
Pietrushka 2024-12-24, 15:43 1
Pawehan napisał/a:

Jeśli używasz nakrętek do szpilek Chromowanych a to jest w 99 %, a więc odkręcisz bo chodzi mi o to , że alum nie da się pochromować ,
Wesołych Świąt

Niuch niuch. Wulkanizatora wyczuwam

Wzajemnie!
Zgłoś
Pawehan 2024-12-24, 15:48 1
Pietrushka napisał/a:

Niuch niuch. Wulkanizatora wyczuwam
Wzajemnie!

C🤬ja. Ba ja w innej branży robie a materiałoznastwo to moje hobby
Zgłoś
420710247365 2024-12-24, 17:31
Pawehan napisał/a:

Wesołych Świąt

Bo to je amelinium! Nie pochromujesz tego!
Nie wiem jak może felga się zespolić z piastą, może jak ktoś mało jeździ i przez 5 lat nie zmienia klocków i nie zdejmuje kół to może wtedy rdza to skleić ze sobą. Mi nigdy nie było trudno zdjąć koła stalowego czy aluminiowego, zawsze schodziło bez problemu. Odkręcanie śrub też nie jest trudne bo ja śruby zawsze pamiętam żeby przesmarować no i nie dokręcam ich do oporu na maxa z całej siły tylko z wyczuciem. tak żeby trzymały.
Zgłoś
BazantSzary 2024-12-24, 17:38 1
Will70 napisał/a:

A trójkącika następnym razem nie zapomni.

Dźwięk rozjeżdżanego trójkąta może by obudził butloszczocha, ale to jest jednorazówka, po wystawieniu trójkąta nie mija zazwyczaj minuta do jego rozjechania.
Zgłoś
xdrt 2024-12-24, 18:23 1
Pawehan napisał/a:

Stalowa mi nigdy nie przyrosła do piasty, a aluminiowa już kilka razy tak. Wożę teraz drewnianego klina w bagażniku, w razie przyrośnięcia stuknięcie lagą do kół w felgę przez drewno od środka działa za każdym razem. Ważne żeby walić w felgę przez drewno, wystarcza jedno stuknięcie, w oponę można sobie pół nocy tłuc na poboczu.

podpis użytkownika

Wszystkie moje posty mają charakter czysto humorystyczny.
Zgłoś
smc 2024-12-25, 11:38
xdrt napisał/a:

Stalowa mi nigdy nie przyrosła do piasty, a aluminiowa już kilka razy tak. Wożę teraz drewnianego klina w bagażniku, w razie przyrośnięcia stuknięcie lagą do kół w felgę przez drewno od środka działa za każdym razem. Ważne żeby walić w felgę przez drewno, wystarcza jedno stuknięcie, w oponę można sobie pół nocy tłuc na poboczu.

Mnie przyrosła aluminiową tak, że tylko pianka w spraju pomogła dojechać do domu. Nawet serwis miał problemy ze zdjęciem i porysowali mi felgę.
Zgłoś
Kidl3r 2024-12-25, 11:40 1
Pawehan napisał/a:

Od czasu do czasu poluzowywujcie sobie śruby ot tak chociażby w garażu. Jeśli nie zmieniacie teraz opon bo zima słaba to śruby potrafią się kórewsko zapiec i zgrza ,więc potem trudno będzie wam to na drodze odkręcić, raz k🤬a miałem taką sytuację . Dotyczy to przede wszystkim felg stalowych . Przy Alu nie powinno być problemu

A nie lepiej przykręcać dynamometrem 80-100 nM. I nie mieć wcale problemu...?
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem