📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
18 minut temu

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
W Polsce nie ma kultury jazdy!!!!!!!! Jedzcie do pierwszego lepszego kraju na zachodzie, idziesz sobie ulicą zmierzasz w stronę przejścia dla pieszych i naweet nie patrzysz czy coś jedzie, od razu się zatrzymują bez zadnego "proszenia się" i czekania. Tak powinno być.
2 x up
jest tylko drobna różnica między jeżdżeniem ponad 50 w "zabudowanym" szczerym polu a rozjechaniem pieszych na pasach.
jest tylko drobna różnica między jeżdżeniem ponad 50 w "zabudowanym" szczerym polu a rozjechaniem pieszych na pasach.

Ale się nam kierowca zbulwersował, ma sporo racji ale takie sytuacje zdarzają się zbyt często aby tak je roztrząsać i wrzucać w internety. Po rejestracji wnoszę, że to Wrocław.

jednym słowem w takich sytuacjach NIE MA POCO SIĘ ZATRZYMYWAĆ i puszczać pieszych nawet jak przepisy tak mówią to i tak wiadomo że ktoś może przejechać a więc po co prowokować takie sytuacje

Zgadzam sie z krakenoo. Chwile pozniej czerone swiatlo, wiec mogl po prostu nie puszczac tych pieszych , ktorzy i tak za chwile by przeszli.

dziadek i tatuś w ub byli to pan kultywuję tradycję patrzę donosząc na innych

W takiej sytuacji nigdy nie przepuszczam pieszych, dla ich bezpieczeństwa - pisałem już o tym dawno i w różnych tematach, ale warto to powtarzać.

ul Ślężna we Wrocławiu. Tam lepiej nie przepuszczać pieszych na pasach dla ich bezpieczeństwa, bo barany tam często 100 km/h jadą. Mimo tego, ze jestem ogólnie przeciwny fotoradarom, to tam właśnie powinni zrobić odcinkowy pomiar prędkości.

1. Przepuścić pieszych od czasu do czasu warto, z czystej dobroci.
2. Przejazd w takiej formie jak 5tka z filmiku = zero wyobraźni.
ALE
Już dzisiaj pisałem na ten temat pod postem o subaru w Szwajcarii.
Jedzie taki "ciul" lewym pasem i co, wyprzedza?
Nie.
Hamuje.
Przepuszczał będzie.
To na prawy pas i nie zasłaniaj innym widoczności.
Poza tym, asy kierownicy i mistrzowie prostych co taki piękny ból dupy mają, czy ten koleś podjechał pod przejście i się zatrzymał?
Nie, "zwolnimy", sunie do tego przejścia. Jedziesz za takim i nie wiesz czy on zwalnia, czy się zatrzymuje - jechałby prawym pasem nie byłoby w ogóle filmiku....
2. Przejazd w takiej formie jak 5tka z filmiku = zero wyobraźni.
ALE
Już dzisiaj pisałem na ten temat pod postem o subaru w Szwajcarii.
Jedzie taki "ciul" lewym pasem i co, wyprzedza?
Nie.
Hamuje.
Przepuszczał będzie.
To na prawy pas i nie zasłaniaj innym widoczności.
Poza tym, asy kierownicy i mistrzowie prostych co taki piękny ból dupy mają, czy ten koleś podjechał pod przejście i się zatrzymał?
Nie, "zwolnimy", sunie do tego przejścia. Jedziesz za takim i nie wiesz czy on zwalnia, czy się zatrzymuje - jechałby prawym pasem nie byłoby w ogóle filmiku....

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie