Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Witam.
Niestety, kolejny mój filmik ze zdarzenia drogowego.
Wymuszenie podczas manewru wyprzedzania i zniszczone lewe koła jako tego skutek.

Wiem, że rozpocząłem wyprzedzanie na podwójnej ciągłej i z tego powodu można po mnie pojechać.
To, co z kolei zrobił ten baran (przy okazji uciekł z miejsca).. no na to brak mi słów.

< -- Od razu uprzedzam - pod koniec drę się dosyć głośno w nerwach, więc radzę ściszyć. Nie posiadam oprogramowania obecnie do montażu, dlatego też nie jestem w stanie tego wyciąć. -->

Druga sprawa to to, że słucham dość głośnio muzyki, to też radzę ściszyć.
Nagranie poniżej:

Poniżej zamieszczam zdjęcia obrazujące skutek..

Zgłoś
tarcer123 2017-08-29, 16:17 1
PSR dlaczego mnie to nie dziwi. To podobne nasienie co PZ. Za niezatrzymanie się po spowodowaniu kolizji prawo jazdy dożywotnio zabrać. Mogłeś dachować a ta k🤬a nawet się nie zatrzymała.
Zgłoś
Donmenello 2017-08-29, 16:39 6
Dwie p🤬dy z prawkiem z chipsów na drodze i tak się kończy. Wina gościa z peżota, który za ucieczkę będzie płacił za naprawę toyoty, ale ty i tak jeździsz jak ciota i lepiej przesiądź się na buty i autobus. Nie jesteś ośle na drodze sam, i to, że słuchasz dzikich rapsów czy innego szmelcu nie zwalnia cię ze stosowania się do przepisów.

Mam cichą nadzieję, że dop🤬lą wam obopólną winę i c🤬ja sobie naprawisz nie samochód.
Zgłoś
~PowerBoBass 2017-08-29, 16:42 8
Obejrzałem ten filmik 20 razy żeby być pewnym. I jestem - zamiast depnąć w hebel do porzygu opon dymem, to Ty odbiłeś w lewo wp🤬lając się na wyjebisty krawężnik. Brawo za reakcję - gdyby zamiast krawężnika jechał tir z naprzeciwka - domyślam się efektów. To jest te 0,5 sekundy, czasem mniej, na myślenie. Nie zdążyłeś.

PS tak, wiem, dymu z opon nie będzie, bo ABS sranie w banie. Nie zesrajcie się.
Zgłoś
Konto usunięte 2017-08-29, 16:55
@up dymu z opon nie będzie, bo ABS
Zgłoś
vieri22666 2017-08-29, 17:15 1
I dlatego na kursie C+E mówili, nie uciekać do rowu,na krawężnik, czy na czołówkę, (gdy nie ma na to miejsca, Ty kolego nie miałeś gdzie uciekać bo był krawężnik, i bardzo współczuje ci w jego naprawie, bo pewnie oprócz felgi pokrzywiłeś i zawiasu, przestawiłeś punkty mocowań san, belki i wahaczy ) tylko walić w pacjenta, niech się martwi on i jego ubezpieczalnia

podpis użytkownika

Bo facet to musi mieć wał a nie jakieś tam przeguby...
Zgłoś
DavidBeckham 2017-08-29, 17:27 1
Jak dla mnie to jesteś kretynem kupić kamerkę by nagrywała Twoje wykroczenia...a po drugie już było walić w niego to byś chociaż bez mandatu się obszedł
Zgłoś
kenzol 2017-08-29, 17:40 2
pazuzu napisał/a:

(...) powinieneś przewidzieć że jak wyprzedził pierwszego tira i z dużą prędkością zbliża się do następnego to znaczy że będzie chciał go wyprzedzić i powinieneś mieć to na uwadze i się tam nie wpychać.

Nie ma znaczenia. Każdy manewr wyprzedzania zaczynasz od nowa, upewniając się że nikt ciebie nie wyprzedza.
Zgłoś
motorcycleman 2017-08-29, 17:57 3
widzisz, że debil jest zdeterminowany na tyle, że wyprzedza na podwójnej. po chwili, wyprzedzając zrównałeś poziom z debilem, ale debil pokonał Cię doświadczeniem.

...a że jeden bardziej debilny od drugiego - debil to debil.
Zgłoś
Belmondos 2017-08-29, 18:20 3
dobrze Ci tak

podpis użytkownika

Aby być wielkim mistrzem, musisz uwierzyć, że jesteś najlepszy. Jeżeli nie jesteś, udawaj, że jesteś.
Zgłoś
ellsworth 2017-08-29, 20:39 3
Tak to się musi skończyć, gdy na drodze spotka się dwóch idiotów z których każdy jest królem szosy i on MUSI wyprzedzić choćby cały świat miał w ogniu stanąć.
Zgłoś
mazga50 2017-08-29, 20:50 4
A mi się wydaje, że chciałeś go przytrzymać i zmusić do schowania się za tę drugą ciężarówkę, bo "panisko" Toyotą jedzie. Facet nie opuścił do końca pasa, a ty się już wp🤬lasz na siłę? A gość poszedł vabank i udał, że cię nie widzi, albo faktycznie nie spojrzał w lusterko, bo nie wierzył, że ktoś może być takim samym kretynem jak on. A że razem łamiecie przepisy, to inna sprawa.
Mogłeś poczekać, przecież nic nie jechało z naprzeciwka i wyprzedziłbyś na legalu.
Zgłoś
spyyd3r 2017-08-29, 21:10 1
Dwa debile spotkały się, masz nauczkę
Zgłoś
cola1111 2017-08-29, 21:57 2
Mnie ciekawi po jaki c🤬j robią takie pobocza jak to na filmie? No k🤬a po c🤬j? Powinni zrobić betonowy, łagodny łuczek bez tego j🤬ego krawężnika. Wtedy zaoszczędziliby na krawężnikach i studzienkach, no i oczywiście byłoby to bezpieczniejsze, bo w takiej sytuacji mógłbyś sobie zjechać na pobocze, bez odbijania od j🤬ego krawężnika. A tak po za tym, krawężniki powinny być bardziej łagodne, tak aby przy przypadkowym wjechaniu nie rozj🤬 sobie koła czy wahacza. No ale wiadomo, to jest Polska, tu wszystko, zawsze jest robione od dupy strony. PS albo k🤬a te j🤬e wysepki. Na całym świecie odchodzi się od wysepek, bo nawet babusy w Afryce zauważyli, że to zamiast poprawiać, pogarsza bezpieczeństwo, ale k🤬a u nas te j🤬e wysepki pojawiają się szybciej niż wpadki osła Petru.

podpis użytkownika

Cola
Zgłoś
Konto usunięte 2017-08-29, 23:51 1
Dobrze ci tak frajerze, szkoda, że pod tira nie wjechałeś to byśmy mieli dobry material
Zgłoś
Noside 2017-08-30, 22:47
Zdziwiłbym się, gdybym tylko potrafił się jeszcze zdziwić

podpis użytkownika

Ja, nieosoba niechcąca dwójmyśleć co dzień popełniam myślozbrodnię. Jedynym dwa plus słusznym plusczynem jest użycie nowomowy zamiast staromowy w opisie.
Aktualnie czekam na zatwierdzenie z Miniprawd i dalsze instrukcje od Wielkiego Brata.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie