Główna Poczekalnia (1) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Postaw kawę Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 14:47
Wypadek DK-7
xaron147 • 2019-05-25, 16:27

Cytat:

Wypadek miał miejsce w czwartek 23 maja w miejscowości Unierzyż. Zderzyły się trzy ciężarówki i samochód osobowy. Do szpitala śmigłowcem Lotniczego Pogotowia Ratunkowego przetransportowano kierowcę jednej z ciężarówek, który po zderzeniu został uwięziony w zniszczonym ciągniku. Żeby go ewakuować strażacy musieli użyć narzędzi hydraulicznych. Drugą osobą poszkodowaną był pasażer osobówki, został przewieziony do szpitala karetką.

Zgłoś
bodzio667 2019-05-25, 21:57 1
Senny za kierownicą, tak samo odpowiedzialny, jak na podwójnym gazie.
Zgłoś
NikoBellic91 2019-05-25, 22:10
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
~Velture 2019-05-25, 22:25 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
robsonx79 2019-05-25, 23:28 1
mesjasz19 napisał/a:

Czasami tak jest, że sen łapie nagle.

Warto zrobić sobie badanie poligraficzne snu. Kosztuje to prywatnie jakieś 3 stówki, robi się we własnym domu i po tygodniu masz już wynik, czy nie masz przypadkiem bezdechu sennego., który jest czynnikiem bardzo podnoszącym ryzyko wypadku drogowego. A jeśli ktoś jeździ w długie trasy, to takie badanie jest już musowe.
Zgłoś
mazga50 2019-05-26, 0:59
robsonx79 napisał/a:

Warto zrobić sobie badanie poligraficzne snu. Kosztuje to prywatnie jakieś 3 stówki, robi się we własnym domu i po tygodniu masz już wynik, czy nie masz przypadkiem bezdechu sennego., który jest czynnikiem bardzo podnoszącym ryzyko wypadku drogowego. A jeśli ktoś jeździ w długie trasy, to takie badanie jest już musowe.

Zasypiając za kierownicą normalnie, masz większe szanse niż zasypiając z bezdechem?
Zgłoś
robsonx79 2019-05-26, 1:06
mazga50 napisał/a:

Zasypiając za kierownicą normalnie, masz większe szanse niż zasypiając z bezdechem?

Normalnie to za kierownicą nie zasypiasz, chyba ze szef Janusz każe jeździć non-stop. Bezdech powoduje, że nawet śpiąc 10 godzin będziesz senny, w niektórych wypadkach wręcz nieprzytomny.
Zgłoś
bonawentura 2019-05-26, 1:55 1
Zgłoś
konto usunięte 2019-05-26, 2:25
Jak szefu każe, to trzeba jechać i nawet 30h bez snu, busy są ubezpieczone, to w razie wypadku nie ma problemu.
Zgłoś
Dżizas_kurde 2019-05-26, 2:40
Zgłoś
Crisko 2019-05-26, 6:15 1
Zgłoś
zielonydarian 2019-05-26, 9:17
Zgłoś
aaaaaaaaaaaaaa 2019-05-26, 9:39 1
Velture napisał/a:

...Jak mnie kiedyś po całym dniu w trasie złapała senność to zjechałem od razu na najbliższą stację benzynową, zaparkowałem, rozłożyłem fotel i poszedłem spać a miałem względnie niedaleko do mety bo ok 100km.

Mnie złapało 40km przed domem, parking i kimono 20 minut... nie ma cwaniakowania "jak to, ja nie dam rady??"
Oczy klapną w moment i pozamiatane...
Zgłoś
Veetoo 2019-05-26, 11:06
To już nie podchodzi pod stwarzanie zagrożenia w ruchu lądowym?
Zgłoś
ScrappyCoco 2019-05-26, 14:30
Cvelwsiure ale z ciebie mocarz internetowy...
Zgłoś
SatANAL 2019-05-29, 15:32
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem